Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ,
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                                 Κερασοχώρι, 27 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        Την Κοιλάδα του Αχελώου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης της Ευρωπαίας Επιτρόπου κας Κορίνας Κρέτσου η οποία είναι αρμόδια για τις Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διακαναλική ημερίδα που διοργανώθηκε από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
        Ο Δήμαρχος Αγράφων μετέβη με συνεργάτες του – δημοτικούς συμβούλους, στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να συμμετέχει στην ημερίδα που είχε  θέμα: «Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Κεντρική ομιλήτρια ήταν η προαναφερόμενη Ευρωπαία Επίτροπος ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τους Περιφερειάρχες: Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάνν.  

        Χαιρετισμό απηύθυναν οι Δήμαρχοι: Αγράφων, κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης, Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος.

        Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής στον χαιρετισμό που απηύθυνε αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε το κοινό, τις διοργανώτριες Περιφέρειες και την Ευρωπαία Επίτροπο κα Κορίνα Κρέτσου, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μας δίνεται σήμερα η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτή τη διακαναλική ημερίδα για την πολιτική συνοχή και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νέο προσανατολισμό της κοινής γεωργικής Πολιτικής και των ευκαιριών που δίνει στην ελληνική πρωτογενή παραγωγική διαδικασία, και την ενημέρωση από την αρμόδια επίτροπο κα Κρέτσου την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της στον τόπο μας. Η κοιλάδα του Αχελώου και οι περιοχές που την περικλείουν όπως ο Δήμος Αγράφων τον οποίο εκπροσωπώ, έχουν πολύ μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες εφαρμογής στοχευμένων  δράσεων τόσο στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, κάτι που θα μας βοηθήσει και στην έξοδο από την πολύ μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα, όσο και στο δευτερογενή και τριτογενή παραγωγικό τομέα, εφόσον επικαιροποιήσουμε και προσαρμόσουμε τις πολιτικές και δράσεις μας πάνω στις αναπτυξιακές δυνατότητες και στους άξονες προτεραιοτήτων που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσδιορίζει. Η σημερινή Ημερίδα μας δίνει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Εύχομαι καλή επιτυχία και ευχαριστώ πολύ».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙΝΙΑΝΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΕΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                                 Κερασοχώρι, 25 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως στην Παλαιά Βίνιανη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου, από το Δήμο Αγράφων και την Τοπική Κοινότητα Βίνιανης, εορταστική εκδήλωση  με αφορμή τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης).
Από τη Δημοτική Αρχή Αγράφων το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Τάκης Κωνσταντίνος, κ. Τσιάμης Θεόδωρος και κα Φεγγούλη Βασιλική. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώτσιας Θωμάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσιτσάνης Λάμπρος, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου και Πρόεδρος του Μουσείου Κορυσχάδων κ. Χαλκιάς Παντελής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βίνιανης και Πρόεδρος του Μουσείου Βίνιανης κ. Μαντής Παντελής, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας κ. Νικοπολίδης Ιωάννης, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κερασοχωρίου κ. Ζαμπέλης Μάριος, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου πατέρας Ευάγγελος Φεγγούλης, η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρπενησίου κ. Γιαννιώτης Ιωάννης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους λοιπούς επισήμους. Ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας ειπώθηκε από τον Ιστορικό – Ερευνητή και Διδάκτορα  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Σκαλιδάκη.

Ευεργετική Παράταση για τους σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Βοιωτίας, μετά από παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη

Με επείγον έγγραφο του στις  11 Φεβρουαρίου 2015 (αρ.πρωτ.20540/211) προς το Υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών και την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενική Γραμματείας Υποδομών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση και τον ορισμό εκ νέου προθεσμίας υποβολής αιτήσεων χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής για τους πληγέντες πολίτες της Στερεάς Ελλάδας από τους σεισμούς  της 7ηςΑυγούστου 2013 και 6ης Φεβρουαρίου 2014.
Μετά από τις απαραίτητες παρεμβάσεις και διαβουλεύσεις, το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε στην έκδοση της απαιτούμενης ΚΥΑ και όρισε εκ νέου προθεσμία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Ο λόγος που ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η παράταση για τις αιτήσεις Στεγαστικής Συνδρομής είναι επειδή έχει υποβληθεί μικρός αριθμός αιτήσεων σε σχέση με το πλήθος των βληθέντων κτιρίων και παραμένουν αδιάθετα τα σχετικά κονδύλια αλλά και επίσης επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση όλων των επικινδύνων ετοιμόρροπων κτιρίων.