Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Ευχές από τον Πρόεδρο και τo Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.


Ο Πρόεδρος και τo Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση! Το Άγιο Φως της Αναστάσεως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΕΥΧΕΣ Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης Περιφερειακός Σύμβουλος
   Η Ανάσταση του Θεανθρώπου που έρχεται πάντα μαζί ε την Άνοιξη και το Άγιο Φως της Ανάστασης να μας φωτίζουν και να μας οδηγούν σε κάθε μας βήμα.
    Με την ευχή επίσης η χώρα μας το συντομότερο να βγει από την κρίση και να μπει σε τροχιά Ανάπτυξης.
                                                                            Με αγάπη
                                                                   Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης
                                                                 Περιφερειακός Σύμβουλος

ο Συντονισμός των ενεργειών σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές, περιόδου 2015 του Δήμου ΑγράφωνΚερασοχώρι, 06 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Αγράφων  πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή  στο Δημαρχείο για το Σχεδιασμό και τις Δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών αντιπυρικής περιόδου 2015.
Σκοπός της συνεδρίασης αποτελεί η  ενημέρωση των μελών για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από κάθε είδους καταστροφή, και ο Συντονισμός των ενεργειών σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές, περιόδου 2015.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κάτωθι:
·         Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής
·         Εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κα Παναγιώτα Σιαπέρα και κ. Αθανάσιος Μπίκας

ΕΓΚΡΙΘΕΝ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΡΑΣΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 455.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΥΡΩ.Κερασοχώρι, 06 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι κατόπιν υποβολής των προτάσεών μας αναφορικά με τα έργα στο Δήμο Αγράφων, προς την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2007-2013», του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάχθηκε το έργο ¨ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ»¨  στον Άξονα Προτεραιότητας 3 στο Μέτρο 322 του Π.Α.Α. 2007-2013.

Η Συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη στο ΒΗΜΑ Fm και την εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου


Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έδωσε σήμερα το πρωί συνέντευξη στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ Fm.

Παρακάτω η απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη:
Δημοσιογράφοι: Θα καλημερίσουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είχε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία την περασμένη εβδομάδα. Συναντήθηκε με τη βουλευτή που επισκέφθηκε τον Κουφοντίνα στις φυλακές και της είπε «καλημέρα σας, μαθαίνω ότι είχατε μία πολιτισμένη συζήτηση με τον δολοφόνο του πατέρα μου». Καλή σας ημέρα κύριε Μπακογιάννη.
Κώστας Μπακογιάννης: Καλή σας ημέρα κύριοι.
Δημοσιογράφοι: Και μάθαμε ότι η κ. Λέβα στη συνάντηση αυτή σηκώθηκε και έφυγε και έκλεισε την πόρτα πίσω της, μάλιστα. Ενοχλήθηκε;  
Κώστας Μπακογιάννης: Προφανώς η κ. βουλευτής ενοχλήθηκε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που κάναμε με τον Υπουργό, αλλά ξέρετε δεν είναι εκεί το θέμα. Υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα. Έχουμε για πρώτη φορά νομίζω στα χρονικά μία κυβέρνηση η οποία διαπραγματεύεται και συνδιαλέγεται ανοιχτά, χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ με τους τρομοκράτες. Και επειδή αυτό που λέω μπορεί να ακουστεί πολύ βαρύ και λυπάμαι που αναγκάζομαι να το πω, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένα περιστατικά με την ανοχή και την άδειά σας.
Είχαμε λοιπόν μία απεργία πείνας και μετά είχαμε μία ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία λίγο πολύ είπε ότι «παιδιά εντάξει χαλαρώστε, αφού τα αιτήματά σας θα ικανοποιηθούν». Μετά από λίγο είχαμε μία επίσκεψη βουλευτού του Σύριζα-της ίδιας αυτής κυρίας- στις φυλακές για να στηρίξει ψυχολογικά τον Κουφοντίνα προφανώς, λέγοντας ότι έκανε μία πολιτισμένη συζήτηση μαζί του. Μετά από λίγο είχαμε μία ανακοίνωση από τον Γιωτόπουλο, ο οποίος έλεγε στους άλλους φυλακισμένους ότι «μα γιατί επιμένετε, κόφτε το, η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Πρώτη φορά έχουμε μία κυβέρνηση που μας ακούει». Ταυτόχρονα είχαμε διάφορα επεισόδια τα οποία τρέχανε -τα ξέρετε- σε όλη την Ελλάδα, με διάφορες καταστροφές. Και βεβαίως, είχαμε και χθες τον Μαζιώτη, ο οποίος επίσης ανέστειλε την απεργία πείνας, λέγοντας ότι «εντάξει, το νομοσχέδιο έρχεται, κρατάω κάτι επιφυλάξεις, αλλά περιμένω να το δω». Είναι δηλαδή σαφές ότι εδώ υπάρχει μία επικοινωνία ανάμεσα στα δύο μέρη, το οποίο νομίζω είναι πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Δημοσιογράφοι: Τα είπατε αυτά στον κ. Πανούση;
Κώστας Μπακογιάννης: Τα είπα βέβαια.
Δημοσιογράφοι: Γιατί είναι ένας Υπουργός ο οποίος περιμένουμε να προστατέψει τον κόσμο, αλλά προς το παρόν γράφει άρθρα.
Κώστας Μπακογιάννης: Νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αντιλαμβάνεται απολύτως το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τον κ. Πανούση. Έχουμε να κάνουμε και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Έχει καταθέσει για παράδειγμα μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση του Ξηρού -που πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε έναν που έχει δολοφονήσει ο Ξηρός θα έχει μείνει λιγότερο από τρία χρόνια στη φυλακή- και η οποία ρύθμιση έχει δημιουργήσει τρομερές αντιδράσεις. Η Ένωση Εισαγγελέων για παράδειγμα έχει αντιταχθεί γιατί ακυρώνονται δικαστικές αποφάσεις. Λέει πολύ απλά ότι οι πάντες θα απελευθερώνονται χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εδώ, ακόμα και για να πάρεις ένα επίδομα αναπηρίας, ένα βοήθημα, περνάς από αξιολόγηση ειδικής επιτροπής στην Ελλάδα. Για να βγεις από τη φυλακή, έτσι απλά θα παίρνεις ένα χαρτί και θα βγαίνεις;
Δημοσιογράφοι: Εγώ για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, τον αντίλογο αν θέλετε. Έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Από ποιο σημείο και μετά η πολιτεία πρέπει να είναι μεγαλόψυχη ακόμα και με τους δολοφόνους.
Κώστας Μπακογιάννης: Μα έχετε απολύτως δίκιο. Η πολιτεία οφείλει να είναι μεγαλόψυχη και αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας. Κανένας δεν έχει αρνηθεί στον Ξηρό να μπει στο νοσοκομείο, όποτε χρειάζεται. Άλλωστε μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία τακτικά. Και αν υιοθετήσουμε το επιχείρημα του κ. Υπουργού- γιατί αυτό που λέει ο Υπουργός είναι ότι δεν έχει χώρο στις φυλακές, άρα κάνει αλλαγές στον ποινικό κώδικα για να απελευθερώσει κάποιους ανθρώπους. Άρα με αυτή τη λογική που θα πάμε; Αν αύριο το πρωί δεν έχουμε κελιά, δε θα καταδικάζουμε τους δολοφόνους και τους βιαστές;   
Δημοσιογράφοι: Γιατί δεν αναβαθμίζουμε το νοσοκομείο των φυλακών για να μπορεί να μένει εκεί ο Ξηρός από να τον αφήνουν ελεύθερο;
Κώστας Μπακγιάννης: Αυτό είναι μία πάρα πολύ καλή ερώτηση. Εγώ είχα συναντηθεί με τον Υπουργό δικαιοσύνης πριν μερικές εβδομάδες και του είπα ότι προφανώς επειδή όλοι συμφωνούμε ότι πολλές φορές οι συνθήκες στις φυλακές είναι απάνθρωπες, θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε έστω και αυτά τα λίγα χρήματα που έχουμε από το ΕΣΠΑ, για να βοηθήσουμε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές. Είναι κάτι που το χρειαζόμαστε όλοι. Δεν υπάρχει ζήτημα ότι αυτό – αν θέλετε - αντανακλά συνολικά την πολιτεία.
Δημοσιογράφοι: Ποιο σοβαρό κατά τη γνώμη σας είναι το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού ή η τροπολογία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση της συμβίας Τσάκαλου, την οποία είχε απορρίψει η δικαιοσύνη δύο ημέρες πριν.
Κώστας Μπακογιάννης: Νομίζω ότι είναι εξίσου σοβαρά γιατί εδώ έχουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τρομοκρατών, δολοφόνων- κατά συρροή δολοφόνων- ληστών και βομβιστών. Και εδώ τίθεται ένα ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει πάρα πολύ και τον κ. Πανούση. Είναι αυτό που λίγο πολύ λέει και στο άρθρο του. Πού πάμε ως χώρα; Που μπαίνουν οι κανόνες; Πώς ορίζουμε τη δημόσια ασφάλεια. Θεωρούμε ότι η βία είναι θεμιτό μέσο για την επίλυση των διαφορών μας και τέλος πάντων δεν πρέπει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να αποδείξει έμπρακτα αυτό που όλοι εμείς πιστεύουμε: ότι η αριστερά δεν έχει καμία σχέση με αυτή την στρεβλή – διαστρεμμένη ιδεοληψία  ορισμένων δολοφόνων.
Δημοσιογράφοι: Θα πάρετε κάποια πρωτοβουλία, οι συγγενείς των θυμάτων της 17 Νοέμβρη για αυτόν τον νόμο ο οποίος προωθείται προς ψήφιση;    
Κώστας Μπακογιάννης: Ναι. Σχεδιάζουμε να πάρουμε μία πρωτοβουλία. Απλά ξέρετε το θέμα ξεπερνάει εμάς. Οι δικοί μας άνθρωποι δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω, είτε αυτό το νομοσχέδιο ψηφιστεί είτε όχι. Το θέμα είναι ότι κανείς από εμάς δε θέλει να δει άλλα θύματα, άλλες δολοφονίες. Και γι αυτό ενδεχομένως έχουμε μία ευαισθησία την οποία εκδηλώνουμε με κάθε ευκαιρία.
Δημοσιογράφοι: Ναι, αλλά εσείς μπορείτε να ευαισθητοποιήσετε την κοινή γνώμη, γι αυτό ρωτάω.
Κώστας Μπακογιάννης: Γι αυτό και θα κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Και ξέρετε, η αίσθησή μου είναι ότι η κοινή γνώμη είναι ευαισθητοποιημένη. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν μπορεί να καταλάβει πώς γίνονται αυτά τα πράγματα και γιατί γίνονται.
Δημοσιογράφοι: Μιας και συζητάμε γι αυτό το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Για την υπόθεση της Βίκης Σταμάτη. Ποια είναι η άποψή σας;
Κώστας Μπακογιάννης: Το να τοποθετηθώ εγώ για κάτι τέτοιο ή να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε από εμάς, απλώς θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Εδώ υπάρχει δικαιοσύνη, η οποία κάνει το έργο της και τις αποφάσεις της πρέπει όλοι να τις σεβόμαστε. Κι εγώ ενδεχομένως θα ήθελα όταν υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για εμπλοκή στη 17 Νοέμβρη να πάνε φυλακή, αλλά δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο η συμμετοχή τους. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι η  δικαιοσύνη λειτουργεί ξεχωριστά. Είναι ανεξάρτητη και σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Και γι αυτό αυτές οι πολιτικές παρεμβάσεις που γίνονται στο έργο της δικαιοσύνης, μας βρίσκουν όλους αντίθετους.
Δημοσιογράφοι: Στη συνάντηση που είχατε με τον κ. Πανούση, τι άλλο συζητήσατε;
Κώστας Μπακογιάννης: Συζητήσαμε συνολικότερα  για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας στο ζήτημα της δημόσιας τάξης και δημόσιας ασφάλειας. Συζητήσαμε κάποια ειδικότερα θέματα όπως για παράδειγμα το ζήτημα της κατάργησης των φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού, το οποίο μας ανησυχεί πάρα πολύ. Είναι άλλη μία παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό. Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, γιατί πολύ απλά και λογικά έρχεται το δημόσιο και αναγνωρίζει ότι δεν είναι όλοι οι έγκλειστοι ίδιοι. Δεν είναι το ίδιο κάποιος ο οποίος έχει δολοφονήσει ή βιάσει με κάποιον που είναι μέσα για μία οικονομική απάτη και γι αυτό χρειάζονται πολλές φορές ξεχωριστές συνθήκες ασφαλείας. Και γι αυτό πολλές φορές χρειάζεται μία διαφορετική σωφρονιστική πολιτική.   
Δημοσιογράφοι: Κ. Μπακογιάννη να σας ευχαριστήσουμε πολύ για τη συζήτηση
Κώστας Μπακογιάννης: Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.

Ευχές Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα


ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


Ο Υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ στον Κώστα Μπακογιάννη
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Λαμία με τον Υφυπουργό Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μπακογιάννης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Καλωσορίσαμε τον κ. Υπουργό, τον κ. Κουίκ, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εδώ στη Λαμία. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία πολύ αναλυτική συζήτηση, μία παραγωγική και χρήσιμη συζήτηση για όλα τα θέματα τα οποία αφορούν στην Περιφέρειά μας.

Συζητήσαμε, πρώτα απ’ όλα, για το ΕΣΠΑ. Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για το πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το Στόχο 2, ο οποίος δραματικά περιορίζει τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας.

Συζητήσαμε για την πορεία των χρηματοδοτήσεων από τους Εθνικούς Πόρους και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Νομίζω κ. Υπουργέ ότι έχετε την πλήρη εικόνα για τα προβλήματα και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για ζητήματα –τα οποία άλλωστε και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά-, συγκεκριμένα για τα προβλήματα της υγείας, τα οποία έχουμε στην Περιφέρειά μας, ιδιαίτερα αυτά που προκύπτουν από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και από την έλλειψη των πόρων για να μπορέσουμε να κάνουμε τα βασικά, όπως να κινήσουμε τα ασθενοφόρα μας.

Τέλος, είχα την ευκαιρία για άλλη μία φορά να θέσω το τεράστιο ζήτημα των φυσικών καταστροφών. Ο κ. Υπουργός γνωρίζει καλά την Περιφέρειά μας, την έχει περπατήσει ο ίδιος, οπότε αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την οξύτητα του φαινομένου. Έχουν περάσει δυόμιση μήνες δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και πλέον θα πρέπει, αφού Περιφέρεια και Δήμοι έχουμε φτάσει στα όριά μας, η πολιτεία να έρθει και να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων, διότι αλλιώς τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Εμείς, ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεν διεκδικούμε πολυτέλειες, δεν διεκδικούμε κάτι το υπερβολικό. Το μόνο που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Να μπορούμε να πηγαίνουμε στα σπίτια μας και στα χωριά μας.


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα νέα επεισόδια που συνέβησαν χθες στην Αθήνα με την αστυνομία να παρακολουθεί και τη δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου ότι «κάτω από τις κουκούλες υπάρχουν άνθρωποι».

Ο κ. Μπακογιάννης απάντησε:

«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό, γιατί σήμερα εδώ από τη Λαμία, έστειλε ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια τάξη. Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι βρίσκουμε πεδία συνεννόησης και συνεργασίας και αυτό έχω την αίσθηση ότι θα μπορέσει να μας επιτρέψει να ανοίξουμε νέους φωτεινούς δρόμους και να χτίσουμε πάνω σε αυτά που μας ενώνουν τα οποία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, άσχετα με όποιες – αν θέλετε – διαφορετικές πολιτικές απόψεις πολιτικές ερμηνείες ή πολιτικές αναγνώσεις έχουμε για τα πράγματα. Και βεβαίως μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα κ. Υπουργέ. Και νομίζω ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η καταπολέμηση της βίας και η προστασία των Ελλήνων είναι το αυτονόητο».

Ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την κήρυξη του Κωπαϊδικού Πεδίου σε κατάστασης έκτακτης ανάγκηςΕνσωματωμένη εικόνα 1


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες, από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, περιοχές του Κωπαϊδικού Πεδίου.
Μετά τις έντονες και συνεχόμενες βροχοπτώσεις της χειμερινής περιόδου, οι οποίες συνεχίζονται  μέχρι και σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής  Στερεάς Ελλάδας, του Παρνασσού και του Ελικώνα, την αυξημένη απορροή των πηγών της ευρύτερης περιοχής (Πηγές Χαρίτων, Πολυγύρας κλπ), την αυξημένη απορροή του Μέλανα Ποταμού και σε συσχέτιση με την έλλειψη έργων συντήρησης των αποστραγγιστικών τάφρων και καναλιών της Κωπαΐδας  τα είκοσι τελευταία χρόνια , καταγράφεται έντονη πλημμυρική κατάσταση σε εκτεταμένη έκταση, πλέον των 100.000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας, καταστρέφοντας τις εγκατεστημένες καλλιέργειες  και παράλληλα προκαλώντας αδυναμία εισόδου των καλλιεργητών στα κτήματά τους προκειμένου να καλλιεργήσουν  τις νέες καλλιέργειες, κυρίως βάμβακος.
Η έκτακτη αυτή κατάσταση δημιουργεί τεράστια οικονομική ζημιά σε χιλιάδες αγρότες-καλλιεργητές της Κωπαΐδας .  
Στόχος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω της έντασης και της έκτασης του πλημμυρικού φαινομένου, είναι η υλοποίηση  δράσεων πολιτικής προστασίας, κυρίως στον καθαρισμό των αντιπλημμυρικών έργων, των αποστραγγιστικών τάφρων  και του ποταμού Μέλανα, από φερτά υλικά λόγω των πλημμυρικών υδάτων, για την άμεση διαχείριση των συνεπειών και την αποκατάσταση της καθημερινής λειτουργίας των πλημμυρισμένων περιοχών της Κωπαΐδας, την  αποκατάσταση της λειτουργικότητάς τους καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες και την καταβολή των ανάλογων αποζημιώσεων.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Ήρθε η ώρα η Αυτοδιοίκηση να προστατέψει με κάθε τρόπο τους πολίτες της. Αυτούς που ζουν και δουλεύουν στους πέντε νομούς μας. Μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν η Φθιώτιδα και η Ευρυτανία, τον τελευταίο καιρό πλήττεται καθημερινά και η Βοιωτία, γεγονός που σήμερα μας αναγκάζει να ζητήσουμε να κηρυχθεί το Κωπαϊδικό Πεδίο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δυόμιση μήνες μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια και οι Δήμοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Ελπίζω, ύστερα και από τα σημερινά γεγονότα το κράτος να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. Να πράξει το αυτονόητο».  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2014-2019ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την  Τρίτη του Πάσχα 14/04/2015 στις 12:00 μ.μ., ενόψει της προετοιμασίας του πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019 και της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα μετέχει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος με το επιτελείο του. Το θέμα της διαβούλευσης που θα τεθεί επί τάπητος, αποτελεί ο αναπτυξιακός Προγραμματισμός στο πλαίσιο του Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2019 και του Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020.
Κύριοι στόχοι της διαβούλευσης είναι η διασφάλιση του συντονισμού των δράσεων μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων, η καταγραφή προτεραιοτήτων, ο εντοπισμός και η ωρίμανση των προτεινόμενων προς ένταξη και χρηματοδότηση παρεμβάσεων με κύριο σκοπό την ανάπτυξη του τόπου και την δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες.
Καλούνται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι – Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων – Τοπικοί Σύμβουλοι, Σύλλογοι και Παραγωγικοί φορείς της τοπικής κοινωνίας να συμμετέχουν στη διαδικασία της διαβούλευσης.                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση δημοτικών βοσκοτόπων για το έτος 2015,  να υποβάλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση  μέχρι  και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, στην οποία θα δηλώνουν τον αριθμό ζώων που κατέχουν καθώς και τον αριθμό στρεμμάτων δημοτικού βοσκότοπου που επιθυμούν να κάνουν χρήση.
Εν αναμονή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης  για τον τρόπο και τη διαδικασία κατανομής και χρήσης των δημοτικών βοσκοτόπων για το έτος 2015, διατηρούμε επιφύλαξη για τυχόν περαιτέρω αναζήτηση  συμπληρωματικών δικαιολογητικών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας :2237351316  Fax: 2237351313

Ευχές από το Δήμαρχο Καρπενησίου κ.Νίκο Σουλιώτη