Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

​Ολοκληρώθηκε η τριήμερη παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Μόσχα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης ΜΙΤΤ
​ 

•        Κώστας Μπακογιάννης: «Θέτουμε τις βάσεις που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου μας για μια Στερεά Ελλάδα εξωστρεφή, ικανή να αξιοποιήσει τα σπουδαία ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα»

•        Με δεκάδες παρουσιάσεις, στοχευμένες επαφές και πρωτοβουλίες ολοκληρώθηκε η ατζέντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Μόσχα
•        Σειρά σημαντικών συναντήσεων και από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Χαρδαλιά

Με εξαιρετικό τρόπο και με σημαντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το πλάνο στοχευμένων επαφών και δράσεων των στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ 2015, όπου η Περιφέρεια συμμετείχε με δικό της stand στο περίπτερο του ΕΟΤ.
Τη σκυτάλη στις σημαντικές συναντήσεις του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της Έκθεσης, παρέλαβε για τις υπόλοιπες μέρες ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προχώρησε σε σημαντικό αριθμό παρουσιάσεων και συναντήσεων, στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της Στερεάς Ελλάδας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και τη δημιουργία των απαραίτητων συνδέσμων και επαφών στην Ρωσία.

Αγοραστός και Μπακογιάννης κοινό μέτωπο για τα διόδια·        Συνάντηση στη Λαμία στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας
·        Κώστας Αγοραστός: «Είμαστε εδώ για να διεκδικούμε προς όφελος των συνανθρώπων μας»
·        Κώστας Μπακογιάννης: «Ενώνουμε δυνάμεις για να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν εμπιστευτεί»
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Λαμία με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στο πλαίσιο της πάγιας και διαπεριφερειακής συνεργασίας τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και των δύο Περιφερειών, αλλά και πολλά κοινά προβλήματα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα των διοδίων, το οποίο αποτελεί και ένα από τα μείζονα θέματα που ταλανίζουν και τις δύο Περιφέρειες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ                         Κερασοχώρι, 24/03/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Στις 28 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μία χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην ¨Ώρα της Γης¨, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.
Φέτος η εκστρατεία συνδέεται με την πρωτοβουλία της «WWF – Καλύτερη Ζωή», έναν κόμβο ενημέρωσης και δικτύωσης πολιτών για τη βελτίωση της καθημερινότητας μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση χρημάτων και τις συμμετοχικές δράσεις.
Ο Δήμος Aγράφων συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή σβήνοντας τα φώτα σε κεντρικά σημεία των Τοπικών Κοινοτήτων μας το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 20:30 έως τις 21:30 και καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου μας, να δηλώσουν συμμετοχή στην Ώρα της Γης μέσα από την ιστοσελίδα www.kalyterizoi.gr

ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝΚερασοχώρι, 24 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της καταγραφής της περιουσίας του Δήμου μας, αποφασίσθηκε να ιδρυθεί γραφείο περιουσιολογίου και να καταρτιστεί ενιαίο ηλεκτρονικό μητρώο- περιουσιολόγιο, το οποίο θα εμπλουτίζεται και θα επικαιροποιείται με τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν. Το εν λόγω μητρώο θα τηρείται σε πλατφόρμα  Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (G.I.S.) και στο άμεσο μέλλον τα δεδομένα του θα είναι διαθέσιμα μέσω του διαδικτύου  και του γραφείου περιουσιολογίου στους ενδιαφερόμενους πολίτες. Η βάση δεδομένων θα μπορεί να εμπλουτίζεται δυναμικά και με άλλα γεωχωρικά δεδομένα τα οποία θα κρίνονται σημαντικά όπως τα υπό μελέτη ΣΧΟΟΑΠ, κρίσιμα περιβαλλοντικά δεδομένα, δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης κ.α.. Με την εν λόγω πρωτοβουλία, ο Δήμος μας αποκτά ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης και τακτοποιείται η κυριολεκτικά  χαώδης  κατάσταση που επικρατούσε στον τομέα του περιουσιολογίου.
Η ανάπτυξη ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών για το περιουσιολόγιο, αποτελεί καινοτόμο δράση και είναι μια πρωτοβουλία την οποία λίγοι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα ανέλαβαν έως σήμερα να αναπτύξουν.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από εθελοντική εργασία συνεργατών μας και δεν θα κοστίσει στο Δήμο μας ούτε ένα ευρώ., αφού το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι ανοικτού κώδικα και η εγκατάσταση της εφαρμογής και του μητρώου θα γίνει από εθελοντές συνεργάτες και από την Τεχνική μας υπηρεσία. Συλλογική δράση απαιτείται και από τους Δημοτικούς Συμβούλους μας αλλά και από το σύνολο των Τοπικών Συμβουλίων και των Δημοτών, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν αποφασιστικά στην πλήρη και σωστή καταγραφή της περιουσίας του Δήμου μας και τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Επιτέλους μετά από χρόνια στασιμότητας, ο Δήμος μας βγαίνει από την αφάνεια και προχωρά με σταθερά βήματα μπροστά με καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις.