Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

​Ολοκληρώθηκε η τριήμερη παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Μόσχα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης ΜΙΤΤ




​ 

•        Κώστας Μπακογιάννης: «Θέτουμε τις βάσεις που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου μας για μια Στερεά Ελλάδα εξωστρεφή, ικανή να αξιοποιήσει τα σπουδαία ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα»

•        Με δεκάδες παρουσιάσεις, στοχευμένες επαφές και πρωτοβουλίες ολοκληρώθηκε η ατζέντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Μόσχα
•        Σειρά σημαντικών συναντήσεων και από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Χαρδαλιά

Με εξαιρετικό τρόπο και με σημαντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το πλάνο στοχευμένων επαφών και δράσεων των στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ 2015, όπου η Περιφέρεια συμμετείχε με δικό της stand στο περίπτερο του ΕΟΤ.
Τη σκυτάλη στις σημαντικές συναντήσεις του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της Έκθεσης, παρέλαβε για τις υπόλοιπες μέρες ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προχώρησε σε σημαντικό αριθμό παρουσιάσεων και συναντήσεων, στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της Στερεάς Ελλάδας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και τη δημιουργία των απαραίτητων συνδέσμων και επαφών στην Ρωσία.

Αγοραστός και Μπακογιάννης κοινό μέτωπο για τα διόδια



·        Συνάντηση στη Λαμία στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας
·        Κώστας Αγοραστός: «Είμαστε εδώ για να διεκδικούμε προς όφελος των συνανθρώπων μας»
·        Κώστας Μπακογιάννης: «Ενώνουμε δυνάμεις για να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν εμπιστευτεί»
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Λαμία με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στο πλαίσιο της πάγιας και διαπεριφερειακής συνεργασίας τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και των δύο Περιφερειών, αλλά και πολλά κοινά προβλήματα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα των διοδίων, το οποίο αποτελεί και ένα από τα μείζονα θέματα που ταλανίζουν και τις δύο Περιφέρειες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ



                         Κερασοχώρι, 24/03/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Στις 28 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μία χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην ¨Ώρα της Γης¨, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.
Φέτος η εκστρατεία συνδέεται με την πρωτοβουλία της «WWF – Καλύτερη Ζωή», έναν κόμβο ενημέρωσης και δικτύωσης πολιτών για τη βελτίωση της καθημερινότητας μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση χρημάτων και τις συμμετοχικές δράσεις.
Ο Δήμος Aγράφων συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή σβήνοντας τα φώτα σε κεντρικά σημεία των Τοπικών Κοινοτήτων μας το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 20:30 έως τις 21:30 και καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου μας, να δηλώσουν συμμετοχή στην Ώρα της Γης μέσα από την ιστοσελίδα www.kalyterizoi.gr

ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ



Κερασοχώρι, 24 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της καταγραφής της περιουσίας του Δήμου μας, αποφασίσθηκε να ιδρυθεί γραφείο περιουσιολογίου και να καταρτιστεί ενιαίο ηλεκτρονικό μητρώο- περιουσιολόγιο, το οποίο θα εμπλουτίζεται και θα επικαιροποιείται με τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν. Το εν λόγω μητρώο θα τηρείται σε πλατφόρμα  Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (G.I.S.) και στο άμεσο μέλλον τα δεδομένα του θα είναι διαθέσιμα μέσω του διαδικτύου  και του γραφείου περιουσιολογίου στους ενδιαφερόμενους πολίτες. Η βάση δεδομένων θα μπορεί να εμπλουτίζεται δυναμικά και με άλλα γεωχωρικά δεδομένα τα οποία θα κρίνονται σημαντικά όπως τα υπό μελέτη ΣΧΟΟΑΠ, κρίσιμα περιβαλλοντικά δεδομένα, δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης κ.α.. Με την εν λόγω πρωτοβουλία, ο Δήμος μας αποκτά ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης και τακτοποιείται η κυριολεκτικά  χαώδης  κατάσταση που επικρατούσε στον τομέα του περιουσιολογίου.
Η ανάπτυξη ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών για το περιουσιολόγιο, αποτελεί καινοτόμο δράση και είναι μια πρωτοβουλία την οποία λίγοι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα ανέλαβαν έως σήμερα να αναπτύξουν.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από εθελοντική εργασία συνεργατών μας και δεν θα κοστίσει στο Δήμο μας ούτε ένα ευρώ., αφού το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι ανοικτού κώδικα και η εγκατάσταση της εφαρμογής και του μητρώου θα γίνει από εθελοντές συνεργάτες και από την Τεχνική μας υπηρεσία. Συλλογική δράση απαιτείται και από τους Δημοτικούς Συμβούλους μας αλλά και από το σύνολο των Τοπικών Συμβουλίων και των Δημοτών, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν αποφασιστικά στην πλήρη και σωστή καταγραφή της περιουσίας του Δήμου μας και τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Επιτέλους μετά από χρόνια στασιμότητας, ο Δήμος μας βγαίνει από την αφάνεια και προχωρά με σταθερά βήματα μπροστά με καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις.

                  

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ως νέος Βουλευτής από την Ευρυτανία μεταφέρω τις οδυνηρές εμπειρίες από τον τόπο μου και τις συνέπειες των πολιτικών της καταστροφής που πολλοί ακόμα συνεχίζετε να ονομάζετε «σωτηρία».

 Τον λόγο έχει ο κ. Θωμάς Κώτσιας από το ΣΥΡΙΖΑ. ΘΩΜΑΣ ΚΩΤΣΙΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, χαιρετίζω την κατάθεση του σημερινού νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Εύχομαι, ελπίζω και προσβλέπω να συνεχίσουμε ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες του λαού μας με ανάλογα νομοσχέδια, τα οποία να επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες του για μια διαφορετική πολιτική απέναντι στις πολιτικές της καταστροφής και των μνημονίων. Δεν συζητάμε για λέξεις, κύριε Μητσοτάκη. Συζητάμε για ανθρώπινες ζωές! Επειδή ειπώθηκε προηγούμενα ότι εδώ συζητάμε για λέξεις.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Κερασοχώρι:   13-03-2015
ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                                           Αριθμ. Πρωτ.:  2029
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ




Τρίτη 24 Μαρτίου μέχρι Τετάρτη 25 Μαρτίου  2015
- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, καθώς και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου  όλων των Δημοτικών Καταστημάτων  των Δημοτικών Ενοτήτων και  Τοπικών Κοινοτήτων.
- Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία.

Τετάρτη 25 Μαρτίου  2015
Ώρα 07:30΄: Χαιρετισμός της ημέρας με κωδωνοκρουσίες.
Ώρα 08:00΄: Έπαρση σημαίας στο Δημοτικό Κατάστημα από την Υπηρεσία του Δήμου Αγράφων .
Ώρα 10:00΄: Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής , από τον ιερέα Κερασοχωρίου, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Νακούλα Νικόλαο, Φιλόλογο  του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Κερασοχωρίου.
Ώρα 10:30΄: Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριού «ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΗΣ» .
Ώρα 10:50΄: Κατάθεση Στεφάνων από τους :
-           Δήμαρχο ή Αντιδήμαρχο Αγράφων
-          Εκπρόσωπο Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας
-          Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου
-          Πρόεδρο Τ.Κ. Κερασοχωρίου
-          Εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης
-          Γυμνάσιο - Λ. Τ. Κερασοχωρίου
-          Δημοτικό Σχολείο Κρέντης
-           Νηπιαγωγείο Κρέντης
-          Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
-          Εθνικός Ύμνος.



Ώρα 11:30΄:Παρέλαση μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου , Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και Χορευτικού Τμήματος Ενορίας Συλλ. Ιωάννου Προδρόμου Κρέντης.
Ώρα 18:00΄:Υποστολή της σημαίας.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά:
    Με την ιεροτελεστία ο εφημέριος του Κερασοχωρίου.
    Με τη Δημόσια Τάξη ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου.
    Με τη στέψη των Ηρώων και την παρέλαση των μαθητών η κ. Ελένη Νίκου, Διευθύντρια του Γυμνασίου – Λ. Τ. Κερασοχωρίου.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Νακούλας Νικόλαος.

Παρακαλούνται να παραβρεθούν :
    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος .
    Οι Αρχιερατικοί Επίτροποι του Δήμου .
·        Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώτσιας Θωμάς .
    Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  κ. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος .
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Τασιός Αριστείδης .
    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Οι Αντιδήμαρχοι .
    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
    Οι Τοπικοί Σύμβουλοι.
    Οι Υπάλληλοι του Δήμου Αγράφων .
    Οι προϊστάμενοι υπηρεσιών ΝΠΔΔ Οργανισμών και Τραπεζών .
    Οι Υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας στο Δήμο μας και οι εν αποστρατεία με στολή κατά ιεραρχική τάξη.
    Εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης.
    Οι Πρόεδροι άλλων Συνεταιριστικών Οργανώσεων.
    Οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων.
    Οι αντιπρόσωποι Τύπου.
    Οι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων .
    Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α’/Βάθμιας και Β’/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου

Το πρόγραμμα αυτό να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών Ενοτήτων και  Τοπικών Κοινοτήτων  και επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

Αντίστοιχη εφαρμογή του προγράμματος θα ισχύσει και στις έδρες των τέως Δήμων Αγράφων – Απεραντίων - Ασπροποτάμου και Φραγκίστας.
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά οι κατά τόπους φορείς .


Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας με τη φροντίδα των Προέδρων και Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων , οι οποίοι μπορούν να περιλάβουν και άλλες σχετικές εκδηλώσεις που θα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα.



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
1.    Αναφερόμενους στο πρόγραμμα.
2.    Εφημέριους  Τοπικών Κοινοτήτων .                                    ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3.    Δ/ντες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.
4.    Δ/ντές   Γυμνασίων και Λυκείων  του Δήμου.
5.    Δημόσιες Υπηρεσίες που εδρεύουν στο Δήμο.

ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής Στον Προσυνεδριακό Διάλογο Αιρετών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στο Βόλο...



Κερασοχώρι, 17-03-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


      Στον Προσυνεδριακό Διάλογο Αιρετών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στο Βόλο βρέθηκε στις 16 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής. Στη συνάντηση συζητήθηκε η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης από την Αυτοδιοίκηση, ενώ τα κύρια  θέματα του διαλόγου αποτέλεσαν η απασχόληση και κοινωνική οικονομία, η υγεία και κοινωνική πρόνοια, καθώς και τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε:
·        στην αξιοποίηση κονδυλίων από αναξιοποίητους πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013, από Τομεακά η Επιχειρησιακά Προγράμματα, με κατεύθυνση σε προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής και Δράσεων της Αυτοδιοίκησης
·        στην αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 από τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, για την περαιτέρω ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων και παροχής υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης στους πολίτες με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες λόγω και της παρούσας συγκυρίας (π.χ. Άστεγοι , Άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.α.)
·        στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Προαγωγής της Υγείας
·        στη θεσμοθετημένη περιγραφή του ρόλου της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού στον «Χάρτη Απασχόλησης» της χώρας και την αποτύπωση αυτής με Νόμο.
Ο Προσυνεδριακός διάλογος των Αιρετών στο Βόλο πραγματοποιήθηκε ενόψει του τακτικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα «η  Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά». Τα αποτελέσματα όλων των προσυνεδριακών συζητήσεων θα αποτελέσουν τη βάση διαβούλευσης του ετησίου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. με στόχο τη διαμόρφωση στρατηγικού σχεδίου δράσεων και πρωτοβουλιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σχετικά με την αποστράτευση του Αστυνομικού Δ/ντή Ευρυτανίας κ. Γιάννη Κατσαρού





Θεωρήσαμε απαραίτητο μετά το θόρυβο που προκλήθηκε στα τοπικά αλλά και περιφερειακά ΜΜΕ σχετικά με την αποστράτευση του Αστυνομικού Δ/ντή Ευρυτανίας κ. Γιάννη Κατσαρού να θέσουμε τέλος σε ότι μας αφορά σε φήμες και διαδόσεις.
            Η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται και δεν αναμιγνύεται στις υπηρεσιακές κρίσεις και αξιολογήσεις των στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Αυτές γίνονται από την ιεραρχία και συνεπώς για την περίπτωση αυτή, ούτε ερωτηθήκαμε ούτε χρειαζόταν να ερωτηθούμε.
Δεν είναι στην πολιτική μας αντίληψη και πρακτική να αξιολογούν οι οργανώσεις μας τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτά εντάσσονται στη λογική των μηχανισμών των πελατειακών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και από αυτήν απορρέει και σε αυτό το πλαίσιο κινείται  η αντίδραση του πρώην βουλευτή του νομού μας, που θεωρεί αυτονόητο ότι κόμματα και βουλευτές καθορίζουν την εξέλιξη των υπηρετούντων στο δημόσιο, το οποίο θεωρούσαν και θεωρούν ακόμη,  όπως φαίνεται φέουδό τους.
Τέλος δε όσον αφορά σχόλια αποδοθέντα σε ρεπορτάζ από τοπική εφημερίδα τα θεωρούμε το λιγότερο ατυχή.

                         ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ     

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αποκαλύφθηκε υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος στη Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Εύβοιας






·       Κώστας Μπακογιάννης: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Αυτά που ήξεραν κάποιοι ας τα ξεχάσουν»

·       Σε διαθεσιμότητα και στο πειθαρχικό ο υπάλληλος

·       Ήδη στον εισαγγελέα η υπόθεση, η έρευνα συνεχίζεται

Από το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λαμία, ο Κώστας Μπακογιάννης ενημέρωσε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για μία σημαντική υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος που αφορά σε υπαλλήλους της διεύθυνσης μεταφορών της ΠΕ Εύβοιας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε τα εξής:

"Κυρία Πρόεδρε,   
Με την άδειά σας θα ήθελα να ενημερώσω τις κυρίες και τους κυρίους συναδέλφους για μια σημαντική υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος.
Το θέμα αποκαλύφθηκε από υπαλλήλους, οι οποίοι το κατήγγειλαν στον Αντιπεριφερειάρχη και αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε εμένα.
Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγα 24ώρα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Φάνης Σπανός, με ενημέρωσε ότι υπάρχουν υπόνοιες για πιθανές παράνομες πράξεις στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Εύβοιας, και μου διαβίβασε εμπιστευτικό ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Διοικητικού- Οικονομικού.
Αμέσως, έδωσα έγγραφη εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα, και ανέθεσα αυτή σε υπαλλήλους της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας. Ζήτησα δε, το σχετικό πόρισμά της να μου παραδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, μέχρι την 15 Μαρτίου 2015, δηλαδή μέσα σε δύο μέρες από την εντολή διενέργειάς της.

Χθες, λοιπόν, 15 Μαρτίου, μου παραδόθηκε το πόρισμα και με βάση αυτό προέκυψαν τα παρακάτω:
1. Στην περίπτωση μη χρήσης του παραβόλου για τη μεταβίβαση οχήματος ο κάτοχος του παραβόλου δύναται να αιτηθεί την επιστροφή του καταβληθέντος ποσού λόγω μη χρήσης. Στην περίπτωση αυτή, ο εκάστοτε κάτοχος του παραβόλου αιτείται στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας  την επιστροφή του αναλογούντος χρηματικού ποσού. Για την πραγματοποίηση της επιστροφής αυτής, εκδίδεται βεβαίωση περί μη χρήσης του παραβόλου, νομίμως υπογεγραμμένη από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Κατόπιν της ενυπόγραφης αυτής βεβαίωσης, το Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας υποχρεούται στην επιστροφή του αναλογούντος ποσού στον αναγραφόμενο στην εκάστοτε βεβαίωση δικαιούχο.
Υπάλληλοι παρατήρησαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην ακύρωση παραβόλων μεταβιβάσεως οχημάτων τις τελευταίες εβδομάδες, και δη από την 2/01/2015, καθόσον το χρονικό διάστημα από 2/01/2015 έως 28/02/2015 εμφανίστηκαν προς ακύρωση τουλάχιστον τριάντα έξι (36) βεβαιώσεις ακύρωσης παραβόλων, δυνάμει των οποίων η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  κλήθηκε να επιστρέψει τα αναλογούντα σε αυτά ποσά, ενώ τα αντίστοιχα παρελθόντα χρονικά διαστήματα οι βεβαιώσεις ακυρώσεων μεταβιβάσεων ήταν συγκριτικά ελάχιστες. Σημειωτέον ότι το Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας πραγματοποιεί πέραν των υπολοίπων πληρωμών και πληρωμές με τραπεζικές επιταγές, που αφορούν σε επιστροφή χρηματικών ποσών σε δικαιούχους από μη χρήση παραβόλων.
Κρίνοντας  δυσανάλογο τον όγκο των βεβαιώσεων ακύρωσης παραβόλων για το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε σχέση με τον αναλογούντα όγκο βεβαίωσης ακυρώσεων παραβόλων στους παρελθόντες μήνες, προχώρησαν στη καταγγελία
2. Τουλάχιστον ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας -ενδεχομένως να έχει υπάρξει και εμπλοκή άλλων υπαλλήλων, τους οποίους τυχόν να ανακαλύψει ο περαιτέρω και εις βάθος έλεγχος-, αφαιρούσε τα παράβολα από τους φακέλους των ήδη μεταβιβασθέντων οχημάτων  και συνέτασσε βεβαίωση, πιστοποιώντας ότι  δεν είχε γίνει χρήση παραβόλων και συνεπώς ο δικαιούχος που αναγραφόταν στην βεβαίωση έπρεπε να εισπράξει το αναλογούν χρηματικό ποσό.
Οι "δικαιούχοι" ήταν πάντα πέντε πρόσωπα ως ''συνεργάτες"- διεκπεραιωτές,  οι οποίοι φέρονταν ως "δικαιούχοι", προσκόμιζαν στο τμήμα ταμειακής υπηρεσίας  τη βεβαίωση η οποία φαινόταν καθόλα νόμιμη, υπογεγραμμένη από τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, και εν συνεχεία λάμβαναν την επιταγή, αφού πιστοποιούνταν η ταυτοπροσωπία.
Για το ως άνω χρονικό διάστημα, τα συνημμένα στην εκάστοτε βεβαίωση για μη χρήση παραβόλου αποδεικτικά καταθέσεων γραμματίων είσπραξης, φέρουν ως κοινό χαρακτηριστικό : α) την διεκπεραίωση της βεβαίωσης μη χρήσης παραβόλου από το συγκεκριμένο υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας  Ευβοίας,  β) την ψηφιοποιημένη (σκαναρισμένη) υπογραφή της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε Ευβοίας κατά τρόπο που να φαίνεται ως πρωτότυπη, γ) την είσπραξη των ως άνω ποσών από πέντε (5) συγκεκριμένα  πρόσωπα.
Η ζημιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται,  με βάση τους μέχρι τώρα  υπολογισμούς- η έρευνα συνεχίζεται- στο ποσό των 115.000 € περίπου και για περίοδο 4 μηνών (Νοέμβριος 2014-Φεβρουάριος 2015).
Αμέσως προχωρήσαμε στις ακόλουθες ενέργειες:
1.    Με απόφασή μου, παρέπεμψα τον συγκεκριμένο υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  για συγκεκριμένα πειθαρχικά παραπτώματα. 
2.    Επίσης, επέβαλλα  στον εν λόγω υπάλληλο, το μέτρο της αναστολής των καθηκόντων του, κατά την διάρκεια της οποίας δεν θα προσέρχεται στην υπηρεσία, δηλαδή επέβαλα  την  άμεση απομάκρυνσή του από την υπηρεσία και αυτό για λόγους προστασίας της ιδίας της υπηρεσίας και του δημοσίου συμφέροντος.
3.   Διαβίβασα σήμερα το πρωί το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, με όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, στον Εισαγγελέα Χαλκίδας για να διερευνηθεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω τρία απλά πράγματα.
Πρώτον, όπως νομίζω έγινε σαφές, ότι την αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης την οφείλουμε καταρχήν σε υπηρεσιακά στελέχη. Ενδεχομένως,  για κάποιους, να είναι υπαρκτός ο πειρασμός να εξάγουν αβίαστα συμπεράσματα για την ηθική ακεραιότητα του συνόλου του προσωπικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος γενικότερα, και της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας ειδικότερα. Θα ήταν τεράστιο λάθος και τερατώδης αδικία. Πλην ενδεχομένως ελάχιστων εξαιρέσεων, η υπηρεσία μας αποτελείται από στελέχη που τιμούν τις θέσεις τους και κάνουν τη δουλειά τους με εντιμότητα, ζήλο και αυταπάρνηση.

Δεύτερον, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος εκπέμπει σήμερα για άλλη μια φορά ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής προς όλες τις κατευθύνσεις. Μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια, της οποίας τα χρήματα διαχειριζόμαστε. Η προσπάθεια είναι ασφαλώς ομαδική. Θερμές ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη, κύριο Φάνη Σπανό για την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα και την αμεσότητα των ενεργειών του, και βέβαια στον Εκτελεστικό Γραμματέα, κύριο Νίκο Χαρδαλιά και τον Αντιπεριφερειάρχη, κύριο Θύμιο Καραίσκο για την πολύτιμη συνδρομή τους.   

Τρίτον, ας γίνει αντιληπτό επιτέλους πως μια νέα γενιά έχει έρθει στα πράγματα. Απαλλαγμένη από τα βάρη και τις εξαρτήσεις τους παρελθόντος. Μια νέα γενιά η οποία θέλει να αλλάξει πρακτικές και νοοτροπίες. Αυτά που ξέρανε κάποιοι ας τα ξεχάσουν. Είχαμε δεσμευτεί πως θα σπάσουμε αυγά και αυτό ακριβώς κάνουμε. 


Ο Κώστας Μπακογιάννης στο Νοσοκομείο Θήβας για την υπογραφή της σύμβασης εγκατάστασης του Αξονικού Τομογράφου






  • Κώστας Μπακογιάννης:
«Όλοι μαζί, πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, θα δώσουμε τη μάχη για να εξασφαλίσουμε το βασικό και πολύτιμό αγαθό της υγείας»


  • Με παρέμβαση Μπακογιάννη, ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Θήβας


  • Επίσκεψη και στο ανενεργό, λόγω έλλειψης προσωπικού, Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης

Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων

       
   (18/03/2015)   Η Πανευρυτανική Ένωση και η Πανθεσσαλική Στέγησας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Γ. Προβόπουλου  "Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων",  στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α., την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 18:30.
   Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :   Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη, επιστημονική συνεργάτης, τέως Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Κλεομένης Κουτσούκης, ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου,  Ιάσων Χανδρινός, ιστορικός και Νίκος Λαγκαδινός, δημοσιογράφος, ...
   ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΣhttp://www.agrafiotis.gr/content/view/333/55/
Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων Εκτύπωση E-mail
   (18/03/2015)   Η Πανευρυτανική Ένωση και η Πανθεσσαλική Στέγησας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Γ. Προβόπουλου  "Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων",  στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α., την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 18:30.
   Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :   Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη, επιστημονική συνεργάτης, τέως Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Κλεομένης Κουτσούκης, ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου,  Ιάσων Χανδρινός, ιστορικός και Νίκος Λαγκαδινός, δημοσιογράφος, ...
   ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΣ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Στο Βερολίνο ο Κώστας Μπακογιάννης για την προώθηση της Στερεάς Ελλάδας στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB

·                    Κ. Μπακογιάννης: «Θέτουμε τις βάσεις για να μπορούμε σε λίγο καιρό να διεκδικούμε ένα σημαντικό μερίδιο από την πίτα τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού τουρισμού»
·                     Δυναμική η παρουσία της Στερεάς Ελλάδας
·                     Σειρά συναντήσεων Μπακογιάννη με Έλληνες και Γερμανούς αξιωματούχους 
·                     Στο επίκεντρο ο ιαματικός και εναλλακτικός τουρισμός
Στο Βερολίνο βρίσκεται από χθες ο Κώστας Μπακογιάννης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, με στόχο την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας και την ανάπτυξη σχέσεων και καναλιών συνεργασίας με διεθνείς τουριστικούς φορείς.
Ο Περιφερειάρχης, που συνοδεύεται από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, συναντήθηκε στο περιθώριο της έκθεσης με την Υπουργό Τουρισμού, κ. Κουντουρά, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με φορείς του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.