Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Λαμιέων και ΜακρακώμηςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες, από τα έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης, του νομού Φθιώτιδας.
Έπειτα από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που επέτρεψαν μία πρώτη εκτίμηση των σοβαρών καταστροφών, ο κ. Μπακογιάννης, λαμβάνοντας υπόψη τα έγγραφα αιτήματα των δύο Δήμων, ζήτησε σήμερα την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Οι προσπάθειες των συνεργείων τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όσο και των δύο Δήμων της περιοχής, συνεχίζονται προκειμένου να αποκατασταθούν στο μέτρο του δυνατού οι ζημιές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην κοιλάδα του Σπερχειού. Από εδώ και στο εξής απαιτείται οργανωμένο σχέδιο και άμεση κρατική χρηματοδότηση για την αποκατάστασή τους.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Μπακογιάννης θα συναντήσει την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη. 

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση αποζημίωση από την Κομισιόν των συγγενών των χιλιάδων Ελλήνων που αυτοκτόνησαν λόγω μνημονίου.Βρυξέλλες, 03/02/2015.


ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥΝα αποζημιώσει  τους συγγενείς των χιλιάδων συμπατριωτών μας που αυτοκτόνησαν λόγω την μνημονιακής λιτότητας καλεί την Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 03/02/32015 στην Ευρωβουλή, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.
Όπως επισημαίνει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής σύμφωνα με Έρευνα Ελλήνων και Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στη Βρετανική ιατρική επιθεώρηση BMJ Open τα περιστατικά των αυτοκτονιών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 1/3 λόγω των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν από την τρόικα και την μνημονιακή Ελληνική κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2011.
Η Έρευνα φέρει τον τίτλο: ''The impact of economic austerity and prosperity events on suicide in Greece: a 30-year interrupted time-series analysis'', περιγράφει τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία για αυτοκτονίες στην Ελλάδα από το 1983 έως το 2012 και επισημαίνει ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά μέσο όρο 35,7% στους μήνες που ακολούθησαν τον Ιούνιο του 2011 σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων μηνών.
Σύμφωνα με το Νότη Μαριά από την παραπάνω Έρευνα προκύπτει ξεκάθαρα ότι η ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα οφείλεται στις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας.
Γι αυτό λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ρωτά την Κομισιόν ως μέλος της τρόικας εάν επιμένει στη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει με τα μνημόνια στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα καλεί την Κομισιόν να αποζημιώσει τους συγγενείς των χιλιάδων Ελλήνων συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν λόγω των πολιτικών λιτότητας που επέβαλε η τρόικα.

Θα υπάρξει σχετική νέα ανακοίνωση για το πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

Εξαιτίας της κήρυξης του Δήμου Αγράφων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, η προγραμματισμένη Διαβούλευση ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου και προετοιμασίας για το πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που ήταν να λάβει χώρα την Παρασκευή 06/02/2015 σε Κερασοχώρι και Γρανίτσα αναβάλλεται επ' αόριστον.
Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση με τη νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της διαβούλευσης.Ο Δήμαρχος Αγράφων
Μπαμπαλής Θεόδωρος

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:………………………………………………………………………………………………………………………………
ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ: ……………………………...………….
……………………………………………………………………………..
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΚΙΝΗΤΟ)………………………… …….
……………………………………………………………………………..
ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ:               ΝΑΙ                      ΟΧΙ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ): …………………...
…………………………………………………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………………………………….……………………………………………………………………………………………………………………………………….
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ:…………………………………….
Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΑΓΡΑΦΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣΚερασοχώρι, 04/02/2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ


Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου, όπως  υποβάλλουν γραπτή αίτηση προς ενημέρωσή μας για τις τυχόν ζημιές που έχουν υποστεί οι ιδιοκτησίες τους (οικίες, ποιμνιοστάσια, αποθήκες, επιχειρήσεις) από κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι κάτοικοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου μας. Εναλλακτικά, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dimos-agrafon.gr, να κατεβάζουν την αίτηση καταγραφής καταστροφών κακοκαιρίας και να την αποστέλλουν με e-mail στο info@dimos-agrafon.gr.


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:………………………………………………………………………………………………………………………………
ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ: ……………………………...………….
……………………………………………………………………………..
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΚΙΝΗΤΟ)………………………… …….
……………………………………………………………………………..
ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ:               ΝΑΙ                      ΟΧΙ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ): …………………...
…………………………………………………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………………………………….……………………………………………………………………………………………………………………………………….
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ:…………………………………….
Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Θωμάς Κώτσιας "να απολογηθούν αντί να διεκδικούν μερίδιο ανιδιοτελούς προσφοράς για συγκάλυψη της ευθύνης τους.

Επιστρέφοντας απόψε από την Ευρυτανία όπου βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων και διαβρώσεων σε πολλούς δρόμους, χωριά και οικισμούς του νομού, και έχοντας κατά το δυνατόν μια πλήρη εικόνα της κατάστασης, θέλω να συγχαρώ τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους θεσμικούς φορείς για τον ικανοποιητικό συντονισμό και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες στήριξης των πολιτών με την αποκατάσταση των δικτύων και της επικοινωνίας. Αισθάνομαι όμως και την ανάγκη να επισημάνω ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανάδειξαν με δραματικό και αποκαλυπτικό τρόπο τις παθογένειες ενός ολόκληρου συστήματος που ξεκινά από τον σχεδιασμό, την μελέτη και την κατασκευή των έργων υποδομής στο νομό μας. Αυτή την στιγμή και σε συνθήκες κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ένας ολόκληρος μηχανισμός έχει επιστρατευτεί και έχει ριχτεί στη μάχη επούλωσης των πληγών του τόπου μας και καλά κάνει, έτσι πρέπει να γίνει. Όμως πολλοί από αυτούς που συμμετέχουν σαν ελεγκτές ή ελεγχόμενοι και σε διάφορα επίπεδα, δεν έχουν παρά να "θαυμάσουν" τα έργα τους για τον ερασιτεχνισμό, την προχειρότητα, την έξω από κάθε επιστημονική και κατασκευαστική προδιαγραφή των ακριβοπληρωμένων δημιουργημάτων τους και σε κατάλληλο χρόνο θα πρέπει για αρκετά από τα έργα τους που έγιναν 'φτερά στον άνεμο"να απολογηθούν αντί να διεκδικούν μερίδιο ανιδιοτελούς προσφοράς για συγκάλυψη της ευθύνης τους.