Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Ο Νότης Μαριάς κατέθεσε τροπολογίες στην Ευρωβουλή για τη διεξαγωγή έρευνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα από την τρόικα. Στρασβούργο, 15/01/2015.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜιλώντας σήμερα Πέμπτη 15/01/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ANTIMNHMONIAKOI ΠΟΛΙΤΕΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της τρόικας για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε μνημόνια.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «τα εκατομμύρια των φτωχοποιημένων πολιτών των χωρών που τέθηκαν σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή σε μνημόνια, θεωρούν αναγκαία τη διεξαγωγή μιας έρευνας της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας σε σχέση με την τήρηση εκ μέρους της τρόικας του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Επίσης ο Νότης Μαριάς ζήτησε σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαρτίου 2013 για τον καταστροφικό ρόλο της τρόικας να αναλάβει επίσης η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια να διερευνήσει τη σύγκρουση συμφερόντων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεταξύ του ρόλου της στην τρόικα και της ευθύνης της ως δήθεν θεματοφύλακα των Συνθηκών της Ε.Ε.
Έρευνα ζήτησε επίσης ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και για τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του ρόλου της ΕΚΤ ως μέλους της τρόικας και πιστωτή των κρατών σε μνημόνιο και της εντολής της Κεντρικής Τράπεζας με βάση τις Συνθήκες της Ε.Ε.

Υδροηλεκτρικό Γρανίτσας Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Ε.Μ.Π.) Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού ισχύος 0,997 MW της εταιρίας «Φθιωτική Ενεργειακή Α.Ε.Β.Ε» στο ρέμα Γρανιτσιώτης της Τ.Κ. Γρανίτσας Απεραντίων του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου                                                    Καρπενήσι 15/01/2015
                                             
                                                                  Δελτίο τύπου

    Συνεδρίασε στις 14/01/2015 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στη Λαμία, για θέματα Στερεάς Ελλάδας, ένα αφορούσε την Ευρυτανία.
    Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Ε.Μ.Π.) Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού ισχύος 0,997 MW της εταιρίας «Φθιωτική Ενεργειακή Α.Ε.Β.Ε» στο ρέμα Γρανιτσιώτης της Τ.Κ. Γρανίτσας Απεραντίων του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.
     Το έργο θα γίνει στο ρέμα Γρανιτσιώτης, θα εκμεταλλεύεται μια υψομετρική διαφορά της τάξης των 187 μ. και θα βασίζεται στο υδατικό δυναμικό των πηγών «Δροσοπηγή» και «Λιβάδι». Δια μέσου ενός χαμηλού φράγματος ύψους 2μ. θα συλλέγει μέρος των νερών του ρέματος Γρανιτσιώτη και μέσω υπόγειου αγωγού προσαγωγής μήκους 1920μ. , θα τα οδηγεί στο μηχανοστάσιο του ΥΗΣ. Το κτίριο του σταθμού θα είναι διαστάσεων 8,5μ.x7,5μ. και εκεί θα εγκατασταθεί όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τη ρύθμιση και προστασία του έργου.