Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ Πρώτος σε ψήφους ο Κώστας Παπαδόπουλος


Αθρόα ήταν η συμμετοχή των Ευρυτάνων της Αθήνας στη Γενική Συνέλευση των μελών της ιστορικής Πανευρυτανικής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΠΑΡΝΩΝ» του συμπατριώτη μας Κώστα Αβράμπου, στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014.
Η διεξαγωγή των εργασιών της παραπάνω Γενικής Συνέλευσης υπήρξε άψογη από κάθε πλευρά και, δίκαια, χαρακτηρίστηκε ως «λίαν υψηλού επιπέδου». Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Κώστας Παπαδόπουλος, μετά το καθιερωμένο καλωσόρισμα και τις δέουσες εόρτιες ευχές, ζήτησε από τη Γενική Συνέλευση να εγκρίνει, σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ. 1 του ισχύοντος Καταστατικού, το υπ’ αριθ. 3/12-03-2014 πρακτικό του Δ.Σ. για την ανακήρυξη ως Ευεργέτη της Ένωσης «του εκ Βράχας των Αγράφων ορμώμενου Πανεπιστημιακού Καθηγητή (Ε.Μ.Π.) κ. Ηλία Ντζιώρα, προσωπικότητας με πανελλήνια εμβέλεια, για την αφειδώλευτη ηθική και υλική συμβολή του στα δρώμενα της Ένωσης», και, κυρίως, για την μεγάλη χορηγία του για την πραγματοποίηση του 3ήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου κατά τον Ιούλιο του 2012 στη Δημοτική Ενότητα Φουρνά και την έκδοση του μνημειώδους 2τομου έργου «Ιστορία και Πολιτισμός της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά Ευρυτανίας (Πρακτικά Συνεδρίου)». Ακολούθως, τηρήθηκε 1΄σιγή στη μνήμη των αείμνηστων μελών της Ένωσης Αφροδίτης Ιωακείμ – Κωστοπαναγιώτη, Γεωργίου Τσιτούρη, Δημητρίου Βράχα κ.ά. Επίσης, εκφράστηκε η ευχή για τη διάσωση συμπατριωτών μας (ευτυχώς είναι μεταξύ των διασωθέντων) (μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος κ. Μπουμπουρής με την σύζυγό του) που βρίσκονταν μεταξύ των ναυαγών του ιταλικού πλοίου στα ανοικτά της Κέρκυρας
Στη συνέχεια εκλέχθηκε ομόφωνα το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης τις εργασίες της οποίας διηύθυναν άψογα και υποδειγματικά οι κ.κ. Πέτρος Τσέλιος, Νάνση Ντζιώρα και Βασιλική Αθ. Ζούκα, η οποία ορίστηκε και ως Γραμματέας

Ομιλία Προέδρου Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών


Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2015


Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει σήμερα, Τρίτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., στο Αγρίνιο (Παπαστράτειο Μέγαρο).

«Ο λαϊκός πολιτισμός, μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας»ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ                               
 Κλεισθένους 17 -Τ.Κ. 105-52  - Αθήνα
Τηλ- Fax: 210 3834451 -6980764652
 Εmail: oesevrytanias@gmail.com                                                                                                   
Ανακοίνωση - Πρόσκληση

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΘΕΜΑ:   «Ο λαϊκός πολιτισμός, μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας»

Συνδιοργάνωση:

Ø      Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων (Ο.Ε.Σ.)
Ø      Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.
Ø      Δήμος Καρπενησίου
Ø      Τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ευρυτανίας.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 (17.30-21.30) και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 (10.30-14.30) .

Θεματολογία της Διημερίδας:

·         Πολιτιστικός-Θρησκευτικός Τουρισμός και Λαϊκός πολιτισμός.
·         Παραδοσιακές τέχνες-χειροτεχνία-ξυλογλυπτική-ξυλοτεχνία.
·         Παραδοσιακές καλλιέργειες και ασχολίες (γεωργία-κτηνοτροφία-κυνήγι-μελισσοκομία-ποταμίσια και λιμναία αλιεία).
·         Ευρυτανική Γαστρονομία-διατροφή-γλυκίσματα-ποτά-πίτες.
·         Ευρυτανική χλωρίδα-πανίδα-αρωματικά φυτά-βότανα.
·         Αρχιτεκτονική των οικισμών-οικοδομήματα-κατοικίες.
·         Πολιτιστικοί Σύλλογοι και ο ρόλος τους στις τοπικές κοινωνίες.
·         Πανηγύρια-τραγούδια και μουσικά όργανα-δρώμενα.
·         Ήθη κα έθιμα της Ευρυτανίας.
·         Παραδοσιακή πολιτισμική κληρονομιά (Υλική και Άυλη)
·         Δημιουργία Δικτύου Ευρυτανικού Λαϊκού Πολιτισμού.
·         Δράσεις δια βίου μάθησης.
·         Δράσεις αειφορικής ανάπτυξης.
·         Σχέδια εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο τη δημιουργία μιας τράπεζας υλικού και διδακτικών σχεδίων.
·         Σχεδιασμός και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για την τοπική ιστορία.
·         Πολιτισμική Δικτύωση: Συγκρότηση δικτύου συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής.

Εβδομαδιαίο τακτικό ενημερωτικό δελτίο Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας


     Καρπενήσι, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Στα πλαίσια της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης αναφορικά με τις πολιτικές τοποθετήσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το έργο καθώς τις δράσεις των υποψηφίων βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας προχωράμε σε εβδομαδιαίο τακτικό ενημερωτικό δελτίο το οποίο απευθύνεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης τοπικά και περιφερειακά, έντυπα και ηλεκτρονικά καθώς
και σε κάθε πολίτη.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

●Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ρωτά τον Σαμαρά: «Από εδώ, από τα Χανιά, θέλω να κάνω μία ευθεία ερώτηση στον
πρωθυπουργό, αφού αρνείται το δημόσιο διάλογο. Πρέπει να απαντήσει τώρα, επιθυμεί ή όχι τη διαγραφή του χρέους; Είναι ποτέ δυνατόν να προχωρήσει η Ελλάδα με ένα χρέος της τάξεως των 540 δισεκατομμυρίων ευρώ της κεντρικής κυβέρνησης και του υπόλοιπου δημόσιου τομέα; Αν όχι, ας σταματήσει να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό».

● Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτούμε και κερδίζουμε μέσα από έναν αγώνα εθνικό το σεβασμό της ατομικής, οικογενειακής και εθνικής μας αξιοπρέπειας εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για όλους τους Έλληνες.