Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩN




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                         Κερασοχώρι, 8 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και σε άριστο κλίμα, ο κύκλος των Γενικών Συνελεύσεων τον οποίο θέσπισε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και στις τριάντα δύο (32) Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, με τη συμμετοχή Τοπικών Συμβουλίων, Πολιτιστικών Συλλόγων - Φορέων και πλήθους δημοτών.
Οι προγραμματιζόμενες Γενικές Συνελεύσεις   κατά τις τελευταίες ημέρες έλαβαν χώρα στις Τοπικές Κοινότητες Κερασοχωρίου, Χρύσως, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης, Βίνιανης, Νέου Αργυρίου και Τριποτάμου, επισφραγίζοντας την επιτυχία του θεσμού.
Κατά τις Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Αγράφων αξιοποιώντας την ευκαιρία, μίλησε για όλα. Εξέθεσε τον απολογισμό του Δήμου Αγράφων γνωστοποιώντας την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Δήμος όταν ο ίδιος ανέλαβε ως Δήμαρχος την 01/09/2014, καθώς και τα όσα έχουν επιτευχθεί έως σήμερα – έναν χρόνο μετά.

Ο Δήμαρχος Αγράφων έκανε λόγο για τις προτάσεις έργων που έχουν υποβληθεί από το Δήμο Αγράφων στην  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και για τις οποίες  έχει γίνει σχεδιασμός προγραμματισμού τόσο σε κεντρικές προτεραιότητες του Δήμου όσο και σε κάθε Τοπική Κοινότητα ξεχωριστά. Επίσης, αναφέρθηκε και στα σημεία που έχουν τεθεί υπό συζήτηση στη διαβούλευση με την Περιφέρεια για σημαντικά θέματα τα οποία έχουν ως στόχο την καθημερινή εξυπηρέτηση των δημοτών, την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξή του αλλά και την πλήρη αξιοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου (2014-2020). 
Χαρακτηριστικό των Γενικών Συνελεύσεων αποτέλεσε η ανοικτή συζήτηση  της Δημοτικής Αρχής με τους δημότες σχετικά με τα προβλήματα και την επίλυσή τους,  τις ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων τους, με τον Δήμαρχο Αγράφων να αναφέρει : «σας θέλουμε όλους δίπλα μας, οι μόνοι αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματά μας. Κάθε διαφορά πρέπει να εκλείψει.»