Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Την άμεση στελέχωση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Δήμου Αγράφων ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Αγράφων




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας

Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                                 Κερασοχώρι, 21 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Την άμεση στελέχωση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Δήμου Αγράφων ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής κατόπιν και της αποτελεσματικής του παρέμβασης για την παραμονή του Ιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας.

Ο Δήμαρχος Αγράφων μέσω της επιστολής του εκθέτει στον Υπουργό Υγείας τις ανάγκες για την στοιχειώδη παροχή ΠΦΥ στο Δήμο Αγράφων ζητώντας την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, αλλά και την επαναλειτουργία των απομακρυσμένων  Αγροτικών Ιατρείων Αγράφων και Ραπτοπούλου.


Ο κ. Θ. Μπαμπαλής επικαλούμενος την τεράστια αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ Ιατρών και Πολιτών στο Δήμο Αγράφων, και την ανάγκη εξάλειψης αυτής της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας σε βάρος των δημοτών, ζήτησε προς στελέχωση τις εξής θέσεις:
·        2 Ιατροί για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας
·        1 Ιατρό για το Αγροτικό Ιατρείο Αγράφων
·        1 Ιατρό για το Αγροτικό Ιατρείο Ραπτοπούλου
·        1 Διοικητικό Υπάλληλο για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας
·        1 Οδηγός για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας
·        3 Νοσηλευτές
·        1 Παρασκευαστής