Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΑΓΡΑΦΑ

http://www.agrafiotis.gr(Άγραφα, 2 Φεβρουαρίου 2015)   
  Από την Κυριακή πρωί είναι αποκομμένα τα χωριά των Αγράφων από το Καρπενήσι. Στο έλεος της κακοκαιρίας ο Μάραθος, το Μοναστηράκι, τα Άγραφα, τα Επινιανά, τα Μεγάλα Βραγγιανά και το Τροβάτο. Διακοπή και στις επικοινωνίες σταθερής και κινητής. Κλειστά τα σχολεία.

 


   Κόπηκε ο δρόμος λίγο πριν τη Βαρβαριάδα - κοντά στην Αγία Βαρβάρα (φωτο 1), έπεσε η είσοδος στη γέφυρα της Βαρβαριάδας (φωτο 2) και "κατέβηκε" το βουνό και έκλεισε το χωματόδρομο λίγο μετά τη γέφυρα (φωτο 3). Επίσης πολλά προβλήματα και στην μεγάλη γέφυρα του Καρβασαρά. Μόνο μικρά 4Χ4 αυτοκίνητα περνάνε και έχουν πρόσβαση με την υπόλοιπη Ευρυτανία μέσω Μοναστηρακίου και Σίχνικου!
(03/02/2015) Άγραφα: Μεγάλες ζημιές μέσα στο χωριό. Η ταβέρνα του Δημήτρη Κίτσιου (πεστροφάδικο) δίπλα στον Αγραφιώτη, υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές. Εξαφανίστηκαν τα τραπεζοκαθίσματα έξω, χάλασε το ενυδρείο και λάσπες γέμιζαν το εσωτερικό του. Το σπίτι του Βασίλη Σουλδάτου, κοντά στον Αη Γιάννη, γέμισε λάσπες και κρίθηκε προσωρινά μη κατοικήσιμο. Τέλος ένας παλιός στάβλος του Γιώργου και Δήμου Μπαμπαλή γκρεμίστηκε μερικώς αλλά σώθηκαν τα ζώα. Πρόβλημα και στην ύδευση γιατί κόπηκε ο αγωγός που μεταφέρει το νερό από τη "μάνα". Προσωρινά εξυπηρετούντε από τις βρύσες του Αη Γιώργη.
Ένα ελικόπτερο Super Puma με τον αντιδήμαρχο Ευθύμιο Μιχόπουλο (υπεύθυνο πολιτικής προστασίας), μετέφερε ένα γιατρό, φάρμακα και τρόφιμα στο χωριό Άγραφα.

... περισσότερα νέα σε πραγματικό χρόνο από ανθρώπους που δύσκολα βρίσκουμε και επικοινωνούμε.

04/02/15 Αποκαταστάθηκε η σταθερή τηλεφωνία.

Ευχαριστούμε τον Ηλία Π. Τσιγαρίδα για τις φωτογραφίες και τον Ηλία Μπουμπουρή και Λάμπρο Γατή για την ενημέρωση.http://www.agrafiotis.gr