Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή του Υποψηφίου Βουλευτή Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Μπακόλα





Αρ.Πρωτ Α/026                                     Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015





Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες οι εκλογές ήταν αίτημα της ελληνικής κοινωνίας που υπέφερε και υποφέρει, νέοι άνεργοι, πολίτες που έχασαν τις δουλειές τους, που απώλεσαν μισθούς και συντάξεις, που έχασαν κόπους μια ζωής, σπίτια που αγοράστηκαν με αίμα, μαγαζιά και επιχειρήσεις που στήθηκαν με κόπο και που τους ζητούν νέους φόρους και ακόμα περισσότερο αίμα…

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστοί σε ότι υποσχεθήκαμε δε κάναμε μια στιγμή πίσω δε λυγίσαμε παρά τα όσα έπραξαν εναντίων μας .
Δεν υπήρξαμε ποτέ ούτε θα υπάρξουμε ποτέ ουρά κανενός, είμαστε και θα είμαστε πάντα οδηγητές εξελίξεων με σκοπό και στόχο το εθνικό και πατριωτικό συμφέρον.
Αν θέλαμε εξουσία και καρέκλες θα τις είχαμε. 168 ψήφους είχε η συγκυβέρνηση για εκλογή προέδρου της δημοκρατίας και 12 βουλευτές εμείς … δεν μας άθροισαν στους 180 που αναζητούσαν αλλά με αυτές τις 12 έδρες εμείς τους ανατρέψαμε ως οφείλαμε.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου γιατί εσείς μου δώσατε χώρο και φωνή-δημόσιο βήμα, εσείς και καθένας ξεχωριστά καθώς και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα γιατί 3 χρόνια πάλεψα με όσες δυνάμεις μπορούσα να αντλήσω απέναντι σε ότι κρατούσε την Ευρυτανία ελεγχόμενη και καθοδηγούμενη.
Επέλεξα να μην επαναλάβω τις προτάσεις μου για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας σε αυτές τις εκλογές οι οποίες και φυσικά ισχύουν στο ακέραιο από το 2012 και επαναβεβαιώθηκαν και στις περιφερειακές εκλογές.


Ότι λέω και ότι υπόσχομαι ισχύει για πάντα.
Η τιμή και η ηθική μου ήταν και παραμένει πάνω απ όλα.

Σας υποσχέθηκα με ένα συμβόλαιο τιμής πως σε περίπτωση εκλογής μου στην θέση του Βουλευτή Ευρυτανίας να παραδώσω εξ’ ημισείας στους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων το 20% της συνολικής βουλευτικής αποζημιώσεως  αποκλειστικώς για δαπάνες στα σχολειά των δήμων του Νομού Ευρυτανίας.
Αναρωτήθηκαν πολλοί και με ρώτησαν αν θα τηρήσω την υπόσχεση μου μετεκλογικά.
Οφείλω να σας απαντήσω ξεκάθαρα ότι έχει κατατεθεί σε συμβολαιογράφο των Αθηνών πράξη κατάθεσης εγγράφου με αριθμό συμβολαίου «5252» σε ένα φύλλο με τίτλο «Συμβόλαιο Τιμής Προς τις Ευρυτάνισσες και τους Ευρυτάνες συμπολίτες μου» και του οποίου ζητώ να λάβουν γνώσει σχετικώς όλοι οι Ευρυτάνες καθώς κάθε ενδιαφερόμενος με κάθε πρόσφορο μέσω μετεκλογικώς αναφορικά με την ρητή μου αυτή δέσμευση.











Έχοντας 16 συντάξιμα ήδη χρόνια στον ΟΑΕΕ και όντας 35 ετών δεν ζω από την πολιτική ούτε είχα ή έχω οποιαδήποτε έμμισθη σχέση με το δημόσιο τομέα.
Η ενασχόληση μου αυτή με την πολιτική τα τελευταία 3 χρόνια εδράζεται αποκλειστικώς στην αγάπη μου και την διαρκή πίστη μου στις δυνατότητες αυτού του ευλογημένου τόπου. Άλλωστε η πολιτική είναι μεράκι και όχι μικρόβιο αλαζονείας…

Γνωρίζω ότι ενοχλώ, γνωρίζω ότι ίσως δε τους αρέσει να ανατρέπω τα δεδομένα αλλά πίστευα και πιστεύω σε μια Ευρυτανία με ελεύθερους και μη καθοδηγούμενους πολίτες για αυτό επέλεξα να μην μείνω παρατηρητής των εξελίξεων. Η συχνή επικοινωνία μας μέσα και από τα δελτία τύπου ήταν συνειδητή, σεβόμενος την διαρκή επικοινωνία μαζί σας με ουσία και όχι αναμένοντας τις εκλογές κάτω από το δέντρο να περιμένω το ώριμο φρούτο να πέσει…

Η ώρα της κάλπης έχει φτάσει, η απόφαση δική σας αλλά και η επόμενη μέρα με την
ψήφο σας , αναρωτηθείτε τι σας είπαν τι σας έχουν υποσχεθεί και πόσες φορές ακούσατε από το στόμα τους λέξεις με όραμα για την Ευρυτανία.
Ίσως είναι άριστοι στην θεωρία αλλά οι απαντήσεις τους για τον τόπο μας είναι ελλείπεις.
Δεσμεύστε τους να σας πουν την επόμενη μέρα της Ευρυτανίας, τι θα πράξουν και τι θα ζητήσουν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο για την Ευρυτανία.

Πριν την κάλπη ελέγχετε εσείς μετά την απομάκρυνση από την κάλπη το «παιχνίδι» θα το ελέγχουν αποκλειστικώς άλλοι με τα γνωστά κάθε φορά αποτελέσματα…

Η επόμενη μέρα πρέπει και θα μας βρει όλους ενωμένους σαν μια γροθιά  για να αλλάξει η εφαρμοζόμενη και αδιέξοδη πολιτική και σε όσους τρομοκρατούν τους απαντώ με μια φράση του αείμνηστου συμπατριώτη μας Παύλου Μπακογιάννη «Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ