Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Με αφορμή το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Υλίκης από τη χιονόπτωση :



                                                     ΔΗΛΩΣΗ      31/12/2014



«Αυτή την ώρα , όντως , δίνεται μια μάχη για να κρατηθεί η Εθνική Οδός από το 90ό χιλιόμετρο μέχρι τη Τραγάνα Φθιώτιδας ανοιχτή .
Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι αν , δεδομένης της πληροφόρησης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες για τη Περιοχή , υπήρξαν τόσο ο απαραίτητος σχεδιασμός όσο και η προληπτική επέμβαση  για την αντιμετώπιση της κατάστασης .
Η ως αυτή τη στιγμή προσέγγιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν δείχνει ότι δεν υπήρξε .

Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες συμπολίτες πανευρυτανική πατριωτική δημοκρατική συμμαχία ανατροπής στο Νομό μας





Αρ.Πρωτ Α/024                                     Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Σε άρθρο παρέμβαση του ο Υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας καλεί άπαντες σε πανευρυτανική πατριωτική δημοκρατική συμμαχία ανατροπής στο Νομό μας και ταυτόχρονα ζητά την κοινοβουλευτική υπερίσχυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας.

Άρθρο Παρέμβαση

Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες συμπολίτες,

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατέρρευσε, οι δυνάστες και εξαθλιωτές ενός εθνικά και διεθνώς καταρρακωμένου κράτους αποτελούν παρελθόν.
Οι ευθύνες και τα πεπραγμένα τους δεν παραγράφονται και δεν ξεχνιούνται.
Η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας του Έθνους και των συμπολιτών μας είναι μονόδρομος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το κόμμα μας κατάφερε, δημοκρατικά, κοινοβουλευτικά να απαλλάξει το τόπο από αυτούς που μας έσυραν στην φτώχεια και στην ανέχεια, καταφέραμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι δεν εξαγοραζόμαστε, δεν λυγίζουμε παρά τον επί δυόμισι χρόνια πόλεμο τόσο από την ΝΔ όσο και από τους συνεργάτες τους στα υπερχρεωμένα και ανελεύθερα ΜΜΕ.
Αντισταθήκαμε κρατήσαμε δυνάμεις και τιμήσαμε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών και δηλώσαμε ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση θα πέσει τώρα. Τα νέα μέτρα που έφερναν πετσόκοβαν τις συντάξεις, με εθνική σύνταξη τα 360ευρω ενώ άνοιγαν το δρόμο για κατάσχεση των σπιτιών μας, με διαδικασίες εξπρές με τον νέο κώδικα πολιτικής δικονομίας . Οι δικηγόροι βρίσκονται σε απεργία διαρκείας για τον ίδιο λόγο. Σώσαμε τα σπίτια των Ελλήνων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας 124 μηχανήματα στους δρόμους



Λαμία, 31 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή.
Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, υπό την επίβλεψη των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ όλος ο μηχανολογικός της εξοπλισμός σε συνδυασμό με τα μισθωμένα μηχανήματα αξιοποιούνται στο έπακρο, έτσι ώστε να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Το αλάτι είναι επαρκές, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που έχουν ανακύψει και αναμένεται να ανακύψουν, μέχρι το πέρας της κακοκαιρίας.    
Συνολικά βρίσκονται στο δρόμο 124 μηχανήματα  της Περιφέρειας αλλά και ιδιωτικά. Βρίσκονται επίσης σε επιφυλακή ακόμη περισσότερα μισθωμένα μηχανήματα, τα οποία με την πρώτη ανάγκη θα αξιοποιηθούν, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο των υπηρεσιών της Περιφέρειας και να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο καθαρό και προσβάσιμο για όλους.
Και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας, με στόχο τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες των νομών να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.

Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας για τις εκλογές




ΤΩΡΑ είναι η ώρα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας. ΤΩΡΑ είναι η ώρα της Αριστεράς.
  Στις 25 Ιανουαρίου εκλέγουμε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του στην Ελλάδα. Εκλέγουμε – για πρώτη φορά- βουλευτή της Αριστεράς στην Ευρυτανία. Το χρειάζεται ο τόπος μας, το θέλουμε, μπορούμε να το πετύχουμε.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΙΣ 11/01/2015 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΝΙΑΝΗΣ


6/1/2015 Αγιασμός των Υδάτων στη Λίμνη των Κρεμαστών


Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

«ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΩΣ ΑΓΡΑΦΑ»









Καρπενήσι, 30 Δεκεμβρίου 2014






















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΥΨΟΥΣ: 5.300.000,00 €
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ 19 ΧΛΜ

Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της Περιφερειακής Αρχής για ασφαλτόστρωση του μεγαλύτερου μέρους του οδικού δικτύου των Αγράφων γίνεται πραγματικότητα. Η νέα Περιφερειακή Αρχή μετά από σχετική απόφαση που πήρε στο περιφερειακό Συμβούλιο κατόρθωσε να εντάξει τα κάτωθι έργα:

·         «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΩΣ ΑΓΡΑΦΑ» προϋπολογισμού 2.000.000,00€. Περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών διαπλάτυνσης, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών σε μήκος συνολικά 4 χλμ.
·         «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ-ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ-ΕΛΑΤΟΣ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 1.100.000,00€. Περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών σε μήκος συνολικά 8 χλμ.
·         «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΒΑΤΟ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 800.000,00€. Περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών σε μήκος συνολικά 3,5 χλμ.
·         «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΝΙΑΝΑ-ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΛΙΟΚΑΡΥΑΣ» προϋπολογισμού 1.200.000,00€. Περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών σε μήκος συνολικά 3,5 χλμ.

και  απαλλοτριώσεις προϋπολογισμού 265.892,41€.

            Η νέα Περιφερειάρχη Αρχή πιστή στο πρόγραμμά της και στις υποσχέσεις της επιτυγχάνει τον μεγάλο στόχο της δημιουργίας πρόσβασης με ασφαλτόστρωση σε όλα τα χωριά των Αγράφων άροντας τα προβλήματα προσβασιμότητας τόσο στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της περιοχής των Αγράφων  όσο και στην προσβασιμότητα του Νομού από τον όμορο Νομό Καρδίτσας. Η άρση της απομόνωσης του Νομού από την πλευρά των Αγράφων επιλύνει τα χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο για τους επισκέπτες και δίνει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής με δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών αλλά και συγκοινωνιακών διευκολύνσεων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
           
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Τασιός Αριστείδης


Οδική πρόσβαση στο νομό Ευρυτανίας



Λαμία, 30 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν από σήμερα τα ξημερώματα στο νομό.
Με προμήθεια αλατιού, 21 μισθωμένα μηχανήματα, προσλήψεις εποχιακού προσωπικού και το δικό της στόλο και προσωπικό διατηρεί το οδικό δίκτυο που βρίσκεται υπό την ευθύνη της ανοιχτό και προσβάσιμο.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου και τον Δήμο Αγράφων, έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας προκειμένου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του νομού να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.
Δεδομένης της χαμηλής θερμοκρασίας και της συνεχόμενης χιονόπτωσης, παρακαλούνται όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν.
Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά την πρόσβαση των επισκεπτών μας από Λαμία για Καρπενήσι, ενημερώνουμε ότι ο δρόμος παραμένει ανοιχτός και ότι κανένα πρόβλημα δεν παρατηρείται προς το παρόν στην πρόσβαση τους στο νομό. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας διέρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την περιοχή, διατηρώντας το δρόμο σε καλή κατάσταση.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας



Λαμία, 30 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή από σήμερα τα ξημερώματα.
Και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας, προκειμένου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες των νομών να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.
Υπάρχει επάρκεια σε μηχανολογικό εξοπλισμό τόσο από την Περιφέρεια όσο και από μισθωμένα μηχανήματα καθώς επίσης και σε αλάτι σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, γεγονός που επιτρέπει στις υπηρεσίες να διατηρούν το οδικό δίκτυο το οποίο βρίσκεται υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανοιχτό και προσβάσιμο.
Σε άμεση συνεργασία με τους Δήμους και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται σε επιφυλακή, έτσι ώστε να συντονίζουν οι ίδιοι τις επιχειρήσεις αποχιονισμού και διάνοιξης των οδικών δικτύων, επιλύοντας άμεσα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν.  
Δεδομένης της χαμηλής θερμοκρασίας και της προβλεπόμενης συνεχούς χιονόπτωσης, παρακαλούνται όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί  να τηρούν τον ΚΟΚ, να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.  

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων


«Δε λησμονούμε τον τόπο μας, προγραμματίζουμε το μέλλον μας» Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 (17.30-21.30) και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 (10.30-14.30) .

Η Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ Αγγελική Σκοτίδα

«Δε λησμονούμε τον τόπο μας,
 προγραμματίζουμε το μέλλον μας»

Η Ομοσπονδία συνεπής στη δέσμευσή της  να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να διατηρηθούν οι γέφυρες φιλίας και συνεργασίας με όλους του Συλλόγους και τους Τοπικούς φορείς, αλλά και να ενισχυθεί και υποστηριχθεί η νεολαία της Ευρυτανίας  ώστε να υπάρχει συνέχεια σε ό,τι γίνεται και σήμερα,  σας Προσκαλεί στις 20 & 21-06-2015 στην διημερίδα  που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ,σε  συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και το Δήμο Καρπενησίου  με θέμα :
«Ο λαϊκός πολιτισμός, μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ                               
 Κλεισθένους 17 -Τ.Κ. 105-52  - Αθήνα
Τηλ- Fax: 210 3834451 -6980764652
 Εmail: oesevrytanias@gmail.com                                                                                                   
Ανακοίνωση - Πρόσκληση

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΘΕΜΑ:   «Ο λαϊκός πολιτισμός, μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας»

Συνδιοργάνωση:

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΧΕΣ - ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Ν. Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ



                 ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Ν. Ε.  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ   ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

          Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες  Ευρυτάνες,
                Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα
             και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

Η  παράδοση θέλει αυτές τις μέρες, μέρες χαράς και ελπίδας, μέρες αφιερωμένες στην οικογένεια αλλά και στους συνανθρώπους μας που δεν πρέπει να ξεχνάμε,  ιδιαίτερα στις δύσκολες για όλους μέρες που ζούμε. Αυτές που δρομολόγησαν   για μας οι άθλιες κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων  χρόνων.
Οι φετινές γιορτές συνεχίζουν  να  βρίσκουν στους δρόμους της εξαθλίωσης ,της ανέχειας  μεγάλο μέρος του πληθυσμού αλλά διαφαίνεται από τις εξελίξεις  και ο άλλος δρόμος, ο δρόμος της ανατροπής και της ελπίδας.
Οι φετινές γιορτές  πρέπει να αποτελέσουν   όχι μόνο ένα διάλειμμα  χαράς αλλά να γίνουν η  αφετηρία για μια καλύτερη ζωή, η απαρχή για τη δημιουργία μιας άλλης Ελλάδας των ευτυχισμένων πολιτών και όχι των ικανοποιημένων δανειστών.
Η ελπίδα θα γίνει πράξη με τη συμμετοχή και τον αγώνα όλων μας.
Ελπίζουμε ο νέος χρόνος να έρθει μαζί με την πολυπόθητη ανατροπή του ζοφερού τοπίου που δημιουργήθηκε  από τις  εξοντωτικές πολιτικές των  κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

       Υγεία και ευτυχία για όλους.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές από Ντόρα Μπακογιάννη


ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΥΨΟΥΣ: 1.735.000,00 € ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ: 5.047.000,00 € ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καρπενήσι, 23 Δεκεμβρίου 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ταχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1

Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι
Τηλέφωνο
: 2237350709
Αριθμ. Τηλεομ.
: 2237350708
Διεύθ. Ηλ. Ταχ.
: a.tasios@pste.gov.gr







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Νέα χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας κατευθείαν από το Υπουργείο  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη συντήρηση και λειτουργία της Σήραγγας Τυμφρηστού. Το έργο αυτό είναι ύψους 500.000,00 € και αφορά την συντήρηση και καλή λειτουργία της Σήραγγας για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στο εθνικό δίκτυο του Νομού.
Η ένταξη και χρηματοδότηση του ανωτέρω έργου έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά από εντάξεις και χρηματοδοτήσεις έργων που έγιναν από την αρχή της θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής μέχρι και σήμερα.
Συγκεκριμένα, από τις πρώτες ενέργειες που προχώρησε η νέα Περιφερειακή Αρχή ήταν η κατάρτιση, ψήφιση και χρηματοδότηση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2014 και ειδικότερα την ένταξη εκείνων των απαραίτητων έργων και ενεργειών που αφορούν δαπάνες προετοιμασίας και αντιμετώπισης άμεσων αναγκών του εθνικού και του δευτερεύοντος οδικού δικτύου εν όψει του χειμώνα. Τα έργα αυτά αναλυτικά είναι:

ΕΡΓΟ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Προμήθεια και μεταφορά άλατος για τα έτη 2014-2015.
59.500,00
Προμήθεια χρώματος διαγράμμισης για τα έτη 2014-2015.
50.000,00
Μίσθωση μηχανημάτων για την συντήρηση του οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Αγράφων για τα έτη 2014-2015.
150.000,00
Μίσθωση μηχανημάτων για την συντήρηση του οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Καρπενησίου για τα έτη 2014-2015.
190.000,00
Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για τα έτη 2014-2015.
50.500,00
ΣΥΝΟΛΟ
500.000,00

Εν συνεχεία η Περιφερειακή Αρχή κατήρτισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 και ενέταξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Νοεμβρίου έργα ύψους 735.000,00 € που αφορούσαν τόσο στη βελτίωση σημαντικών οδικών δικτύων που άρουν την απομόνωση του Νομού αλλά και έργα που ολοκληρώνουν οδικά δίκτυα ιδιαιτέρου τουριστικού ενδιαφέροντος. Επίσης σημαντικό έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2015 αποτελεί το έργο για την εγκατάσταση αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου καθώς και κάποιες απαραίτητες διαμορφώσεις και βελτιώσεις των δικτύων υποδομών του. Έργο το οποίο αναμένεται να προσφέρει σημαντική αναβάθμιση των υποδομών του, και βελτίωση στη γενικότερη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου το οποίο αποτελεί και  βασικό πυλώνα του χειμερινού μας τουρισμού.

Τα έργα αυτά του Τεχνικού Προγράμματος του 2015 αναλυτικά είναι:

ΕΡΓΟ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Εγκατάσταση αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου – διαμορφώσεις δικτύου υποδομών
195.000,00
Βελτίωση οδικού δικτύου προς Βουτύρο
40.000,00
Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης οδικού τμήματος Διπόταμα- Χελιδόνα
240.000,00
Αποπεράτωση κτιριακών εγκαταστάσεων μουσείου Καρπενησίου στο κτίριο του Παλαιού Δασαρχείου
60.000,00
Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης οδικού τμήματος Νέο Αργύρι-Όρια Ν.Καρδίτσας
200.000,00
ΣΥΝΟΛΟ
735.000,00

            Τρίτη ενέργεια της Περιφερειακής Αρχής ήταν η σημαντική αύξηση του ορίου πληρωμών στις εγκεκριμένες πιστώσεις που κατάφερε να εξασφαλίσει στα ήδη ενταγμένα έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτσι ώστε, όχι μόνο να καλυφθούν οι εργασίες που εκτελέστηκαν το 2014 αλλά να υπάρχουν αρκετοί πόροι και για τις εργασίες που θα εκτελεστούν το 2015 και συγκεκριμένα:
  • στο έργο «Οδός Βαρβαριάδα – Άγραφα» από 460.000,00 € οι πιστώσεις αυξήθηκαν στα 2.000.000,00 €
  • στο έργο «Οδός Δομνίστα-Ροσκά-Πανταβρέχει-Όρια Νομού» από 180.000,00 € αυξήθηκαν σε 300.000,00 €
  • στο έργο «Καστανιά-Πρόδρομος-Ροσκά» από 90.000,00 € αυξήθηκαν σε 490.000,00 €
  • στο έργο «Ραπτόπουλο-Νέο Αργύρι» από 10.000,00 € αυξήθηκαν σε 306.000,00 €
  • στο έργο «Χόχλια-Βράχα-Κορίτσα Κλειτσού» από 50.000,00 € αυξήθηκαν σε 350.000,00 €.

Επίσης σημαντική ενέργεια της Περιφερειακής Αρχής ήταν η εξασφάλιση  πιστώσεων για την πληρωμή παλαιών οφειλών που αφορούσαν το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013. Συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν άμεσα 973.000,00 € για την πληρωμή των κάτωθι έργων:



ΕΡΓΟ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Αποκατάσταση βλαβών στον οδικό άξονα Ραπτόπουλο-Πρασιά-Κέδρα
37.100,00
Αποκατάσταση βλαβών στον οδικό άξονα Λημέρι-Γρανίτσα-Λιθοχώρι
61.600,00
Κατασκευή τεχνικών στο δρόμο Παλαιοκατούνα-Σύχνικο
13.776,00
Συντήρηση ασφαλτοτάπητα στον οδικό άξονα Στένωμα-Δομιανοί-Αγία Τριάδα
71.000,00
Διαπλάτυνση δρόμου προς Βουτύρο
47.500,00
Συντήρηση ασφαλτοτάπητα στον δρόμο Φουρνά-Βράχα-Κλειστός
109.200,00
Συντήρηση ασφαλτοτάπητα στον δρόμο Προυσός Αραποκέφαλα
110.400,00
Κατασκευή κρασπέδων στον οδικό άξονα Προυσός-Αραποκέφαλα
44.000,00
Συντήρηση ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου προς Γοργιανάδες
29.200,00
Αποκατάσταση βλαβών στο τμήμα του οδικού δικτύου Φουρνά-Κλειστός-Όρια Νομού Καρδίτσας
52.800,00
Προμήθεια ασφαλτομίγματος για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου
48.498,29
Αποκατάσταση βλαβών στον οδικό άξονα Κρίκελο-Δομνίστα-Όρια Ν.Αιτωλακαρνανίας
51.200,00
Αποκατάσταση βλαβών στον οδικό άξονα Τσούκα-Τριπόταμος
88.000,00
Βελτίωση και ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου Φιδάκια-Αγία Βλαχέρνα
208.725,71
ΣΥΝΟΛΟ
973.000,00

τα οποία αναμένεται να πληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Για το υπόλοιπο των έργων που αφορούν παλαιές οφειλές ύψους περίπου 800.000,00 € ήδη έχουν πληρωθεί μέσω των ΚΑΠ οι 200.000,00 € ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να πληρωθούν με εξασφαλισμένη ροή χρηματοδοτήσεων μέχρι 30/06/2015 άροντας έτσι το ταμειακό πρόβλημα των οφειλόμενων έργων που είχε η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.
            Τέλος, εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις περίπου 480.000,00 € από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων για να πληρωθούν οφειλόμενες προ τριετίας εργασίες κατασκευών και συντήρησης σχολικών κτιρίων του Νομού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Τασιός Αριστείδης