Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

«ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΩΣ ΑΓΡΑΦΑ»

Καρπενήσι, 30 Δεκεμβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΥΨΟΥΣ: 5.300.000,00 €
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ 19 ΧΛΜ

Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της Περιφερειακής Αρχής για ασφαλτόστρωση του μεγαλύτερου μέρους του οδικού δικτύου των Αγράφων γίνεται πραγματικότητα. Η νέα Περιφερειακή Αρχή μετά από σχετική απόφαση που πήρε στο περιφερειακό Συμβούλιο κατόρθωσε να εντάξει τα κάτωθι έργα:

·         «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΩΣ ΑΓΡΑΦΑ» προϋπολογισμού 2.000.000,00€. Περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών διαπλάτυνσης, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών σε μήκος συνολικά 4 χλμ.
·         «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ-ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ-ΕΛΑΤΟΣ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 1.100.000,00€. Περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών σε μήκος συνολικά 8 χλμ.
·         «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΒΑΤΟ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 800.000,00€. Περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών σε μήκος συνολικά 3,5 χλμ.
·         «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΝΙΑΝΑ-ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΛΙΟΚΑΡΥΑΣ» προϋπολογισμού 1.200.000,00€. Περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών σε μήκος συνολικά 3,5 χλμ.

και  απαλλοτριώσεις προϋπολογισμού 265.892,41€.

            Η νέα Περιφερειάρχη Αρχή πιστή στο πρόγραμμά της και στις υποσχέσεις της επιτυγχάνει τον μεγάλο στόχο της δημιουργίας πρόσβασης με ασφαλτόστρωση σε όλα τα χωριά των Αγράφων άροντας τα προβλήματα προσβασιμότητας τόσο στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της περιοχής των Αγράφων  όσο και στην προσβασιμότητα του Νομού από τον όμορο Νομό Καρδίτσας. Η άρση της απομόνωσης του Νομού από την πλευρά των Αγράφων επιλύνει τα χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο για τους επισκέπτες και δίνει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής με δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών αλλά και συγκοινωνιακών διευκολύνσεων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
           
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Τασιός Αριστείδης


Οδική πρόσβαση στο νομό ΕυρυτανίαςΛαμία, 30 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν από σήμερα τα ξημερώματα στο νομό.
Με προμήθεια αλατιού, 21 μισθωμένα μηχανήματα, προσλήψεις εποχιακού προσωπικού και το δικό της στόλο και προσωπικό διατηρεί το οδικό δίκτυο που βρίσκεται υπό την ευθύνη της ανοιχτό και προσβάσιμο.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου και τον Δήμο Αγράφων, έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας προκειμένου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του νομού να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.
Δεδομένης της χαμηλής θερμοκρασίας και της συνεχόμενης χιονόπτωσης, παρακαλούνται όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν.
Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά την πρόσβαση των επισκεπτών μας από Λαμία για Καρπενήσι, ενημερώνουμε ότι ο δρόμος παραμένει ανοιχτός και ότι κανένα πρόβλημα δεν παρατηρείται προς το παρόν στην πρόσβαση τους στο νομό. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας διέρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την περιοχή, διατηρώντας το δρόμο σε καλή κατάσταση.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίαςΛαμία, 30 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή από σήμερα τα ξημερώματα.
Και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας, προκειμένου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες των νομών να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.
Υπάρχει επάρκεια σε μηχανολογικό εξοπλισμό τόσο από την Περιφέρεια όσο και από μισθωμένα μηχανήματα καθώς επίσης και σε αλάτι σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, γεγονός που επιτρέπει στις υπηρεσίες να διατηρούν το οδικό δίκτυο το οποίο βρίσκεται υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανοιχτό και προσβάσιμο.
Σε άμεση συνεργασία με τους Δήμους και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται σε επιφυλακή, έτσι ώστε να συντονίζουν οι ίδιοι τις επιχειρήσεις αποχιονισμού και διάνοιξης των οδικών δικτύων, επιλύοντας άμεσα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν.  
Δεδομένης της χαμηλής θερμοκρασίας και της προβλεπόμενης συνεχούς χιονόπτωσης, παρακαλούνται όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί  να τηρούν τον ΚΟΚ, να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.