Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Πόρους και νέες ευκαιρίες για τους δήμους ζητάει η ΚΕΔΕ

Τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για την αναζήτηση νέων χρηματοδοτικών "εργαλείων", για τις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που συνδιοργάνωσαν, χθες, η ΚΕΔΕ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με θέμα: «Νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες και δυνατότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν, επίσης, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Τ.Π.&Δ. Αλέξανδρος Κρητικός, καθώς και τεχνοκράτες από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, το «Πράσινο Ταμείο», τα ΣΔΙΤ, κ.λπ. «Κατά την άποψή μου», τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Πατούλης,

Ευχές Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης Περιφερειακός Σύμβουλος
Σε όλες τις Ευρυτάνισσες και σε όλους τους Ευρυτάνες καλά Χριστούγεννα και ο καινούργιος χρόνος με ΥΓΕΙΑ, χαρά οικογενειακή ευτυχία και καλύτερες μέρες. Ανάπτυξη στη χώρα μας  και σε όλο τον κόσμο ειρήνη. Και όλοι όρθιοι και ψηλά σαν τα ψηλά Αγραφιώτικα βουνά.                                                                
                                                                    Με αγάπη
                                                             Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης
                                                          Περιφερειακός Σύμβουλος

ευχετήρια κάρτα Γιάννης Σταμάτης


Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Εκτέλεση αντιπλημμυρικών εργασιών σε ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας», προϋπολογισμού 975.000 €Λαμία, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη άλλη μια σύμβαση για την κατασκευή έργου στην περιοχή μας. Η νέα σύμβαση αφορα την «Εκτέλεση αντιπλημμυρικών εργασιών σε ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας», προϋπολογισμού 975.000 €.
Με το υπόψη έργο θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των κοιτών και των πρανών ποταμών ή ρεμάτων προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή απορροή των υδάτων αλλά και να προστατευθούν οι παρακείμενες ιδιοκτησίες. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση η οποία στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση των παραποτάμιων περιοχών της Βοιωτίας.

EYXES ΑΝΤΙΔΗΜΆΡΧΟΥ ΔΉΜΟΥ ΆΓΡΑΦΩΝ

Σας εύχομαι ολόψυχα, από καρδιάς, καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά, υγεία, και ευτυχία, φεύγοντας ο παλιός χρόνος να πάρει μαζί του όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις και η καινούργια χρονιά να είναι σύμμαχος για μια ζωή ανθρώπινη, με περισσότερες ευκαιρίες, δουλειές, και περισσότερη συναίνεση.

                                                                                                       ΑΝΤΙΔΗΜΆΡΧΟΥ ΔΉΜΟΥ ΆΓΡΑΦΩΝ
                                                                                                              ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Ευχές από το Δήμο Καρπενησίου


Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αμμοληψίας από τον Αγραφιώτη ποταμό, ως συνοδό έργο « Οδός Βαρβαριάδα-Άγραφα» Ν. Ευρυτανίας.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                                               Καρπενήσι  18/12/2014
Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε στις 17/12/2014 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στη Λαμία και γνωμοδότησε για θέματα που αφορούσαν την Ευρυτανία
ΘΕΜΑ 1 Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αμμοληψίας από τον Αγραφιώτη ποταμό, ως συνοδό έργο « Οδός Βαρβαριάδα-Άγραφα» Ν. Ευρυτανίας.
    Αντικείμενο της ΜΠΕ είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση αμμοληψίας, με σκοπό την κατασκευή της οδού «Βαρβαριάδα-Άγραφα» στο Δήμο Αγράφων του Ν. Ευρυτανίας, η οποία έληξε στις 31/12/2013 και δεν έχει ανανεωθεί.
    Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τόσο λόγω του μεγέθους του, αλλά και λόγω της σπουδαιότητας του, καθώς θα συνδέει την περιοχή των Αγράφων με τον υπόλοιπο Νομό Ευρυτανίας.
    Η αμμοληψία θα γίνεται από δύο θέσεις της κοίτης του ποταμού Αγραφιώτη
1) βόρεια της γέφυρας Βαρβαριάδα και 2) στη θέση Κοτσίστα.
    Για τη διαλογή των υλικών προβλέπεται μια εγκατάσταση διαλογητηρίου με κινητό μηχάνημα διαλογής, που περιλαμβάνει πλυντήριο άμμου, δεξαμενή καθίζησης και κόσκινα. Η αμμοληψία από τη φύση της ως δραστηριότητα, εμπεριέχει περιβαλλοντικέ επιπτώσεις στην περιοχή στην οποία πραγματοποιείται. Εδώ οι επιπτώσεις θα είναι μικρές και αναστρέψιμες. Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στη μορφολογία και την αισθητική του τοπίου από την απόληψη υλικών προτείνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση και λήξη των εργασιών να απομακρυνθεί από την περιοχή κάθε είδους εργοταξιακή εγκατάσταση. Απαγορεύεται κάθε μορφής καύση υλικών απαγορεύεται επίσης η διαλογή της άμμου εντός της κοίτης του ποταμού και θα επιτρέπεται μόνο στη θέση διαλογής. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας θα υπάρξει αυξημένη στάθμη θορύβου λόγω της λειτουργίας και της κίνησης των μηχανημάτων η επίπτωση αυτή θα είναι προσωρινή και εκτός τούτου η θέση του έργου είναι μακριά από οικισμούς. Για την αποφυγή ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο, τα φορτηγά μεταφοράς του υλικού θα πρέπει να είναι καλυμμένα.
    Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπιστούν αρχαιολογικά ευρήματα, οι εργασίες θα πρέπει να σταματήσουν και να ειδοποιηθεί η αρχαιολογική υπηρεσία.
    Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου γνωμοδοτεί θετικά.