Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΟΥΣ . 300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ. ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξέπληξε ευχάριστα η δυναμική των επισκεπτών και των συμμετεχόντων της  εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή  στις 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:00μ.μ στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του κέντρου πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»  (Εθνικής Αμύνης 1)  στην  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, με θέμα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Ο Πατροκοσμάς , 300 χρόνια από τη γέννηση του» 

EYXES ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΥΨΟΥΣ 120.000€Κερασοχώρι, 16 Δεκεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ: 11381

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


          Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 120.000 από το Υπουργείο Παιδείας για επισκευές σχολικών κτιρίων μετά από επίσκεψη του Δημάρχου Αγράφων κ. Μπαμπαλή Θεόδωρου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  και τον Υπουργό κ. Λοβέρδο Ανδρέα και την αυτοψία που πραγματοποίησε η ειδική σύμβουλος του Υπουργού κα Καραβία Λιλή μαζί με το Δήμαρχο σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Αγράφων.
Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος και ολόκληρη η δημοτική αρχή του Δήμου ευχαριστούν θερμά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα τον υπουργό κ. Λοβέρδο Ανδρέα και την ειδική σύμβουλό του κα Καραβία Λιλή για την άμεση , αποτελεσματική παρέμβαση και ανταπόκρισή τους σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα των σχολείων του Δήμου.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥπΑΑΤ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΚερασοχώρι, 16 Δεκεμβρίου 2014
Αρ.Πρωτ:11382
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


          Δώδεκα (12) ολοκληρωμένες και ώριμες μελέτες υπέβαλλε ο Δήμος Αγράφων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ένταξη και χρηματοδότηση στα μέτρα 3.21 και 3.22 του προγράμματος όπως προβλέπονταν από τις αντίστοιχες δράσεις τους.
Έγινε μια τεράστια προσπάθεια από τη Διοίκηση του Δήμου, την Τεχνική Υπηρεσία και ιδιώτες μηχανικούς, και στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα των σαράντα πέντε (45) ημερών , όλες οι μελέτες επικαιροποιήθηκαν, αναμορφώθηκαν, απέκτησαν άδειες περιβαλλοντικών όρων, ωριμότητα και πληρότητα, ώστε να υποβληθούν εγκαίρως και να σταλθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την υπ’αρ 133/21-11-2014 απόφαση του Δ.Σ. Αγράφων.
Οι μελέτες αυτές είναι οι εξής:  
 1. «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Τ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ»
 2. «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ¨ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ¨»
 3. «ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΠΙΝΙΑΝΩΝ Δ.Δ. ΕΠΙΝΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ»
 4. «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΡΟΜΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΧΡΥΣΩΣ»
 5. «ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΜΑΡΙΩΝ Δ.Δ. ΑΓΡΑΦΩΝ (ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΜΑΡΙΩΝ)»
 6. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Δ. ΔΑΦΝΗΣ»
 7. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ 5x5 ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ»
 8. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΒΑΡΒΑΡΙΑΔΑΣ - ΣΤΥΛΟΣ»
 9. «ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ- ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ¨ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ¨ Δ.Ε.ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ»
 10. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ 5Χ5 ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
 11. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ»
 12. «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ»