Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Βρυξέλλες, 11/12/2014.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/12 η εκδήλωση του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τις γερμανικές αποζημιώσεις, εκδήλωση  την οποία χαιρέτησαν Ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι τριών εκ των επτά Πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές,  Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά και Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας).
Στην κατάμεστη αίθουσα όπου παρευρέθηκαν πάνω από εκατό πολίτες καθώς και Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, ο  Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής                      Νότης Μαριάς  ανέλυσε το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τις ενέργειες τις οποίες έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Βουλή και στην Ευρωβουλή.
Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 162 δις ευρώ συν τους τόκους για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, ενώ επισήμανε ότι πρέπει επιτέλους ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου να χορηγήσει την άδεια για την εκτέλεση της αμετάκλητης  απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επικεντρώθηκε στην πρόταση την οποία έχει υποβάλει ως  Συντονιστής της Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών για τη διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Δημόσιας Ακρόασης για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και επί της οποίας θα ληφθεί απόφαση στα μέσα Φεβρουαρίου  του 2015.
Άλλωστε και η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στην τρίμηνη εκστρατεία που ξεκίνησε ήδη ο Νότης Μαριάς από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας προκειμένου με εκδηλώσεις και άλλες δράσεις να πειστούν τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής να κάνουν δεκτή την πρότασή του για τη διοργάνωση της Δημόσιας  Ακρόασης για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Στη συνέχεια στην εκδήλωση μίλησαν ο Ιγνάτιος  Αξιώτης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα,              ο αιδ. Πατήρ Κωνσταντίνος Πιτσικάκης, υπεύθυνος του Κοινωνικού                ιατρείου-φαρμακείου Ηρακλείου Κρήτης και ο  Σταύρος Βιδάλης εκπρόσωπος του Κινήματος ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Εκπαιδευτικά κενά που παραμένουν στο νομό Ευρυτανίας οδηγούν σε υπολειτουργία των σχολείων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους μαθητές και τις οικογένειές τους
                                                                                                                                    09/12/2014
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Εκπαιδευτικά κενά που παραμένουν στο νομό Ευρυτανίας οδηγούν σε υπολειτουργία των σχολείων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους μαθητές και τις οικογένειές τους

Μια σειρά προβλημάτων, με κυρίαρχο την υποχρηματοδότηση των σχολείων, βάζουν εμπόδια στην ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων, εμπόδια που γίνονται ιδιαίτερα αισθητά στον έντονα υποβαθμισμένο νομό Ευρυτανίας. Κάθε Σεπτέμβρη υπάρχουν χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από έλλειψη προσωπικού.
Το νηπιαγωγείο συνεχίζει να είναι το αποπαίδι της γενικής εκπαίδευσης. Τα παιδιά μένουν εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου και η υποχρεωτική προσχολική αγωγή παραμένει γράμμα κενό περιεχομένου. Υπάρχουν Νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρυτανία που είναι κλειστά. Υπάρχει συνειδητή υπολειτουργία των Τμημάτων Ένταξης για μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες.

Το Νοσοκομείο και οι δομές υγείας στην Ευρυτανία βαδίζουν προς κατάρρευση, αφήνοντας τους κατοίκους του Νομού στην τύχη τους και στο έλεος των ιδιωτικών συμφερόντων.
                                                                                                                                    09/12/2014
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Το Νοσοκομείο και οι δομές υγείας στην Ευρυτανία βαδίζουν προς κατάρρευση, αφήνοντας τους κατοίκους του Νομού στην τύχη τους και στο έλεος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου από την ένταξή του στην ομάδα τριών Νοσοκομείων με κεντρική διοίκηση στη Λαμία και την απόπειρα υποβάθμισής του μέσω μετακινήσεων γιατρών, μεταθέσεων προσωπικού και την ολοένα κλιμακούμενη υποχρηματοδότηση, βρίσκεται μπροστά σε νέες καταστάσεις που το οδηγούν σε σημαντική υποβάθμιση, αν όχι σε εξαφάνιση!
Σήμερα, τόσο το Γ.Ν. Καρπενησίου, όσο και οι λοιποί υγειονομικοί σχηματισμοί της Ευρυτανίας, αντιμετωπίζουν μια σειρά από μεγάλα προβλήματα που απειλούν την λειτουργία του νοσοκομείου και των λοιπών υγειονομικών δομών της Ευρυτανίας:

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο προτεινόμενος, από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Νέας Δημοκρατίας και ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σταύρος Δήμας, για Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνδυάζει όλα τα απαραίτητα προσόντα, τα οποία περικλείει ο θεσμός του Ανώτατου Άρχοντα της Δημοκρατίας μας, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας.
Καταξιωμένη διεθνώς προσωπικότητα. Έμπειρος πολιτικός, ικανός και έντιμος άνθρωπος, με την απαιτούμενη επιστημονική συγκρότηση, η οποία αρμόζει απόλυτα στο αξίωμα του Προέδρου.