Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου ο εορτασμός των Ευρυτάνων Αγίων, με τιμώμενο Άγιο αυτή την χρονιά τον Άγιο Νικόλαο τον Καρπενησιώτη.

Αθήνα 2-12-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου ο εορτασμός των Ευρυτάνων Αγίων, με τιμώμενο Άγιο αυτή την χρονιά τον Άγιο Νικόλαο τον Καρπενησιώτη.

Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση της Ο.Ε.Σ. με την Πανευρυτανική και την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών. Βεβαίως αυτό έγινε, όπως κάθε χρόνο άλλωστε στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής στο
Βύρωνα στον Ι. Ναό του εκ Γρανίτσης Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ στον Βύρωνα.

Οι συντελεστές της διοργάνωσης θα πρέπει εφέτος να είναι ιδιαιτέρως υπερήφανοι για τη μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή συμπατριωτών. Δείγμα ότι οι συνεχείς προσπάθειες των συντελεστών βρίσκουν γόνιμο έδαφος στα χριστιανικά και πατριωτικά αισθήματα των Ευρυτάνων. Είναι πράγματι μεγάλη ανάγκη, τέτοιες Πανευρυτανικής εμβέλειας εκδηλώσεις να μας αγγίζουν και να μας συγκινούν όλους και με τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην βέβαιη επιτυχία τους.
Ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία που άρχισε στις 7π.μ. και τελέστηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο Γρανιτσιώτη πατέρα Δημήτριο Σκόνδρα. Στην συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας και η αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο.
Μετά το τέλος της θρησκευτικής τελετής και της διανομής του αντίδωρου, όλοι οι παρευρισκόμενοι επανήλθαν στο χώρο του Ι. Ναού και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους προέδρους των τριών (3) σωματείων (οργάνων), της κας Αγγελικής Σκοτίδα εκ μέρους της Ομοσπονδίας, του κ. Κων/νου Παπαδόπουλου από την Πανευρυτανική και του κ. Γιώργου Μουρτζιάπη από την αδελφότητα, ενώ επιστολές έστειλαν οι άρχοντες του τόπου μας, Ο περιφερειάρχης κ Κων/νος Μπακογιάννης,

Το παιδί ζωή: ζωή τίποτ’ άλλο!ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Τα παιδιά θέλουν παπούτσια
τα παιδιά θέλουν ψωμί
θέλουνε και φάρμακα
δούλεψε και συ.
Τούτη είναι η ζωή μας
τούτο το μεγάλο, τίποτ’ άλλο
γέλα κλάψε, πες ό,τι θες
Το παιδί ζωή: ζωή
τίποτ’ άλλο!
Γιάννης Ρίτσος

Περισσός 1/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το παιδί ζωή: ζωή  τίποτ’ άλλο!

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για στοχευμένη κοινωνική προσφορά σε μια εποχή που αποδομείται συστηματικά η έννοια του Προσώπου, η ‘Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας αγκαλιάζει από τα τρίσβαθα της ύπαρξής της, την πρόταση των εκατοντάδων μελών και φίλων και διοργανώνει 2 ημέρες παρουσίασης των δράσεων του Σωματείου μας αλλά και Αλληλεγγύης για τα Παιδιά με Καρκίνο !!!! το Σάββατο 13 και την Κυριακή14/12/2014 από τις  12:00  έως και τις 20:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου στον Περισσό (Μακελαράκη και Σαλαμίνος).
Ο μεγάλος ποιητής της Ρωμιοσύνης Γιάννης Ρίτσος μας συγκλονίζει κυριολεκτικά με το απόσπασμα αυτό που αποτελεί την προμετωπίδα των επικείμενων δράσεών μας γιατί αναδεικνύει το μεγαλειώδες και συντριπτικό μήνυμα που εγκολπώνεται στην ευθύνη, την προσωπική, την Συλλογική, την κοινωνική για τα παιδιά μας. Όταν η ευθύνη ζυμώνεται με την ειλικρίνεια, την αξιοπρέπεια, το ζήλο και την επίγνωση, τότε μπορεί να παράγει έργα αγαθά. Τότε δικαιώνεται η έννοια του Προσώπου και συνθλίβεται το όποιο Προσωπείο.

ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΟΥΣ . 300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ. ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΟΥΣ .
              300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ                 
              ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ.  ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

Με μία επετειακή ημερίδα-αφιέρωμα, στα 300 χρόνια από την γέννηση του  Κοσμά  του  Αιτωλού , του Πατροκοσμά , του  Αγίου  των  Σαρακατσαναίων,  θα τιμηθεί   ο   μεγάλος διδάχος   του Γένους,  από την Πανελλήνια  Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων,  την  Παρασκευή  στις 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:00μ.μ στο κινηματοθέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  (Εθνικής Αμύνης 1)  στην  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Συνδιοργανωτές  της εκδήλωσης θα είναι η Επιτροπή Νεολαίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.  Tην εκδήλωση θα χαιρετίσουν, ο κ. Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων  Σαρακατσαναίων, ο κ. Ορφανός Γεώργιος Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Γεώργιος Δ. Καρατάσιος περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η κ. Ειρήνη Καρατάσιου, Επικεφαλής της Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Σ.Σ  και ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης , της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάζουν η κ. Κυργιάννη Βασιλική και ο κ. Μπούρας Γεώργιος οι οποίοι είναι  μέλη  της Επιτροπής Νεολαίας Π.Ο.Σ.Σ.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο πατέρας Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής του τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. που θα αναφερθεί στον «Κοινωνικό Χαρακτήρα της Διδαχής του Πατροκοσμά». Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον κ. Δημήτριο Νατσιό, δάσκαλο-θεολόγο, με θέμα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός : Ο χτίστης της Ρωμιοσύνης» καθώς και από την κ. Παναγιώτα Μπάτσιου –Άντσου, φιλόλογο – θεολόγο με θέμα «Ο Σταυρός στην Ζωή και Παράδοση των Σαρακατσαναίων, μνήμη από τον Διδάχο Πατροκοσμά τον Άγιο»

 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση».
Χορηγός Επικοινωνίας θα είναι το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο «Ηχώ των Σαρακατσαναίων»
Για περισσότερες πληροφορίες : www.e-sarakatsanos.gr