Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ κ. Βαγγέλη Αποστόλου Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

 

Αγαπητέ κύριε Αποστόλου,

Σε συνέχεια της συζήτησης και της απόφασης που λάβαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και αφορά στη  λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι Αλιβερίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω ήδη προχωρήσει στην αποστολή επιστολής προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μανιάτη, την οποία και σας επισυνάπτω.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σας θυμίζω ότι η λογική της Περιφέρειας είναι να το αντιμετωπίσει με κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.


Με εκτίμηση,

Κώστας Μπακογιάννης
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Επιστολή Β. Αποστόλου προς τον Περιφερειάρχη
Χαλκίδα  21/11/2014

                                                                     ΠΡΟΣ
κ. Κώστα Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας


Κε Περιφερειάρχη

Επειδή επιλέξατε να μην απαντήσετε στην από 10/11/2014 επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης μας  Νίκου Στουπή με την οποία περιγράφονται παρεμβάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση από πλευράς ΥΠΕΚΑ του πολύ σοβαρού ζητήματος της ΑΓΕΤ-LAFARGE Αλιβερίου, σας ενημερώνω ότι οφείλω-προς την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας- να δημοσιοποιήσω την παρακάτω επιστολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε ο καθένας να εξάγει τα συμπεράσματα του.
Σας πληροφορώ επίσης ότι η παράταξη μας θα θέσει εκ νέου το θέμα στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στις 25/11/1014.


Με τιμή
Βαγγέλης Αποστόλου
Επικεφαλής Mείζονος
Αντιπολίτευσης.

10/11/2014
                                                                      ΠΡΟΣ
κ. Κώστα Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
                               
                                                                          ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.       κ. Φάνη Σπανό, Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας
2.       κ. Θανάση Μπουραντά, Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου

Θέμα: Επίσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την ΑΓΕΤ –LAFARGE

κ. Περιφερειάρχα

               Όπως δημόσια ανακοινώθηκε στην πρόσφατη συγκέντρωση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα  φορέων και κατοίκων της Περιοχής Αλιβερίου ενάντια στην τελευταία έκδοση τροποποίησης Περιβαλλοντικών  Όρων του ΥΠΕΚΑ για την χρήση καυσίμων και πρώτων υλών στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-LAFARGE στο εργοστάσιό της στο Μυλάκι, σχεδιάζεται-από κοινού με τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου-παρέμβαση στο άμεσο χρονικό διάστημα στο ΥΠΕΚΑ για την προώθηση των ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων των δύο Συμβουλίων( Δημοτικού και Περιφερειακού) επί του θέματος.
               Θέλοντας να συμβάλλω στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας σας και θυμίζοντας σας  την εμπειρία από την αντίστοιχη περίπτωση της Σκύρου με το Αιολικό Πάρκο που είχε ευτυχή εξέλιξη, σας υποβάλλω δια της παρούσης την ακόλουθη πρόταση:
Την ημέρα που θα υποβάλλεται η Αίτηση Θεραπείας στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ – βάσει των αποφάσεων  που έχουν ληφθεί – να πραγματοποιηθεί  διάβημα από αντιπροσωπεία των δύο αιρετών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, των Βουλευτών  της Εύβοιας και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αφού έχει διασφαλισθεί προηγούμενα η συνάντηση με τον κ. Υπουργό.
Η συγκεκριμένη πρόταση δεν αναιρεί σε τίποτα τον σχεδιασμό σας, ο οποίος- αν το επιθυμείτε- μπορεί να προηγηθεί, ωστόσο και στην περίπτωση αυτή, θεωρώ επιβεβλημένη, τουλάχιστον την παρουσία των Βουλευτών, ώστε να ασκηθεί η μεγίστη πολιτική πίεση για την υιοθέτηση των αιτημάτων  μας.


Με τιμή  
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνάντηση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με Δημάρχους για το ζήτημα της ΚωπαΐδαςΛαμία, 20 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τους Δημάρχους Αταλάντης, Νίκο Λιόλιο, Θήβας, Σπύρο Νικολάου, Αλιάρτου, Γιώργο Ντασιώτη, Ορχομενού, Λουκά Υπερήφανο και Λειβαδιάς Γιώτα Πούλου, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Λειβαδιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα την ανάληψης από 1-12-2014 από την Περιφέρεια του επιχειρησιακού αντικειμένου του καταργηθέντα με πρόσφατο νόμο Οργανισμού Κωπαΐδας.