Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΝΑΚΑ

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Από τις πολυπληθέστερες εκδηλώσεις αυτού του χαρακτήρα και σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τιμήν του Σαρακατσάνου τραγουδιστή και εθελοντή της Ομοσπονδίας, Κώστα Νάκα, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Λαρίσης «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ», τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς, και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου , Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Λαρισαίων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 12/12/2014 ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΉΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ....


Η ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων , η Πανευρετανική Ένωση και η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών , συνεορτάζουν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 την μνήμη των δώδεκα Ευρυτάνων Αγίων στον Ι Ναό του εκ Γρανίτσης Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ που Βρίσκεται στον Βύρωνα , οδός Απόλλωνος 2 στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής.



                                                  Αριθ.πρωτ.62/18-11-2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ                                  Κλεισθένους 17 -Τ.Κ. 105-52  - Αθήνα
Τηλ- Fax: 210 3834451 -6980764652
 Εmail: oesevrytanias@gmail.com                                                                 
www.oes.gr   
                                                                                    
Η ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων , η Πανευρετανική Ένωση και η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών , συνεορτάζουν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 την μνήμη των δώδεκα Ευρυτάνων Αγίων  στον Ι Ναό του εκ Γρανίτσης Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ που Βρίσκεται  στον Βύρωνα , οδός Απόλλωνος 2 στην Ιερά Μονή  της Ζωοδόχου Πηγής.
Η λειτουργία,  με προεξάρχοντα τον Πατέρα Δημήτριο Σκόνδρας, θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα τελειώσει με την αρτοκλασία. Στη συνέχεια   θα ακολουθήσουν προσφωνήσεις, σύντομοι χαιρετισμοί και εκκλησιαστικοί Βυζαντινοί ύμνοι  ενώ   ο Πατέρας Δημήτριος Σκόνδρας θα αναπτύξει ομιλία με θέμα σχετικό με τον βίο και την πολιτεία του Αγίου Νικολάου  του Καρπενησιώτη , ενώ στο τέλος θα  ακολουθήσει μικρή και λιτή δεξίωση.

Θέμα: Οι θέσεις της παράταξης στο θέμα έγκρισης του προϋπολογισμού για το 2015 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.



26/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Σε ειδική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 25/11/2014 συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015 που έφερε η πλειοψηφία προς ψήφιση στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Πολλά ήταν ζητήματα και τα ερωτήματα που προέκυψαν από την παρουσίαση του προϋπολογισμού από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών αλλά και από την εν γένει αντιμετώπιση της παρούσας περιφερειακής αρχής σε θέματα οικονομικής διαχείρισης.
         Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε χαρακτηριστικά:    
         “Ο Π/Υ σαν κορυφαίο εργαλείο σχεδιασμού και υλοποίησης – πρέπει να είναι εξειδικευμένος, μετρήσιμος και χρονοκαθορισμένος.  Δυστυχώς ο σημερινός προτεινόμενος δεν διακρίνεται για τίποτα από αυτά. Γεγονός που τον καθιστά αφερέγγυο και αναποτελεσματικό.

Θέμα: Έγκριση ψηφίσματος για τη διαχείριση αποβλήτων.Περιφέρεια Στερεά σε νέα Τροχιά Τοποθετήση της παράταξης για το θέμα της έγκρισης




                        26/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με νομοσχέδιο που έχει καταθέσει   το ΥΠΕΚΑ για διαβούλευση μόνο ως τη Τετάρτη 26/11/2014 επιχειρεί να αποσπάσει  την αρμοδιότητα έγκρισης των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων από τα Περιφερειακά Συμβούλια. Η Περιφέρεια πλέον  δεν θα αποφασίζει, θα γνωμοδοτεί μόνον.  
Πρόκειται για  ωμή πολιτική παρέμβαση σε βάρος των Περιφερειών, με την οποία το ΥΠΕΚΑ θέλει  να ελέγξει και να κηδεμονεύσει τη διαδικασία αναθεώρησης των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Απορριμμάτων.
            Στο νόμο - πλαίσιο για τα απόβλητα του 2012 που προέβλεπε έγκριση του ΠΕΣΔΑ με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τώρα προστίθεται η... κουτοπονηριά, που μετατρέπει την απλή γνώμη του ΥΠΕΚΑ "...σε δεσμευτική και ο αρμόδιος φορέας σχεδιασμού οφείλει να προβεί, σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις, στις απαραίτητες τροποποιήσεις του ΠΕΣΔΑ".

Για το λόγο αυτό καταθέσαμε προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα που έγινε αποδεκτό :

Έγκριση Προϋπολογισμού 2015 ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2015



Λαμία, 25 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε σήμερα, κατά πλειοψηφία, ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2015.
Ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε για ακόμη μια χρόνια σε ένα δυσμενές περιβάλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία τα τελευταία 5 χρόνια έχει κληθεί να σηκώσει στις πλάτες της ένα πολύ μεγάλο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Οι περικοπές που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την έναρξη της εφαρμογής του "Καλλικράτη" αγγίζουν κατά μέσο όρο το 70% για λειτουργικές δαπάνες και 80% για επενδυτικές δαπάνες. 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να αποκαταστήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στους πολίτες, καταρτίστηκε ένας προϋπολογισμός εκ του μηδενός, με βάση τρεις θεμελιώδεις αρχές: ρεαλισμός, υπευθυνότητα, διαφάνεια. 
Στην εισαγωγή του, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης τόνισε:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κλιθεί να επωμιστεί ένα δύσκολο και δυσανάλογο φορτίο. Σε σχέση με τις περικοπές του κεντρικού κράτους, οι περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, είναι πολύ περισσότερες. Αν δε το κράτος ακολουθούσε την πορεία τη Αυτοδιοίκησης, θα είχε καταφέρει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα εδώ και τρία χρόνια.
Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι μία πολιτική απόφαση και έχει να κάνει με τη διαχείριση του πολιτικού κόστους. Αυτό όμως δεν είναι αποδεκτό για εμάς. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καταφέρει να σταθεί όρθια. Έχει καταφέρει να κάνει ένα σπουδαίο έργο σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Τώρα, ήρθε η ώρα να ορθώσει το ανάστημά της και να το κάνει διεκδικητικά.
Στους τρεις μήνες που είμαστε Περιφερειακή Αρχή, έχω αντιληφθεί μία διάσταση μεταξύ των Δήμων και των Περιφερειών. Ως παλιός Δήμαρχος μπορώ να σας πω ότι αντιμετωπίζαμε το θέμα με μεγαλύτερη ένταση. Πιο διεκδικητικά. Οι Περιφέρειες μέχρι στιγμής είναι πιο μετριοπαθείς. Από τη μετριοπάθεια όμως μέχρι την απάθεια υπάρχει μεγάλη διαφορά. Οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και όχι απλώς να γίνουμε διαχειριστές αυτής της μιζέριας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική. Πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη για τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους.
Για το λόγο αυτό, ο προϋπολογισμός μας είναι πραγματικός. Είναι ρεαλιστικός. Και φυσικά διατηρούμε μία επιφύλαξη. Μία επιφύλαξη που έχει να κάνει με την αρχή μίας προσπάθειας. Ξεκινούμε με τον προϋπολογισμό. Και θα συνεχίσουμε. Με την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος, την πλήρη καταγραφή των προστίμων σε ένα ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα, την ενοποίηση των προμηθειών. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα».         
Στη συνέχεια, ο κ. Μπακογιάννης, κάλεσε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Περλεπέ να εισηγηθεί το θέμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Γιάννης Περλεπές, αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιο με τους περιορισμούς που υπάρχουν στα δημοσιονομικά του κράτους, οι οποίοι ελήφθησαν υπόψη κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού της περιφέρειας. «Ο προϋπολογισμός», είπε ο κ. Περλεπές, «είναι ρεαλιστικός , ισοσκελισμένος, με αναπτυξιακό χαρακτήρα, δεδομένης της στενότητας των πόρων. Πρωταρχικός στόχος είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και η αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων δαπανών. Στοχεύουμε επίσης στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των φορέων έτσι ώστε η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας να καταστεί πρότυπο και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες». Κάλεσε τους συμβούλους να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό και να συμβάλουν εποικοδομητικά στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί τόσο από τους κοινοτικούς όσο και από τους εθνικούς πόρους και τέλος ευχαρίστησε τις οικονομικές υπηρεσίες για τη σημαντική συμβολή τους.

«Οργανισμός Κωπαϊδας» Λαμβάνοντας υπόψη:Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Στ. Ελλάδας



              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
        Λαμία, 18-11-2014

         

       Αριθμ. Πρωτ.: 129488/1242


ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Συμβούλιο
          Περιφέρειας Στ. Ελλάδας
Ταχ. Δ/νση
:
Υψηλάντη 1
35100 Λαμία

Ε Ι ΣΗΓ Η Σ Η
Θέμα: «Οργανισμός Κωπαϊδας»

Λαμβάνοντας υπόψη:

1.             Τις διατάξεις του ν.δ. 2488/1953 (ΦΕΚ Α’ 195/1953) «περί Συστάσεως Οργανισμού Κωπαϊδος», όπως τροποποιήθηκε καθώς και την Υπ. Αριθ. 40099/3869 Υ.Α. ‘’Περί Εγκρίσεως Κανονισμού Οργανισμού Κωπαΐδας’’ (ΦΕΚ 142Α /20-03-1968).
2.             Το άρθρο 1 του ανωτέρω Ν.Δ σύμφωνα με το οποίο Σκοπός του Ο.Κ είναι:
«η ενιαία κατεύθυνση καλλιέργεια και βελτίωση των γαιών του Κωπαϊδικού πεδίου, δηλαδή της περιοχής η οποία ανήκε στην εταιρεία ‘’Λίμνη Κωπαΐδας Α.Ε‘’ καθώς και εκτάσεων οι οποίες ανήκαν σε τρίτους όμως εξυπηρετούνταν από τα τεχνικά έργα της περιοχής και οι οποίες καθορίστηκαν με Απόφαση του Υπουργού Γεωργίας μετά από πρόταση του Οργανισμού Κωπαΐδας
-  η λειτουργία, συντήρηση, βελτίωση, συμπλήρωση και επέκταση των υφιστάμενων πάσης φύσεως έργων και εγκαταστάσεων προς αύξηση της παραγωγής
-  η αύξηση της παραγωγής μέσω της χρησιμοποίησης βελτιωμένων μεθόδων καλλιέργειας και καθοδήγηση των κληρούχων της περιοχής της Κωπαϊδας σε ορθολογιστική εκμετάλλευση της γης

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ένταξη του έργου «Κατασκευή Κόμβου Ξηριώτισσας»



Λαμία, 25 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας η ένταξη του έργου «Κατασκευή Κόμβου Ξηριώτισσας», προϋπολογισμού 6.600.000 ευρώ.
Με το εν λόγω έργο προβλέπεται η κατασκευή του Ανισόπεδου Κόμβου Ξηριώτισσας επί της εισόδου της Λαμίας, με τον οποίο θα διευθετηθεί η κυκλοφορία στο υπόψη νευραλγικό σημείο σύνδεσης της ενωτικής οδού των Ε.Ο. 1 (ΠΑΘΕ) και Ε.Ο. 3 (Λαμίας-Δομοκού), που παρακάμπτει τη Λαμία ανατολικά, με τον οδικό άξονα Λαμίας-Στυλίδας (Παλαιά Εθνική Οδός Λαμίας-Βόλου).

Η Κωπαΐδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Περιφερειακού Συμβουλίου



Λαμία, 25 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της οργάνωσης και διοίκησης του καταργηθέντος Οργανισμού Κωπαΐδας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ανέπτυξε την εισήγηση – πρότασή, την οποία είχαν από κοινού διαμορφώσει η Περιφερειακή Αρχή και οι πέντε Δήμαρχοι των Δήμων όπου ανήκει η ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας. Με βάση αυτή, οργανώνεται η διαχείριση της Κωπαΐδας και του επιχειρησιακού της αντικειμένου από την Περιφέρεια, στην οποία έχει περιέλθει σύμφωνα με το νόμο.
Η συζήτηση έγινε με την παρουσία τριών από τους  πέντε Δημάρχους,  του Κ. Λουκά Υπερήφανου, Δημάρχου Ορχομενού και προέδρου της ΠΕΔ, της κ. Γιώτας Πούλου από τη Λιβαδειά και του κ. Γιώργου Ντασιώτη από την Αλίαρτο, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν την σύμπλευση των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης. Η εισήγηση, με μικρές προσθήκες που αναφέρονται στο διεκδικητικό πλαίσιο της Περιφέρειας, ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα με δύο αρνητικές ψήφους και ένα παρόν.

Θέμα: Τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλη Αποστόλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της ΑΓΕΤ Αλιβερίου.



ΛΑΜΙΑ 25/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκ νέου και μετά από πρόταση της παράταξης Η Στερεά σε Νέα Τροχιά συζητήθηκε σήμερα στη 12η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας  το θέμα του εργοστασίου της ΑΓΕΤ-Lafarge σχετικά τελευταία έκδοση τροποποίησης Περιβαλλοντικών  Όρων του ΥΠΕΚΑ για την χρήση καυσίμων και πρώτων υλών από  τη τσιμεντοβιομηχανία  στο εργοστάσιο της στο Μυλάκι.
Μετά τις ομόφωνες αποφάσεις  του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, η παράταξη μας πρότεινε μια σειρά παρεμβάσεων  για την διεκδίκηση και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου.

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παροχή τροφίμων σε αστέγους



Λαμία, 24 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και δει των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού της, επιδεικνύει εμπράκτως το κοινωνικό της πρόσωπο, με την υπογραφή σύμβασης με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παροχή τροφίμων σε αυτούς που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοηθείας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε σύμβαση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί έργο παροχής τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής.

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»




                                                                                    
                          ΛΑΜΙΑ:   25 / 11 / 2014
 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                               
                                                                                                       ΠΡΟΣ:  ΜΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάκτηση της εργασίας, επεξεργάζεται το συνολικό κυβερνητικού του πρόγραμμα με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, τη θεσμική ανασυγκρότηση και δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.

      Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ανοιχτές συσκέψεις διαβούλευσης στις οποίες επιδιώκουμε να συμμετέχουν πολιτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών και ενδιαφερόμενοι πολίτες για να συζητήσουμε την πρόταση κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα την περιφερειακή του εξειδίκευση.
  
      Οι ανοιχτές αυτές συσκέψεις ξεκινούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Σάββατο 29 Νοέμβρη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας ( Λεωνίδου 11) και ώρα 10.30 π.μ
Την κεντρική εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.
  
                                                             
                                                                                                             Ν.Ε ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ κ. Βαγγέλη Αποστόλου Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

 

Αγαπητέ κύριε Αποστόλου,

Σε συνέχεια της συζήτησης και της απόφασης που λάβαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και αφορά στη  λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι Αλιβερίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω ήδη προχωρήσει στην αποστολή επιστολής προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μανιάτη, την οποία και σας επισυνάπτω.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σας θυμίζω ότι η λογική της Περιφέρειας είναι να το αντιμετωπίσει με κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.


Με εκτίμηση,

Κώστας Μπακογιάννης
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Επιστολή Β. Αποστόλου προς τον Περιφερειάρχη




Χαλκίδα  21/11/2014

                                                                     ΠΡΟΣ
κ. Κώστα Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας


Κε Περιφερειάρχη

Επειδή επιλέξατε να μην απαντήσετε στην από 10/11/2014 επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης μας  Νίκου Στουπή με την οποία περιγράφονται παρεμβάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση από πλευράς ΥΠΕΚΑ του πολύ σοβαρού ζητήματος της ΑΓΕΤ-LAFARGE Αλιβερίου, σας ενημερώνω ότι οφείλω-προς την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας- να δημοσιοποιήσω την παρακάτω επιστολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε ο καθένας να εξάγει τα συμπεράσματα του.
Σας πληροφορώ επίσης ότι η παράταξη μας θα θέσει εκ νέου το θέμα στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στις 25/11/1014.


Με τιμή
Βαγγέλης Αποστόλου
Επικεφαλής Mείζονος
Αντιπολίτευσης.

10/11/2014
                                                                      ΠΡΟΣ
κ. Κώστα Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
                               
                                                                          ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.       κ. Φάνη Σπανό, Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας
2.       κ. Θανάση Μπουραντά, Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου

Θέμα: Επίσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την ΑΓΕΤ –LAFARGE

κ. Περιφερειάρχα

               Όπως δημόσια ανακοινώθηκε στην πρόσφατη συγκέντρωση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα  φορέων και κατοίκων της Περιοχής Αλιβερίου ενάντια στην τελευταία έκδοση τροποποίησης Περιβαλλοντικών  Όρων του ΥΠΕΚΑ για την χρήση καυσίμων και πρώτων υλών στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-LAFARGE στο εργοστάσιό της στο Μυλάκι, σχεδιάζεται-από κοινού με τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου-παρέμβαση στο άμεσο χρονικό διάστημα στο ΥΠΕΚΑ για την προώθηση των ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων των δύο Συμβουλίων( Δημοτικού και Περιφερειακού) επί του θέματος.
               Θέλοντας να συμβάλλω στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας σας και θυμίζοντας σας  την εμπειρία από την αντίστοιχη περίπτωση της Σκύρου με το Αιολικό Πάρκο που είχε ευτυχή εξέλιξη, σας υποβάλλω δια της παρούσης την ακόλουθη πρόταση:
Την ημέρα που θα υποβάλλεται η Αίτηση Θεραπείας στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ – βάσει των αποφάσεων  που έχουν ληφθεί – να πραγματοποιηθεί  διάβημα από αντιπροσωπεία των δύο αιρετών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, των Βουλευτών  της Εύβοιας και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αφού έχει διασφαλισθεί προηγούμενα η συνάντηση με τον κ. Υπουργό.
Η συγκεκριμένη πρόταση δεν αναιρεί σε τίποτα τον σχεδιασμό σας, ο οποίος- αν το επιθυμείτε- μπορεί να προηγηθεί, ωστόσο και στην περίπτωση αυτή, θεωρώ επιβεβλημένη, τουλάχιστον την παρουσία των Βουλευτών, ώστε να ασκηθεί η μεγίστη πολιτική πίεση για την υιοθέτηση των αιτημάτων  μας.


Με τιμή  
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνάντηση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με Δημάρχους για το ζήτημα της Κωπαΐδας



Λαμία, 20 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τους Δημάρχους Αταλάντης, Νίκο Λιόλιο, Θήβας, Σπύρο Νικολάου, Αλιάρτου, Γιώργο Ντασιώτη, Ορχομενού, Λουκά Υπερήφανο και Λειβαδιάς Γιώτα Πούλου, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Λειβαδιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα την ανάληψης από 1-12-2014 από την Περιφέρεια του επιχειρησιακού αντικειμένου του καταργηθέντα με πρόσφατο νόμο Οργανισμού Κωπαΐδας.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Απογραφή Ζωικού Κεφαλαίου και πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης




ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                                                                                                Λαμία   19 Νοεμβρίου 2014
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στους κτηνοτρόφους της ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους.
Ο κάτοχος εκτροφής, πρέπει στο διάστημα από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Δεκεμβρίου να απογράψει το ζωϊκό του κεφάλαιο ώστε να του καταβληθούν τα ποσά της Εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων.
Ειδικότερα για τους δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης αυτό πρέπει να γίνει μέχρι 30.11.2014 ώστε η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης να γίνει μέχρι 31.12.2014.

ΞΕΘΑΒΟΥΝ «ΤΙΜΩΝΤΑΣ» ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.Του Θωμά Κώτσια




Του Θωμά Κώτσια
Στον τόπο μας κάθε φθινόπωρο κλείνει ο κύκλος πολλών εκδηλώσεων  που ξεκινούν από νωρίς την Άνοιξη και δίνουν ζωή και ζωντάνια στα εγκαταλελειμμένα χωριά μας.
Τις εκδηλώσεις αυτές μπορεί κανείς να τις κατατάξει σε τρείς κατηγορίες

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σχετικά με τον σεισμό της 18ης Νοεμβρίου στην Εύβοια



Λαμία, 18 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως γνωστόν,  στις 18/11/2014 και ώρα 1:05 έγινε σεισμική δόνηση εντάσεως 5,2 R στον Β. Ευβοϊκό, 30 χλμ. περίπου Β.Δ. της Χαλκίδας. Ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή, στις 1:09.
Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ήταν άμεση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Φάνης Σπανός σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα πολιτικής προστασίας κινητοποίησε τις υπηρεσίες, εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο Πολιτικής Προστασίας.
Υπήρξε ενημέρωση από τον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παράλληλα με την Διεύθυνση Π.Π. της Περιφέρειας και τη Διεύθυνση Π.Π. της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Ορκωμοσία νέου Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Κώστα Μίχου και νέου Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Χαράλαμπου Κατσαρού



Λαμία, 18 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ορκωμοσία του νέου Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Κώστα Μίχου και του νέου Περιφερειακού Συμβούλου, Χαράλαμπου Κατσαρού, έλαβε χώρα σήμερα 18 Νοεμβρίου και ώρα 13.00 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.
Σε μία λιτή τελετή, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης ορκίστηκε, ως ορίζει ο νόμος, ενώ στη συνέχεια προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αναλαμβάνω τη σκυτάλη από τον κ. Γιάννη Ράμμο. Η ευθύνες είναι μεγάλες. Ήμασταν ομάδα στη Φωκίδα, λειτουργούμε ακόμη σαν ομάδα και θα συνεχίσουμε σαν ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                                                                             Λαμία,  17  Νοεμβρίου  2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Στ. Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι:
Από το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 μέχρι την Παρασκευή  28 Νοεμβρίου 2014 και από τις 8.00 το πρωί έως και τις 6.00 το απόγευμα θα επιχειρήσουν αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της Λάρισας κάνοντας ρίψεις εμβολιακού δολώματος για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της  Λύσσας, στις περιοχές των Π.Ε. Φθιώτιδας (στο μισό βόρειο τμήμα της) και Ευρυτανίας. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται για δεύτερη φορά και θα επαναλαμβάνεται κάθε Φθινόπωρο και Άνοιξη.

Υπενθυμίζουμε στο κοινό τα εξής:

Παραίτηση Ιωάννη Ράμμου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας



Λαμία, 17 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας, Ιωάννη Ράμμο, σχετικά με την εμπλοκή του ιδίου σε διερευνούμενη από τη δικαιοσύνη και άσχετη με την Περιφέρεια, ποινική υπόθεση, ζήτησε άμεσα την παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε.
Η διαδικασία αντικατάστασής του, θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως προβλέπεται από το Νόμο. 

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

"Η Αλεξανδρινή των ανέμων" - του Κώστα Μπουμπουρή "Η Αλεξανδρινή των ανέμων" - του Κώστα Μπουμπουρή

Η Αλεξανδρινή των ανέμων" - του Κώστα Μπουμπουρή Εκτύπωση E-mail
Η Αλεξανδρινή των ανέμων - Μπουμπουρής Κώστας 
   (03/11/2014)         
  Η Αλεξανδρινή των ανέμων     Το νέο βιβλίο του Ευρυτάνα συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή       Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 3 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της  ΕΣΗΕΑ  (Ακαδημίας 20).
   «Κύριο πρόσωπο μια καλλονή με Αλεξανδρινή καταγωγή, που έπεσε στα δίκτυα της πορνείας. Ο Κώστας Μπουμπουρής ξετυλίγοντας τη ζωή αυτής της γοητευτικής  πόρνης ...
                                       ( φωτο-ρεπορτάζ  -  Χρήστος Γ. Κίτσιος )
...διατρέχει όλον τον εικοστό αιώνα με τις τόσες περιπέτειες και με τις αντιθέσεις καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε καλά και κακά, σε ανθρωπιά και απανθρωπιά. Ζούμε, μέσα από τη ζωή αυτής της γυναίκας, όλες τις δυσκολίες της προσφυγιάς, της φτώχειας, της ανεργίας και φυσικά της εκμετάλλευσης των γυναικών» γράφει μεταξύ άλλων ο πρύτανης των Ευρυτανικών γραμμάτων, ο χαλκέντερος Γρανιτσιώτης Μιχάλης Σταφυλάς, ο οποίος προλογίζει το νέο βιβλίο του Κώστα Μπουμπουρή..

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση Philoxenia



Λαμία, 13 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη Philoxenia, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας μας, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από σήμερα Πέμπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.
Πραγματοποιώντας την πρώτη προσπάθεια για την ανάπτυξη της τουριστικής προβολής στον τόπο μας, η νέα Περιφερειακή Αρχή απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τις Ενώσεις Ξενοδόχων και τους φορείς του τουρισμού, τους οποίους και φιλοξενεί στο περίπτερό της.
Με τη βαθιά πεποίθηση ότι μέσα από τις συνέργιες, θα επιτευχθούν πολύ περισσότερα, κυρίως σε ότι αφορά την εξωστρέφεια και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εμμένει στη δημιουργία ισχυρών δεσμών και στη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής.

Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 Την πόλη του Καρπενησίου θα επισκεφτεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου  2014
     Την  πόλη του  Καρπενησίου   θα επισκεφτεί  ο Κοινοβουλευτικός                       Εκπρόσωπος του      ΣΥΡΙΖΑ                      
                          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
     Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη και μέλη  της Κεντρικής Επιτροπής θα περιοδεύσει στην πόλη του Καρπενησίου.
         Επίσης θα  γίνουν  ενημερωτικές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για τα τοπικά προβλήματα, με  φορείς της πόλης και του Νομού.
         Ακόμη θα δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα έχουν τη δυνατότητα τα Μ.Μ.Ε  ( τοπικά, περιφερειακά, κ.λ.π.)  να θέσουν  ερωτήματα στους  εκπροσώπους μας.
 Το απόγευμα στις 18.30   στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου  θα γίνει
                        ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση   
για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις  και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  με ομιλητή τον
                              σ.  Παναγιώτη Λαφαζάνη.
       Θα  ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους πολίτες της περιοχής μας, στους οποίους και απευθύνουμε  ανοιχτή πρόσκληση να συμμετέχουν. 

                         ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ