Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Επιτροπή Περιβάλλοντος Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΕΜΠ) σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE με κωδικό ‹‹ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ-Χ 1402370 ›› στη θέση "ΨΗΛΟΡΑΧΗ" του Δήμου Αγράφων Π.Ε. Ευρυτανίας. Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης –Περιφερειακός ΣύμβουλοςΠεριφερειακή Ενότητα ΕυρυτανίαςΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας                                                          Καρπενήσι 08/11/2014
Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 07/11/2014 η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και γνωμοδότησε και για θέματα που αφορούσαν την Ευρυτανία .
ΘΕΜΑ 1: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΕΜΠ) σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE με κωδικό ‹‹ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ-Χ 1402370 ›› στη θέση "ΨΗΛΟΡΑΧΗ" του Δήμου Αγράφων Π.Ε. Ευρυτανίας.
     Το έργο καταλαμβάνει πολύ μικρή έκταση και δεν προκαλεί καμία επίπτωση στο έδαφος. Δεν προκαλεί καμία καταστροφή κάποιας αρχαιολογικής περιοχής. Κατά τη λειτουργία του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας, δεν προκαλούνται αέριες εκπομπές και η ποιότητα της ατμόσφαιρας παραμένει αμετάβλητη.
    Κατά τη λειτουργία του σταθμού, ο μοναδικός θόρυβος προέρχεται από τα κλιματιστικά μηχανήματα. Είναι όμως πολύ χαμηλός και επιπλέον τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν επί 25ώρου βάσεως. Πέραν τούτου ο κοντινότερος οικισμός βρίσκεται σε αρκετή απόσταση. Ως εκ τούτου δεν δημιουργούνται περιβαλλοντικές οχλήσεις.
    Σύμφωνα με τη Μελέτη Ραδιοεκπομπών η επιβάρυνση από όλες τις πηγές ραδιοσυχνοτήτων στην περιοχή μελέτης είναι κάτω από τα αυστηρότερα όρια ασφαλείας που προβλέπει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ευαίσθητες χρήσεις.
    Δεν παράγονται υγρά απόβλητα, άρα το έργο δεν έχει καμία επίπτωση στα νερά.Το έργο αποτελεί υφιστάμενο σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας, το οποίο κατά τη λειτουργία του δεν έχει επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
    Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη της τηλεπικοινωνίας, με την παράλληλη αναβάθμιση και κατασκευή νέων σταθμών λήψης και εκπομπής σήματος και παράλληλη χρήση μηχανημάτων νέας τεχνολογίας με μεγαλύτερης χωρητικότητας και ποιοτικότερης ανάλυσης σήματος για την ποσοτική και ποιοτική εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων.