Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Υπογραφή Αβραμόπουλου για την παραχώρηση της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Λαμία, 29 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το πρώτο βήμα για την παραχώρηση του κτιρίου της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έτσι ώστε να στεγαστεί το νέο Διοικητήριο της έδρας της, έγινε σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, με την υπογραφή της θετικής συμβουλευτικής γνώμης, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Καθηγητών ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ







Ενωτικό ψηφοδέλτιο για το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας
Αυτόνομη πορεία
«Ούτε κυβερνητικός ούτε μηδενιστικός συνδικαλισμός»

Συνάδελφοι,
μετά από τόσες συνδικαλιστικές ήττες έφτασε το πλήρωμα του χρόνου: Ούτε κυβερνητικός, ούτε  μηδενιστικός συνδικαλισμός.  Εντελώς απροετοίμαστες και οι δύο αυτές εκδοχές του συνδικαλισμού προσπαθούν με τα ίδια παλιά υλικά και τους ίδιους φθαρμένους πρωταγωνιστές να επιλύσουν, δήθεν, τα προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι, 
ο παρακμιακός συνδικαλισμός παλεύει να επιβιώσει με μια ξεπερασμένη κομματική λογική και με επαγγελματίες συνδικαλιστές - εργολάβους των αγώνων μας. Ενάντια στις Νέες Ιδέες και το συλλογικό συμφέρον. Ενάντια στα αληθινά συμφέροντα του Δημόσιου Σχολείου και  των εκπαιδευτικών.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η απάντηση Πατούλη στον ΑΙΡΕΤΟ για τη σταυροδοσία. Ολόκληρο το 18σελιδο πρακτικό των εκλογών της ΚΕΔΕ

Η απάντηση Πατούλη στον ΑΙΡΕΤΟ για τη σταυροδοσία. Ολόκληρο το 18σελιδο πρακτικό των εκλογών της ΚΕΔΕ Απάντηση στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΙΡΕΤΟΥ http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=14003 επιχειρεί να δώσει με ανακοίνωση προς την ιστοσελίδα ο Γιώργος Πατούλης και η παράταξη του ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ μεταθέτοντας την όποια ευθύνη στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ μας δυσφημιστικό και συκοφαντικό. Ο ΑΙΡΕΤΟΣ δημοσιεύει αυτούσια την απάντηση, όπως άλλωστε οφείλει. Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση για κραυγές, αν και γνωρίζουμε ότι οι κραυγές ακούστηκαν από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ. Πατούλη και συγκεκριμένα από τον πρώην δήμαρχο Λαμίας κ. Κοτρωνιά, ο οποίος αφού έβαλε ο άνθρωπος τις φωνές και απείλησε με την παρέμβαση Εισαγγελέα, δικαιώθηκε…

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο Υπερήφανος εξελέγη Πρόεδρος στην ΠΕΔ Γραμματέας ο Βαγγέλης Κατσιφός

Ο δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος αναδείχτηκε στη σημερινή διαδικασία στην ΠΕΔ Στερεάς στη θέση του προέδρου.Χρειάστηκαν τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες για να προκριθεί ο κος Υπερήφανος του συνυποψήφιού του δημάρχου Χαλκίδας Χρήστου Παγώνη ο οποίος στις πρώτες δηλώσεις του έκανε λόγο για συμπράξεις και συμφωνίες των διαδρόμων.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Mήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



      
 Η 28η  Οκτώβρη του 1940 και το έπος της Αντίστασης αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει για την ανεξαρτησία του και τα δικαιώματά του. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός,

Συνάντηση του Δημάρχου Αγράφων Θεόδωρου Μπαμπαλή με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο



Κερασοχώρι, 27 Οκτωβρίου 2014





Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής έγινε δεκτός από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Δήμαρχος, εν συνεχεία της συνεργασίας που είχε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων του Δήμου Αγράφων, εξέθεσε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, παρέδωσε αναλυτικό υπόμνημα και προσκάλεσε τον κ. Υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Το νέο βιβλίο του Κώστα Μπουμπουρή«Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»


Η  παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Αθήνα , στις   03 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 ,  στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
 
«Κύριο πρόσωπο μια  καλλονή με Αλεξανδρινή καταγωγή , που έπεσε στα δίκτυα της πορνείας . Ο Κώστας Μπουμπουρής ξετυλίγοντας τη ζωή αυτής της γοητευτικής  πόρνης  διατρέχει όλον τον εικοστό αιώνα με τις τόσες περιπέτειες και με τις αντιθέσεις , καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε καλά και κακά , σε ανθρωπιά και απανθρωπιά. Ζούμε , μέσα  από τη ζωή αυτής της γυναίκας,   όλες τις δυσκολίες της προσφυγιάς , της φτώχειας , της ανεργίας και φυσικά της εκμετάλλευσης των γυναικών»  γράφει μεταξύ άλλων  ο  πρύτανης των Ευρυτανικών  γραμμάτων,  ο χαλκέντερος Γρανιτσιώτης   Μιχάλης Σταφυλάς,  ο οποίος προλογίζει το νέο βιβλίο του Κώστα Μπουμπουρή..

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Νέο σχήμα στην ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Απόστολο Κοιμήση

Με αυστηρά αυτοδιοικητικά κριτήρια συγκροτήθηκε και ισχυροποιείται ένα νέο σχήμα ενόψει της αυριανών εκλογών της ΚΕΔΕ. Συγκεντρώνει δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ, την Αριστερά και μεμονωμένα στελέχη του συντηρητικού χώρου, που ενδιαφέρονται μόνο για την αυτοδιοίκηση. Της πρωτοβουλίας αυτής επικεφαλής είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός και γραμματέας της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης - See more at: http://airetos.gr

“Ο Παρνασσός δεν υποκύπτει…»




των  Aλκη Βούλγαρη‐ Δημήτρη  Κοΐβαρη‐Νίκου Στουπή - Βασίλη Τσιτσιρίγκου*

Μέσα  στο  «στρατηγικό σχέδιο   ιδιωτικοποιήσεων  και  ξεπουλήματος   του  κοινωνικού  πλούτου», που εφαρμόζουν οι μνημονιακοί εθνοσωτήρες Σαμαράς-Βενιζέλος, περίλαμπρη θέση κατέχει, η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του “Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού” .

3η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Τη Δευτέρα 20/10/2014 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου. Από τον συνδυασμό της ΑΔΕΚΚ απουσίαζε ο Ταξιάρχης Σκλαπάνης. Με την έναρξη της συνεδρίασης τέθηκαν από εμάς ερωτήματα και παρατηρήσεις για διάφορα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας.
- Έγινε ερώτηση για το θέμα που έχουμε δημοσιοποιήσει σχετικά με την πρόσληψη δυο καθαριστριών στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο του Φουρνά. Έμφαση δόθηκε στην αδιαφανή διαδικασία που ακολουθήθηκε. Περιμένουμε την γραπτή απάντηση του υπεύθυνου αντιδημάρχου, στην καταγγελία που του έχει γίνει.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ Γρανίτσα, 20/10/2014



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ            Γρανίτσα, 20/10/2014

ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας Ευρυτανίας σας προσκαλεί το Σάββατο  25 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12:00 μ. στην ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Δημαρχείου. 
Με εκτίμηση,
τα μέλη και το Δ.Σ.
του Π.Σ.Γ.Ε.

"Bάζουμε τάξη στα οικονομικά του δήμου μας. στο δήμο Αγράφων" .


Ορίζουμε σήμερα την εταιρεία ορκωτών λογιστών που θα κάνει τον διαχειριστικό έλεγχο στον δήμο Αγράφων" .
Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε στην 16η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ που θα γίνει στην αίθουσα
Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κερασοχώρι στις είκοσι δύο (22) του μηνός
Οκτωβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα
παρακάτω θέματα:

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ (ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ & ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


σης του Έργου, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Δήμος Αγράφων.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το ΚΔΒΜ Δήμου Αγράφων , μόνο ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ εντός σφραγισμένου φακέλου, από 10/10/2014 έως και 23/10/2014 στη Διεύθυνση που αναφέρεται στην Πρόσκληση.
Οι ενδιαφερόμενοι επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση για ΜΙΑ μόνο ειδικότητα και σε ΕΝΑΝ μόνο Δήμο της επιλογής τους.
Η υποβολή περισσοτέρων αιτήσεων και η επιλογή περισσοτέρων Δήμων αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη διαδικασία επιλογής.

Στο πλαίσιο της υπ΄αριθμ 2326/107/02.10.2014 Απόφασης του Δ.Σ του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), για το Έργο:«Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, απευθύνεται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για Εκπαιδευτές στους Δήμους υλοποίη
Περισσότερες πληροφορίες στο site του ΚΔΒΜ Δήμου Αγράφων http://kdvm-agrafon.blogspot.gr/

Νέος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ο Κώστας Αγοραστός- Α Αντιπρόεδρος ο Σγουρός -

Ολοκληρώνεται με τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας στην ΕΝΠΕ ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος με την Προεδρία της Ένωσης να πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία και τον Αιρετό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να αναλαμβάνει τα ηνία. Το προεδρείο της Ένωσης όπως θα διαβάσετε και στα αποτελέσματα αλλά όπως γράψαμε και εχθές συμπληρώθηκε από τον Γιάννη Σγουρό στη θέση του Α Αντιπροέδρου αλλά επίσης πρέπει να τονίσουμε και την κάθοδο του Απόστολου Κατσιφάρα όπου εκεί οι αριθμοί δε βγαίνουν. Διαβάστε παρακάτω τα αποτελέσματα και τις ψηφοφορίες όπως αυτές διαμορφώθηκαν: Εκλογές Προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝ.Π.Ε. Εξελέγη το νέο Προεδρείο και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Πρόεδρος εξελέγη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός.

ΘΕΜΑ 3ο ΕΗΔ: Λήψη απόφασης – Ψήφισμα σχετικά με την διακοπή των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού – Ερέτριας. Περίληψη απόφασης:





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Αθήνα, 16 -10-2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                         Αρ. πρωτ.οικ.203223
Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας
Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού
Τμήμα Συλλογικών Οργάνων και Επιτροπών
Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
Ταχ.δ/νση : Λεωφ. Συγγρού 15-17
Ταχ. Κωδ. : 117 43 Αθήνα
Τηλ.: 213-2063532, 213-2063718, 213-2063775
fax : 213 2063533
e-mail : ssona@patt.gov.gr
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 22ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 22η συνεδρίασή του στις 14/10/2014 που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού) συζήτησε τα παρακάτω θέματα που έλαβαν αριθμό απόφασης 358 έως 364 έτους 2014:


ΘΕΜΑ 3ο ΕΗΔ: Λήψη απόφασης Ψήφισμα σχετικά με την διακοπή των
δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού Ερέτριας.
Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την διακοπή των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής ΩρωπούΕρέτριας και συγκεκριμένα:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από την σύσκεψη αυτοδιοικητικών ,κοινωνικών και  συνδικαλιστικών φορέων και συλλογικοτήτων που έγινε στις 10/9/2014 στην Ερέτρια Ευβοίας και που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή πολιτών και φορέων των περιοχών Ωρωπού και Ερέτριας  με αφορμή την απόφαση των πλοιοκτητών να αποσύρουν τα πλοία από την πορθμειακή γραμμή Ωρωπού Ερέτριας, από 31/10/2014 έως 31/3/2015, συζήτησε και υιοθέτησε το ψήφισμα των πολιτών.
  Θεωρεί το πρόβλημα της διακοπής των δρομολογίων της παραπάνω ακτοπλοικής γραμμής για τους χειμερινούς μήνες πολύ σοβαρό και που συνολικά ζημιώνει την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική της Βορειοανατολικής Αττικής και της Νότιας Εύβοιας, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και θα μειώσει την κίνηση από και προς τον Δήμο Ωρωπού
ιδιαίτερα.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων του Δήμου Αγράφων


Στις 10 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων του Δήμου Αγράφων. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι :
* Η Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας- Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Αγράφων κα Φεγγούλη Βασιλική
* Ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου Λουκάς
* Ο Πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δ. Αγράφων κ. Γόγολος Δημήτριος
* Ο Πρόεδρος Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δ. Αγράφων κ. Καρδαμπίκης Κων/νος
* Ο Πρόεδρος Συλλόγου Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σιδέρης Μοτσιόλας.

Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καρπενησίου και τον Προϋπολογισμό έτους 2015 Γιάννης Σταμάτης

Από Γιάννης Σταμάτης
Την προηγούμενη Τετάρτη 8/10/2014 το απόγευμα και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου με θέματα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καρπενησίου και τον Προϋπολογισμό έτους 2015. Τα μέλη της Επιτροπής που προσήλθαν ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα.
Από τα παρευρισκόμενα μέλη έγιναν παρεμβάσεις και προτάσεις για διάφορα θέματα του Δήμου που δεν έχουν δρομολογηθεί λύσεις. Επίσης τονίστηκε ο αποσπασματικός χαρακτήρας του Τεχνικού Προγράμματος 2015 καθώς και το ότι δεν αναφέρονται ονομαστικά τα έργα στα χωριά, αλλά γενικοί τίτλοι.
Αναλυτικότερα από κάποια μέλη ακούστηκαν προτάσεις όπως:

Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο



Λαμία, 16 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο για το τμήμα «Διοίκησης Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της διατήρησης του τμήματος «Διοίκησης Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα, έστειλε στον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο, επιστολή με την οποία καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει η επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:

ΠΡΟΣ

κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37
Μαρούσι, 15180

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Ο Ευρυτάνας Σπύρος Παπασπύρου στο νέο πολιτικό φορέα από 200 στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Στη συγκρότηση νέας πολιτικής κίνησης για την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου όπως αναφέρουν, προχωρούν περίπου 200 μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως από τον συνδικαλιστικό χώρο, σύμφωνα με διακήρυξη που έδωσαν στη δημοσιότητα.
Στόχος τους να εκφράσουν ένα νέο ρεύμα σκέψης που θα κινηθεί στο χώρο της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας ξεπερνώντας την αντιπαράθεση βενιζελικών - παπανδρεϊκών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος φορέας είχε την πρώτη του σύσκεψη το περασμένο Σάββατο, στην οποία παραβρέθηκαν ο Ευρυτάνας Σπύρος Παπασπύρος, πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο Τζανέτος Καραμίχος, πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, και ο Χρήστος Σπίρτζης, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

93 αιγοπρόβατα στο σφυρί στο Δήμο Πολυγύρου

Στο σφυρί βγάζει ο δήμος Πολυγύρου ένα κοπάδι με 93 αιγοπρόβατα με τιμή εκκίνησης το ποσό των 2.030 ευρώ. Πρόκειται για 34 πρόβατα και 59 αίγες που κατασχέθηκαν και ο δήμος τα βγάζει σε δημοπρασία. Ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, με ανακοίνωσή του, καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στη δημοπρασία στις 21 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Πολυγύρου. Οι ενδιαφερόμενοι, μάλιστα, θα πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 203 ευρώ. Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) Ευάγγελος Τσιομπανίδης υπογράμμισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της νομιμότητας και πως παρόλο που υπήρξε κινητικότητα στους κόλπους των κτηνοτρόφων για να σταματήσει η δημοπρασία, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Όπως εξήγησε, αν και ο δήμος ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια του κοπαδιού να απομακρύνει τα ζώα και της πρότεινε να της φτιάξει στάβλο εκτός κατοικημένης περιοχής, αυτή δεν συμφώνησε. - See more at: http://www.airetos.gr

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΝΑΚΑ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΝΑΚΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων συναντήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας " Ο Κατσαντώνης" και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς στα πλαίσια της προετοιμασίας για την εκδήλωση προς τιμή του Σαρακατσάνου τραγουδιστή Κώστα Νάκα.
Η απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ήτανε να πραγματοποίηση αυτή την εκδήλωση στη περιοχή όπου γεννήθηκε και ξεκίνησε ο Κώστας Νάκας στα πρώτα του χρόνια την Λάρισα και την Επαρχία Αγία έτσι πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους την εκδήλωση.
Οι διοικήσεις και των τριών Συλλόγων συμφωνώντας και θέλοντας να αποτιμήσουν τιμή στο Σαρακατσάνο τραγουδιστή θα βάλουν τα δυνατά τους η εκδήλωση να έχει το κύρος και την επιτυχία που αρμόζει στη μνήμη του Κώστα Νάκα.
Έχοντας ως γνώμονα την πλούσια μουσική κληρονομιά πού έχει αφήσει στο Σαρακατσάνικο ο Κώστας Νάκας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στο Ωδείο της Λάρισας η συγκεκριμένη εκδήλωση.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα χωρισθεί σε δύο μέρη.
Το πρώτο θα περιλαμβάνει παρουσίαση της ζωής και του έργου που έχει αφήσει ως κληρονομιά στους Σαρακατσάνους ο Κώστας Νάκας
και το δεύτερο μέρος θα είναι το συναυλιακό κομμάτι με τραγούδια που έχουν πρωτοτραγουδηθεί από το Κώστα Νάκα και θα το επιμεληθεί ο αχώριστος φίλος και συνάδελφός του Νίκος Γιαννακός.
Μετά από πολύωρη συζήτηση αποφάσισαν να ξανανταμώσουν σύντομα για την επίλυση όλων των θεμάτων που θα προκύψουν στα πλαίσια αυτής της μεγάλης εκδήλωσης.
Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Με εκτίμηση
ο Γ. Γραμματέας του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ
Δερβίσης Ανδρέας

Εκλογές στην ΕΝΠΕ σήμερα για το νέο Πρόεδρο -Χωρίς Αργυρώνητους

15/10/2014 Σήμερα το βράδυ αναμένεται να εκλεγεί η νέα ηγεσία της Ένωσης Περιφερειών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις η εκλογή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας θεωρείται η επικρατέστερη. Επίσης αν και υπήρχε πληροφόρηση το προηγούμενο διάστημα για την υποψηφιότητα Τατούλη , τις τελευταίες ώρες μάλλον το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται, αλλά θα περιμένουμε το βράδυ για να επιβεβαιωθεί αυτό Στην ουσία λοιπόν έχοντας δεδομένη την υποψηφιότητα Αγοραστού αρκετά πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα της κας Δούρου από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τις ψηφοφορίες για τις θέσεις των Αντιπροέδρων και του Γραμματέα της Ένωσης, καθώς ενώ για το πρόσωπο του Προέδρου υπάρχει μία σχετικά εύκολη πρόβλεψη στις άλλες θέσεις θα υπάρχουν πιθανές διαφοροποιήσεις όσον αφορά στο αποτέλεσμα. Και αυτό σε πείσμα των καιρών που θέλει τους αργυρώνητους να έχουν εγκατασταθεί παντού. Προβληματίζει η καθυστήρηση της απόφαση για δημοσιογραφική κάλυψη της διαδικασίας των εκλογών.Έχουν κάτι να κρύψουν;;; Σε αντίθετη κατεύθυνση η ΚΕΔΕ θα επιτρέψει την παρουσία δημοσιογράφων. - See more at: http://www.airetos.gr/

Διακήρυξη της Ενωτικής Κίνησης Αυτοδιοικητικών για την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Διακήρυξη της Ενωτικής Κίνησης Αυτοδιοικητικών για την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας When Man Builds A Tower With His Own Hands, Legs, Back And Body! | BuzzWok.com | The Best Buzzing Stories Frying In One Place (Buzzwok) 15/10/2014 Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε περίοδο έντονης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ανέδειξαν την αναγκαιότητα και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια νέα πολιτική προσέγγιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτή ακριβώς τη νέα προοπτική καλούμαστε να ενισχύσουμε στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, προκρίνοντας πολιτικές και πρόσωπα με ελεύθερη σκέψη, μακριά από κομματικές γραμμές και σκοπιμότητες, με όρεξη για δουλειά σε καινοτόμες δράσεις, με διαχρονικές αξίες και ρηξικέλευθες ιδέες, οι οποίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την προμετωπίδα του αγώνα μας, ενάντια στην απαξίωση και την χειραγώγηση της Τ.Α.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Να ιδρυθεί Φορέας Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών Οίτης, κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού κόλπου, ως Εθνικού Πάρκου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
greenfth@otenet.gr    τηλ: 6977261256
 
 

 
(συγκέντρωση υπογραφών: παρακαλούμε υπογράψτε εδώ)
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες για την ίδρυση Φορέα Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών της Οίτης, της κοιλάδας του Σπερχειού και του Μαλιακού κόλπου, ως Εθνικού Πάρκου.
 
Επισημαίνουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή Λαμίας έχει θεσμοθετηθεί ένα ευρύ δίκτυο προστατευόμενων περιοχών. Αναφερόμαστε στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης, στις περιοχές του Δικτύου NATURA 2000, τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας και Ειδικές Ζώνες Διατήρησης για τα Πουλιά και το Θαλάσσιο Καταφύγιο στο Λιβάρι του Μαλιακού (κωδ GR2440002, 3, 4, 5, 6, 7 & GR103 και GR104). Σήμερα εκτός από τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης, που εποπτεύεται και προστατεύεται από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, όλες οι άλλες περιοχές - παρ’ ότι έχουν στενή αλληλεξάρτηση και σύνδεση τόσο από άποψη γεωγραφίας όσο και από άποψη βιοποικιλότητας - είναι σε πλήρη εγκατάλειψη και απροστάτευτες.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Επίκαιρη ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ και ιδιαίτερα της αιολικής ενέργειας στη χώρα με αιχμή την Εύβοια και την Καρυστία.



10/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με παρέμβαση της παράταξης «Στερεά σε Νέα Τροχιά», δια της τοποθέτησης της Περιφερειακής συμβούλου Σοφίας Τσολάκη, τέθηκαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 6ης Οκτωβρίου 2014 σημαντικά ερωτήματα -  στον Περιφερειάρχη κο Μπακογιάννη και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κο Σανιδά - σχετικά με τη στάση της πλειοψηφίας, όσον αφορά στις εγκρίσεις Περιβαλλοντικών όρων και γενικότερου Χωροταξικού Σχεδιασμού για την κατασκευή αιολικών πάρκων, ιδιαίτερα στο νομό Ευβοίας,  υπό το πρίσμα των επισημάνσεων που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Έπαιζαν με τον πόνο των εργοληπτών Άκυρες όλες οι τελευταίες αποφάσεις του πρ.Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων

Κόλαφος για την προηγούμενη Δημοτική αρχή του Δήμου Αγράφων και ειδικά για τους εμπλεκομένους, αποτελεί η καθολική ακυρωτική απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς, που αφορά τις (α) αριθμ.52/2014 και 53/2014 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγράφων και (β) τις αριθμ.15465, 7614, 7866-7877, 7879-7885, 7887, 7889-7892, 7894-7904, 7906, 7907, 8016, 8018, 8022, 8024, 8026, 8028, 8030, 8032, 8034, 8069, 8072, 8076, 8078, 8080, 8086, 8088, 8091,8093,8095,8097, 8099,8101, 8103, 8105, 8107, 8110, 8111, 8113, 8115 και 8120/2014 αποφάσεις του Δημάρχου Αγράφων, περί αναθέσεων εργασιών και προμηθειών καθώς και τις αριθμ.7893,7905,7930,7942,8009,8010,8020,8034-8038, 8068, 8071, 8074, 8075, 8082, 8083, 8090 και 8117-8119/2014 όμοιες, περί ανάθεσης – σύμβασης κατασκευής έργων, ως μη νομίμως εκδοθείσες για τους αναφερόμενους στο σκεπτικό της παρούσας λόγους.

Μητσοτάκης: Όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει

Μητσοτάκης: Όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει Senior Women With Tattoos Show That Aging With Tattoos Looks Pretty Good! | BuzzWok.com | The Best Buzzing Stories Frying In One Place (Buzzwok) 8/10/2014 «Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη. Το μόνο το οποίο ελέγχουμε είναι αν έγιναν οι μονιμοποιήσεις χωρίς να τηρούνται τα κριτήρια του συντάγματος. Ο μόνος λόγος που αντιδρά η ΠΟΕ ΟΤΑ με τέτοιο τρόπο, είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια. Αρκετοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια της μετατροπής τους σε μόνιμους», ανέφερε σήμερα στον Realfm ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν βλέπω αντιδράσεις από την κυβέρνηση. Ο κ. Ντινόπουλος, έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Η γραμμή την οποία υλοποιώ, είναι γραμμή της κυβέρνησης και πιστεύω ότι βρίσκει και σύμφωνη την σιωπηρή πλειοψηφία του κόσμου». «Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωρίζει ότι γνωρίζουμε και γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβαινε τότε στους δήμους. Θα πάμε μέχρι τέλους και όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει από το Δημόσιο», πρόσθεσε. - See more at: http://airetos.gr/

Εκλογές ΠΕΔΑ: Πρώτος Στεργίου, δεύτερος Σαράντης και θρίλερ με δυο έδρες στα υπόλοιπα

Εκλογές ΠΕΔΑ: Πρώτος Στεργίου, δεύτερος Σαράντης και θρίλερ με δυο έδρες στα υπόλοιπα 16 Gay Celebrities And Their Stories Behind The Announcement Of Coming Out | BuzzWok.com | The Best Buzzing Stories Frying In One Place (Buzzwok) 8/10/2014 Σε θρίλερ εξελίχθηκε η μάχη στην ΠΕΔΑ καθώς δυο εξαιρετικά σημαντικές έδρες για την έκβαση της τελικής μάχης και την εκλογή νέου προέδρου κρίθηκαν στα υπόλοιπα και τελικά σε κλήρωση Τα αποτελέσματα έχουν εως εξής: ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΤΕΡΓΙΟΥ) 113 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΣΑΡΑΝΤΗΣ) 64 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΓΚΟΤΣΗΣ) 53 ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ) 44 ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 17 ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ 1 ΛΕΥΚΑ 0 ΑΚΥΡΑ 0 ΕΔΡΕΣ ( Δύο έδρες κρίθηκαν στην κλήρωση) ΣΤΕΡΓΙΟΥ 9 ΣΑΡΑΝΤΗΣ 5 ΓΚΟΤΣΗΣ 5 ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ 4 ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 2 Για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέγουν: Δ. Στεργίου: 24 Ν. Σαράντης: 13 Η. Γκότσης: 11 Γ. Ιωακειμίδης: 9 Λαϊκή Συσπείρωση: 4 Ανταρσία: 1 - See more at: http://airetos.gr/

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται? Μας θεωρούν ίσως ηλίθιους?με αντικείμενο το δρόμο Λαμία-Καρπενήσι.






Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες  εν είδει κακόγουστης τηλεοπτικής σειράς διάφορα επεισόδια δηλώσεων-παραδηλώσεων  στα τοπικά μέσα , παραγόντων  πρώην και νυν, με αντικείμενο το δρόμο Λαμία-Καρπενήσι.
Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι είναι όλοι αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή του νομού μας  επί δεκαετίες,  αντί να δουν έστω και τώρα τις ευθύνες τους  για την παραπομπή στις καλένδες ενός σημαντικού έργου πνοής για την Ευρυτανία, με περισσή υποκρισία παριστάνουν τους ανήξερους σαν να μη βρισκόταν εδώ αλλά σε άλλη χώρα.

Δήλωση-Παρέμβαση του Αντιπρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Ακριώτη στη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου για το θέμα της Παιδείας.




7/10/2014


Συνάδελφοι

Ερχόμαστε σήμερα να συζητήσουμε προβλήματα των ΤΕΙ που δεν υπήρχαν ή τελοσπάντων αντιμετωπιζόντουσαν στοιχειωδώς ή και επαρκώς
Η λογική του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ" η οποία εξυπηρετούσε κατά την αποψή μας πρωταρχικά την δημοσιονομική πολιτική που επέβαλαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις οδήγησε και οδηγεί πολλά πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα σε δυσλειτουργία από ελλείψεις καθηγητών -διοικητικού προσωπικού, υποδομών, ελλείψεων εργαστηριακών αναλώσιμων υλικών κλπ.
Για να τεκμηριωθεί η άποψη μας αυτή θα σας αναφέρω δυο αξιολογήσεις που έγιναν σε ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας. Η πρώτη έγινε από την Αρχή διασφάλισης της ποιότητας της Ανώτατης εκπαίδευσης με εξωτερικούς κριτές δηλαδή πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού σε 414 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ και έβγαλε συμπεράσματα σε 4 τομείς: προγάμματα σπουδών, τρόποι διδασκαλίας, αναλογία διδασκόντων - διδασκομένων, υλικοτεχνική υποδομή και ερευνητική ικανότητα των Ιδρυμάτων.

Οι θέσεις της Παράταξης Η Στερεά σε Νέα Τροχιά για τα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.



7/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


             Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η δέκατη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, μία συνεδρίαση η οποία διήρκησε σχεδόν έξι ώρες, αφού στον κατάλογο των θεμάτων ημερησίας διάταξης της συμπολίτευσης και μόνο, βρίσκονταν 26 θέματα.
            Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Η Στερεά σε νέα τροχιά τοποθετήθηκαν τόσο επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, αλλά και έθεσαν στο σώμα με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων, πολύ σημαντικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας.
            Η πρώτη τοποθέτηση ωστόσο, ήλθε από τον επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλη Αποστόλου, ως απάντηση στην πρόθεση του περιφερειάρχη να συστήσει άλλη μια επιτροπή συμβουλευτικού-γνωμοδοτικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων της περιφέρειας για διάφορα θέματα. Ο κ. Αποστόλου τόνισε  ότι η προσέγγιση να συστήνουμε συνεχώς όργανα γνωμοδοτικού χαρακτήρα χωρίς να διασφαλίζεται η ουσιαστική τους συμμετοχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και χωρίς να προβλέπεται διαδικασία ψηφοφορίας, δε βρίσκει σύμφωνη την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Τόνισε μάλιστα ότι βεβαίως πρέπει να υπάρχει αμφίδρομη σχέση τους συμβουλίου με την τοπική κοινωνία αλλά το κορυφαίο όργανο της περιφέρειας οφείλει να τοποθετείται πολιτικά και ουσιαστικά να μην αναλώνεται σε ανακοινώσεις χωρίς ουσιαστική  διαβούλευση και συνεννόηση.  

Απάντηση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη

ΠΡΟΣ κ. Κλέαρχο Περγαντά πρώην
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα, Φίλε Κλέαρχε, Όπως ξέρεις, μόλις στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοίνωσα την πρόθεσή μου, στο πλαίσιο του δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να συστήσω μία σειρά από συμβουλευτικά όργανα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο έργο μας. Είναι γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει τέτοιες δομές, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορούμε πολιτικά να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μια Περιφέρεια εξωστρεφή, δημιουργική και αποτελεσματική. Το θέμα, δεν ετέθη σε ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αυτό δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου οργάνου. Η απάντησή σου, δε σου κρύβω, με στεναχωρεί, διότι πιστεύω πως ένας αυτοδιοικητικός άνδρας με τη δική σου ιστορία, τις πολύτιμες εμπειρίες και τις ιδιαίτερες γνώσεις μπορεί και πρέπει να είναι πάντα παρόν στη νέα πορεία της Περιφέρειάς μας. Φιλικά, Κώστας Μπακογιάννης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ρίξει την Κυβέρνηση Σαμαρά ..

. 6/10/2014 Συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις κινητοποιήσεις σκληραίνοντας παράλληλα την επίθεση στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα συνδέουν τη συμπεριφορά του κυρίου Μητσοτάκη με την αντίστοιχη του κυρίου Σαμαρά την περίοδο 1990-93 όπου και έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Διαβάστε την ανακοίνωση : Ο Υπουργός των… απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Επανεξέταση αδειοδοτήσεων αιολικών πάρκων νότιας Εύβοιας




Αθήνα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Θέμα: Επανεξέταση αδειοδοτήσεων αιολικών πάρκων νότιας Εύβοιας
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) με την οποία έχουν εγκριθεί με ΚΥΑ του 2011 οι περιβαλλοντικοί όροι εγκατάστασης 8 αιολικών πάρκων, 78 ανεμογεννητριών σε 333.850 στρέμματα στη νότια Εύβοια είναι σύμφωνα με την Ε.Ε. διάτρητη. Κι ο λόγος είναι ότι ενώ προβλέπει μικρής σημασίας επιπτώσεις στην περιοχή θα υπάρξουν σωρευτικές, γιατί αγνοεί ουσιαστικά ότι έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Υψηλής Προστασίας (Natura 2000). Μάλιστα η Επιτροπή θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αναδεικνύουν το σημαντικό πρόβλημα απουσίας στρατηγικού σχεδιασμού για τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα.
Η Ε.Ε. επίσης στην σχετική επιστολή της προς το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στην ύπαρξη και άλλων αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή, πράγμα που δεν ελήφθη ως δεδομένο στην έγκριση της συγκεκριμένης ΜΠΕ.

Εκλογές στην ΕΝΠΕ-Ποιοι παίζουν-Μηδενική δυναμική Τατούλη

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Εκλογή Μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 08:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου, Αθήνα). Με μία πρώτη ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών προβάδισμα σε αυτές τις εκλογές έχει ο υποψήφιος από την ΝΔ καθώς έχουν κερδίσει τις περισσότερες Περιφέρειες ( 7 ) από τις 13. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ 2 , ο ΣΥΡΙΖΑ 2 με την Περιφέρεια Αττικής όμως που δίνει τους περισσότερους εκλέκτορες ( 32) , ο Πέτρος Τατούλης με τη στήριξη της ΝΔ και τη σιωπηλή στήριξη μέρους του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν είχε δώσει χρίσμα σε κανέναν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τέλος ο ανεξάρτητος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κύριος Καρυπίδης. Το όνομα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Αγοραστού ακούγεται ως η πιθανότερη υποψηφιότητα από τη ΝΔ ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα της κυρίας Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηματικό παραμένει η στάση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου της ΕΝΠΕ Γιάννη Σγουρού. Ο Πέτρος Τατούλης προσπαθεί με δημοσιεύματα και τηλεοπτικούς σταθμούς να εμφανιστεί ως ο επικρατέστερος αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δε διαθέτει δυναμική για να διεκδικήσει με αξιώσεις την Προεδρία της ΕΝΠΕ. - See more at: http://airetos.gr/

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ "Εθνικός οδικός άξονας Λαμία-Καρπενήσι Αγρίνιο" Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


                               

                                                                         30 Σεπτεμβρίου 2014



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:
1. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοίδη
2. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ν. Δένδια
3. Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη

Θέμα: "Εθνικός οδικός άξονας Λαμία-Καρπενήσι Αγρίνιο"

Κύριοι Υπουργοί,
Ο εθνικός οδικός άξονας Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο, αποτελεί την συντομότερη οριζόντια σύνδεση μεταξύ των δύο μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας ΠΑΘΕ και ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, στην καρδιά της Ελλάδας.
Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και ειδικότερα του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Αθανασίου Μπούρα, εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα μεταφορών, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους μας.



Η Παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1 Οκτωβρίου.
Με την ευκαιρία λοιπόν της σημερινής γιορτής, στέλνω προς όλους τους ηλικιωμένους του Δήμου μας τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για υγεία, μακροζωία και ευημερία.
Όλοι οι φορείς με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης οφείλουμε να υποστηρίζουμε την τρίτη Ηλικία και να κάνουμε όσο εξαρτάται από μας, καλύτερη την διαβίωσή τους.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας πρόσφεραν και για όλα όσα μας χάρισαν.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Επιδοτούμενα Προγράμματα - Σεπτέμβριος 2014




Πρόγραμμα από 29 έως 64 ετών
Επιταγή Κατάρτισης Ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας.
Ποιους Αφορά
16.000 ωφελούμενοι από 29 έως 64 ετών κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες.
Τι περιλαμβάνει