Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται? Μας θεωρούν ίσως ηλίθιους?με αντικείμενο το δρόμο Λαμία-Καρπενήσι.


Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες  εν είδει κακόγουστης τηλεοπτικής σειράς διάφορα επεισόδια δηλώσεων-παραδηλώσεων  στα τοπικά μέσα , παραγόντων  πρώην και νυν, με αντικείμενο το δρόμο Λαμία-Καρπενήσι.
Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι είναι όλοι αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή του νομού μας  επί δεκαετίες,  αντί να δουν έστω και τώρα τις ευθύνες τους  για την παραπομπή στις καλένδες ενός σημαντικού έργου πνοής για την Ευρυτανία, με περισσή υποκρισία παριστάνουν τους ανήξερους σαν να μη βρισκόταν εδώ αλλά σε άλλη χώρα.

Δήλωση-Παρέμβαση του Αντιπρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Ακριώτη στη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου για το θέμα της Παιδείας.
7/10/2014


Συνάδελφοι

Ερχόμαστε σήμερα να συζητήσουμε προβλήματα των ΤΕΙ που δεν υπήρχαν ή τελοσπάντων αντιμετωπιζόντουσαν στοιχειωδώς ή και επαρκώς
Η λογική του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ" η οποία εξυπηρετούσε κατά την αποψή μας πρωταρχικά την δημοσιονομική πολιτική που επέβαλαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις οδήγησε και οδηγεί πολλά πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα σε δυσλειτουργία από ελλείψεις καθηγητών -διοικητικού προσωπικού, υποδομών, ελλείψεων εργαστηριακών αναλώσιμων υλικών κλπ.
Για να τεκμηριωθεί η άποψη μας αυτή θα σας αναφέρω δυο αξιολογήσεις που έγιναν σε ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας. Η πρώτη έγινε από την Αρχή διασφάλισης της ποιότητας της Ανώτατης εκπαίδευσης με εξωτερικούς κριτές δηλαδή πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού σε 414 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ και έβγαλε συμπεράσματα σε 4 τομείς: προγάμματα σπουδών, τρόποι διδασκαλίας, αναλογία διδασκόντων - διδασκομένων, υλικοτεχνική υποδομή και ερευνητική ικανότητα των Ιδρυμάτων.

Οι θέσεις της Παράταξης Η Στερεά σε Νέα Τροχιά για τα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.7/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


             Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η δέκατη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, μία συνεδρίαση η οποία διήρκησε σχεδόν έξι ώρες, αφού στον κατάλογο των θεμάτων ημερησίας διάταξης της συμπολίτευσης και μόνο, βρίσκονταν 26 θέματα.
            Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Η Στερεά σε νέα τροχιά τοποθετήθηκαν τόσο επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, αλλά και έθεσαν στο σώμα με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων, πολύ σημαντικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας.
            Η πρώτη τοποθέτηση ωστόσο, ήλθε από τον επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλη Αποστόλου, ως απάντηση στην πρόθεση του περιφερειάρχη να συστήσει άλλη μια επιτροπή συμβουλευτικού-γνωμοδοτικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων της περιφέρειας για διάφορα θέματα. Ο κ. Αποστόλου τόνισε  ότι η προσέγγιση να συστήνουμε συνεχώς όργανα γνωμοδοτικού χαρακτήρα χωρίς να διασφαλίζεται η ουσιαστική τους συμμετοχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και χωρίς να προβλέπεται διαδικασία ψηφοφορίας, δε βρίσκει σύμφωνη την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Τόνισε μάλιστα ότι βεβαίως πρέπει να υπάρχει αμφίδρομη σχέση τους συμβουλίου με την τοπική κοινωνία αλλά το κορυφαίο όργανο της περιφέρειας οφείλει να τοποθετείται πολιτικά και ουσιαστικά να μην αναλώνεται σε ανακοινώσεις χωρίς ουσιαστική  διαβούλευση και συνεννόηση.  

Απάντηση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη

ΠΡΟΣ κ. Κλέαρχο Περγαντά πρώην
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα, Φίλε Κλέαρχε, Όπως ξέρεις, μόλις στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοίνωσα την πρόθεσή μου, στο πλαίσιο του δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να συστήσω μία σειρά από συμβουλευτικά όργανα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο έργο μας. Είναι γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει τέτοιες δομές, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορούμε πολιτικά να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μια Περιφέρεια εξωστρεφή, δημιουργική και αποτελεσματική. Το θέμα, δεν ετέθη σε ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αυτό δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου οργάνου. Η απάντησή σου, δε σου κρύβω, με στεναχωρεί, διότι πιστεύω πως ένας αυτοδιοικητικός άνδρας με τη δική σου ιστορία, τις πολύτιμες εμπειρίες και τις ιδιαίτερες γνώσεις μπορεί και πρέπει να είναι πάντα παρόν στη νέα πορεία της Περιφέρειάς μας. Φιλικά, Κώστας Μπακογιάννης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας