Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ρίξει την Κυβέρνηση Σαμαρά ..

. 6/10/2014 Συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις κινητοποιήσεις σκληραίνοντας παράλληλα την επίθεση στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα συνδέουν τη συμπεριφορά του κυρίου Μητσοτάκη με την αντίστοιχη του κυρίου Σαμαρά την περίοδο 1990-93 όπου και έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Διαβάστε την ανακοίνωση : Ο Υπουργός των… απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Επανεξέταση αδειοδοτήσεων αιολικών πάρκων νότιας Εύβοιας
Αθήνα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Θέμα: Επανεξέταση αδειοδοτήσεων αιολικών πάρκων νότιας Εύβοιας
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) με την οποία έχουν εγκριθεί με ΚΥΑ του 2011 οι περιβαλλοντικοί όροι εγκατάστασης 8 αιολικών πάρκων, 78 ανεμογεννητριών σε 333.850 στρέμματα στη νότια Εύβοια είναι σύμφωνα με την Ε.Ε. διάτρητη. Κι ο λόγος είναι ότι ενώ προβλέπει μικρής σημασίας επιπτώσεις στην περιοχή θα υπάρξουν σωρευτικές, γιατί αγνοεί ουσιαστικά ότι έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Υψηλής Προστασίας (Natura 2000). Μάλιστα η Επιτροπή θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αναδεικνύουν το σημαντικό πρόβλημα απουσίας στρατηγικού σχεδιασμού για τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα.
Η Ε.Ε. επίσης στην σχετική επιστολή της προς το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στην ύπαρξη και άλλων αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή, πράγμα που δεν ελήφθη ως δεδομένο στην έγκριση της συγκεκριμένης ΜΠΕ.

Εκλογές στην ΕΝΠΕ-Ποιοι παίζουν-Μηδενική δυναμική Τατούλη

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Εκλογή Μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 08:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου, Αθήνα). Με μία πρώτη ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών προβάδισμα σε αυτές τις εκλογές έχει ο υποψήφιος από την ΝΔ καθώς έχουν κερδίσει τις περισσότερες Περιφέρειες ( 7 ) από τις 13. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ 2 , ο ΣΥΡΙΖΑ 2 με την Περιφέρεια Αττικής όμως που δίνει τους περισσότερους εκλέκτορες ( 32) , ο Πέτρος Τατούλης με τη στήριξη της ΝΔ και τη σιωπηλή στήριξη μέρους του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν είχε δώσει χρίσμα σε κανέναν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τέλος ο ανεξάρτητος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κύριος Καρυπίδης. Το όνομα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Αγοραστού ακούγεται ως η πιθανότερη υποψηφιότητα από τη ΝΔ ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα της κυρίας Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηματικό παραμένει η στάση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου της ΕΝΠΕ Γιάννη Σγουρού. Ο Πέτρος Τατούλης προσπαθεί με δημοσιεύματα και τηλεοπτικούς σταθμούς να εμφανιστεί ως ο επικρατέστερος αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δε διαθέτει δυναμική για να διεκδικήσει με αξιώσεις την Προεδρία της ΕΝΠΕ. - See more at: http://airetos.gr/