Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Για επικεφαλής στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας προτάθηκε ο Δήμαρχος Ορχομενού -

Ένα ακόμη «ρεκόρ» πάει να «σπάσει» ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος,

Σήμερα Τρίτη συνεδριάζουν η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Αγράφων καθώς και το Δημοτικό συμβούλιο...




Σας προσκαλούμε στην 15η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ που θα γίνει στην αίθουσα
Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κερασοχώρι στις τριάντα (30) του μηνός
Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα
παρακάτω θέματα:
1. Εκλογή Εκπροσώπων των Δήμων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού
Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Περιφέρειας Στερεάς
Ελλάδας. (εισηγητής ο πρόεδρος κ. Τόλης Γεώργιος - προϊστάμενος καθαριότητας κ.
Νικόλαος Μαρούλης)

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

26 Σεπτεμβρίου 1989, δολοφονήθηκε άνανδρα ο βουλευτής Ευρυτανίας Παύλος Μπακογιάννης






Αρ.Πρωτ Α/022                                  Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 Σεπτεμβρίου 1989, δολοφονήθηκε άνανδρα ο βουλευτής Ευρυτανίας Παύλος Μπακογιάννης, κοινοβουλευτικός άνδρας με μπέσα και φιλότιμο μοναδικό.

Ξεκίνησε μια πορεία επαγγελματική όσο και πολιτική με μοναδική του κληρονομιά, την Ευρυτανική καταγωγή του.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ» Από τις εκδόσεις “ΙΡΙΣ - Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ” κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Κώστα Μπουμπουρή, με τον παραπάνω τίτλο.





    Πρόκειται για μια συνταρακτική μυθιστορηματική βιογραφία μιας Αλεξανδρινής στην καταγωγή τροτέζας. Μέτοικος από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αρχές δεκαετίας του '30, σε βρεφική ηλικία ήρθε στην Αθήνα η πανέμορφη Μαριγώ με την χήρα μάνα της, σε μια εποχή, που ο τόπος βίωνε δραματικές στιγμές. Στον αέναο αγώνα της επιβίωσης, ανάμεσα σε συνταρακτικά γεγονότα, κακοτυχιές, ανεκπλή-ρωτους έρωτες και πλεκτάνες, μαστιγώνει το παρόν της και σέρνεται στην πορνεία λίγο πριν τον πόλεμο. Παρά την σκληράδα, τα άγρια ήθη, τους πόθους και τα πάθη της Κατοχής, του εμφύλιου και αργότερα, συνέχισε με σφρίγος και ορμή το άχαρο και δύσκολο επάγγελμά της. Με αυτοθυσία και πάθος στήριξε φτωχούς και ανήμπορους του συνοικισμού της στα Πετράλωνα στους δίσεχτους καιρούς, χωρίς καμία διάθεση επίδειξης. Τα άσχημα παιχνίδια της ζωής και της μοίρας δεν την λύγισαν. Κατόρθωσε να ξεπεράσει το κατώφλι του 21ου αιώνα χωρίς μελοδραματισμό, τύψεις και οδυρμούς. Οι ήρωες είναι αρκετοί κι ο καθένας τους εμφανίζεται στην ώρα του, γέννημα της ταραγμένης του εποχής. Η Αλεξανδρινή των ανέμων λίγο πριν τα στερνά της συγχώρεσε αρκετούς, που την πρόδωσαν και την πίκραναν, όχι όμως κι αυτούς που την ταπείνωσαν..!
    Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την 3-11-2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00' στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

(Διάθεση βιβλίου από τις
εκδόσεις - βιβλιοπωλείο ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ - Ασκληπιού 7 - Αθήνα.
Τηλ/φάξ : 210-3638363).-

1η Συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου. Σ' αυτό η ΑΔΕΚΚ εκπροσωπείται με 10 συμβούλους. Παρόντες ήταν ο επικεφαλής Γ. Σταμάτης

Προχθές τη Δευτέρα στις 6 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου. Σ' αυτό η ΑΔΕΚΚ εκπροσωπείται με 10 συμβούλους. Παρόντες ήταν ο επικεφαλής Γ. Σταμάτης και οι Γ. Ίβρος, Τ. Σκλαπάνης, Π. Γιαννιώτης, Ι. Μαντζιούτας, Δ. Πεταρούδης, Η. Κοντογιώργος και Ν. Τσώνης. Απουσίαζε η Κ. Γρίβα. Επίσης ήταν παρόντες σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι κοινοτήτων που εκλέχτηκαν με την ΑΔΕΚΚ.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ





23/9/2014



ΔΗΛΩΣΗ

Ο επικεφαλής της «ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ» και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ με αφορμή τις τοποθετήσεις κτηνοτρόφων της Περιοχής Στύρων - Μαρμαρίου – Καρύστου στη συγκέντρωση στην Κάρυστο του ΣΥΡΙΖΑ για την κτηνοτροφία, ότι δεν είχαν ενημερωθεί από επίσημα αρμόδια χείλη για την επιδημία της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού που έχει προσβάλλει και τα κοπάδια της Ν. Εύβοιας, , προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

23/9/2014 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΣΗ Ο επικεφαλής της «ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ» και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ με αφορμή τις τοποθετήσεις κτηνοτρόφων της Περιοχής Στύρων - Μαρμαρίου – Καρύστου στη συγκέντρωση στην Κάρυστο του ΣΥΡΙΖΑ για την κτηνοτροφία, ότι δεν είχαν ενημερωθεί από επίσημα αρμόδια χείλη για την επιδημία της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού που έχει προσβάλλει και τα κοπάδια της Ν. Εύβοιας, , προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

"Μαυρογιαλούροι" στην ΚΕΔΕ;

Ποιός δήθεν ανεξάρτητος δήμαρχος, που επιθυμεί να εφορμήσει και να καταλάβει την ΚΕΔΕ, χάνει υποστηρικτές και τρέχει από νήσο εις νήσο, παρέα με τον Γραμματέα του ΥΠΕΣ και Γραμματέα της ΤΑ της ΝΔ, Δ. Καλογερόπουλο και τον Γραμματέα Β. Αιγαίου Σ. Σπυρίδωνα, αναζητώντας ψήφους; Γιατί παραπλανούν και ταλαιπωρούν τους Δημάρχους αναγκάζοντάς τους να συμμετέχουν σε προσχηματικές συσκέψεις για προβλήματα, όπου η πραγματική ατζέντα είναι οι εκλογές στην ΚΕΔΕ; Γιατί η κυβέρνηση στηρίζει, αυτές τις προσωπικές του Δημάρχου φιλοδοξίες; Ο κ. υπουργός Εσωτερικών τι έχει να πεί γι αυτή την απαράδεκτη εμπλοκή των υφισταμένων του που τον εκθέτουν; Ο κ. υπουργός Υγείας γνωρίζει ότι παρέχονται υποσχέσεις για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αφορά σε δικές του πολιτικές και ότι θα χρειαστεί ένας ολόκληρος προϋπολογισμός του κράτους για να τα ικανοποιήσει; Τους έχει εξουσιοδοτήσει να μιλούν εξ ονόματός του; Ποιός θα λύσει την απορία δημάρχων που παραβρέθηκαν, που όταν αντιλήφθηκαν το τι συμβαίνει, αναρωτήθηκαν, αν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εγκρίνουν αυτές τις Μαυρογιαλούρικες πρακτικές, που τους εκθέτουν; Κάθε εξήγηση δεκτή γιατί το πράγμα δεν είναι τόσο αστείο όσο κάποιοι νομίζουν. - See more at: http://airetos.gr

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

19-09-14 Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου
ypdvmth thumb other250 0
Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 452 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 106 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πληρωμή ωρομισθίων και αναπληρωτώνεκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» με ενάριθμο 2014ΣΕ04700000 της Συλλογικής Απόφασης Έργων (ΣΑΕ) 047 (ΑΔΑ:7ΧΜΡΦ-ΨΩΧ) του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίαςαπό τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

ΤΟ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ



Ευάγγελος Αποστόλου
Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ
Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

21/9/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την Παρασκευή 19/9 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή Εύβοιας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) Στερεάς Ελλάδας και το Γιώργο Ακριώτη, αντιπρόεδρο του (Π.Σ.), επισκέφτηκε, μετά από πρόσκληση των εργαζομένων στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στη Χαλκίδα.

Η αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψή της στους χώρους εκπαίδευσης και διοίκησης διαπίστωσε την πρωτοφανή εγκατάλειψη του ιδρύματος και την έλλειψη στοιχειωδών ενεργειών συντήρησης των χώρων εκπαίδευσης και διαμονής των φοιτητών.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Προσλήψεις 1.130 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του 2014

Προσλήψεις 1.130 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του 2014 19/9/2014 Προσλήψεις 1.130 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του 2014 έχουν προγραμματιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των δήμων και των περιφερειών της χώρας, στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα σε επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, από το σύνολο των προσλήψεων οι 450 αφορούν μόνιμο προσωπικό και οι 680 αφορούν συμβασιούχους, εκ των οποίων οι 500 μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και οι 180 που θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. - See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=13580#sthash.cOQVBRlR.dpuf

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

106 θέσεις εργασίας ζητά ο Δήμος Αγράφων


Εκατόν έξι (106) θέσεις εργασίας κατέγραψε ο Δήμος Αγράφων και κατέθεσε πρόταση στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα», στο πλαίσιο συνεχούς λήψης ανακουφιστικών μέτρων για την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του ΟΑΕΔ.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω πρόσληψης προσωπικού (ωφελούμενοι/ες), για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, με στόχο:

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014


Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Την αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών μεταβιβάζεται στη Διεύθυνση Οικονομικού με έδρα τη Λάρισα ή τα Τμήματα Διοικητικού Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με έδρες το Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Λαμία, το Καρπενήσι, τη Χαλκίδα τη Λιβαδειά και την Άμφισσα, που μεριμνούν για την πληρωμή κάθε δικαιούχου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης


Αφού έλαβε υπόψη:
1. Το άρθρο 76 του Ν.3852/2010
2. Το γεγονός ότι η θητεία τους επιτροπής διαβούλευσης που συγκροτήθηκε με την αριθ. 28/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, έχει λήξει
Καλεί τους φορείς του Δήμου Αγράφων να προτείνουν μέλη για τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης
Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.
Η διάρκεια της θητείας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη.

Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων



Λαμία, 19 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη
προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Καρασμάνη,
τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,
 κ. Π. Κουκουλόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ν. Ταγαρά
για την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Καρασμάνη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Π. Κουκουλόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ν Ταγαρά απέστειλε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στην οποία εντοπίζει το μείζον πρόβλημα που έχει προκληθεί με την επιλεξιμότητα των βοσκότοπων και υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για την επίλυση του προβλήματος προκειμένου να αρθεί η αδικία που υπάρχει για  πολλούς κτηνοτρόφους μας.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Λαϊκή απαίτηση ο διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο Αγράφων

Ένα από τα πιο σημαντικά και πάγια αιτήματα του Αγραφιώτικου λαού αλλά και μια από τις βασικότερες δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου, είναι η διενέργεια του οικονομικού και  διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο Αγράφων, που βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα από την διάλυση. Προκειμένου να ξεκαθαρίσουν πολλά ζητήματα στον πολυπαθή Δήμο και κυρίως αυτά που έχουν οικονομικό χαρακτήρα, ο Θοδωρής Μπαμπαλής ζήτησε από το έγκριτο Γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας του γνωστού Δικηγόρου – Ποινικολόγου, κ. Βασίλη Αλεξόπουλου,
Υπεύθυνου Νομικής Παρακολούθησης 3 μεγάλων Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και συνεργαζόμενου με αναγνωρισμένη Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών, να αναλάβει την διενέργεια του διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο, προκειμένου να έχει η νέα Δημοτική Αρχή στα χέρια της μια ξεκάθαρη εικόνα για τα τεκταινόμενα στον Δήμο. Ως γνωστόν, το προηγούμενο Δ.Σ. στις  3 Φεβρουαρίου 2013, μετά από συνεχής παρεμβάσεις του νυν Δημάρχου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου των πέντε πρώην Καποδιστριακών Δήμων, Αγράφων, Βίνιανης, Φραγκίστας, Απεραντίων και Ασπροποτάμου από 01/01/1999, που αποτελούν το νέο Δήμο Αγράφων και διενέργεια άμεσου οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου του νέου Δήμου Αγράφων από 01/01/2011 έως σήμερα.

Λαϊκή απαίτηση ο διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο Αγράφων

Ένα από τα πιο σημαντικά και πάγια αιτήματα του Αγραφιώτικου λαού αλλά και μια από τις βασικότερες δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου, είναι η διενέργεια του οικονομικού και  διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο Αγράφων, που βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα από την διάλυση. Προκειμένου να ξεκαθαρίσουν πολλά ζητήματα στον πολυπαθή Δήμο και κυρίως αυτά που έχουν οικονομικό χαρακτήρα, ο Θοδωρής Μπαμπαλής ζήτησε από το έγκριτο Γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας του γνωστού Δικηγόρου – Ποινικολόγου, κ. Βασίλη Αλεξόπουλου,
Υπεύθυνου Νομικής Παρακολούθησης 3 μεγάλων Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και συνεργαζόμενου με αναγνωρισμένη Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών, να αναλάβει την διενέργεια του διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο, προκειμένου να έχει η νέα Δημοτική Αρχή στα χέρια της μια ξεκάθαρη εικόνα για τα τεκταινόμενα στον Δήμο.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ Του Θωμά Κώτσια



     
                                                           

Του Θωμά Κώτσια
Με μια δέσμη άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας της πείνας και της εξαθλίωσης σημαντικού μέρους της ελληνικής κοινωνίας, την δυνατότητα της ανόρθωσης της οικονομίας και την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας μας. Ο Αλ. Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη δεν μίλησε για αλλαγή σχέσεων παραγωγής (Σοσιαλισμό), ούτε παρουσίασε όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε, «δεσμευόμαστε γι’ αυτά που μπορούμε και όχι γι’ αυτά που θέλουμε» και όμως η συγκυβέρνηση και οι αρουραίοι του σάπιου δικομματικού συστήματος  προσπαθούν να αντιδράσουν με κραυγές για να φοβίσουν τον Ελληνικό λαό.

Χρηματοδότηση των δήμων για την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ

Ειδική οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε όλους της δήμους της χώρας από τα κονδύλια της Τεχνικής Βοήθειας προκειμένου να ωριμάσουν εγκαίρως έργα για ένταξή τους στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014- 2020.

Ευχαριστήρια επιστολή Κατσιάδα στο Δήμαρχο Αγράφων

  Από τη στήλη της εφημερίδας θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αγράφων κ Μπαμπαλή ο οποίος μου ανέθεσε καθήκοντα αντιδημάρχου και να τον διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σύσκεψη για τον καταρροϊκό πυρετό



Λαμία, 16 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύσκεψη για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου του καταρροϊκού πυρετού, που προσβάλει τα αιγοπρόβατα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε  σήμερα  στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη  και με τη συμμετοχή του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  κ. Γιώργου Κελαϊδίτη, εκπροσώπων των κτηνοτρόφων από όλη την Περιφέρεια καθώς και στελεχών των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 
Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι από τα μέσα Ιουλίου, όποτε και το φαινόμενο του καταρροϊκού πυρετού εμφανίστηκε στην περιφέρεια, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με συνεχή ενημέρωση στον τύπο αλλά και στους κτηνοτρόφους, έδιναν οδηγίες πρόληψης και προστασίας των ζώων.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων τόνισε ότι προκειμένου να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επέκτασης της νόσου οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να δηλώνουν άμεσα στις κτηνιατρικές αρχές κάθε πιθανό κρούσμα που παρατηρούν στο κοπάδι τους. Αντιλαμβάνεται  ότι ορισμένες από τις οδηγίες που πέπει να εφαρμόσουν οι κτηνοτρόφοι  είναι δύσκολα εφαρμόσιμες, όμως σε περιόδους κρίσης θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να καταφύγουν στην εφαρμογή των μέτρων ώστε να σώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια θα πάρει όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πληθυσμό.
Για τον σκοπό αυτό έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να μεριμνήσουν για τον ψεκασμό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που έχουν προσβληθεί από τον καταρροϊκό πυρετό καθώς και των μονάδων που βρίσκονται περιμετρικά σ ΄αυτές, για την καταπολέμηση του εντόμου που μεταδίδει την νόσο και παράλληλα στην εκπαίδευση των κτηνοτρόφων στη σωστή χρήση των απαραίτητων εντομοκτόνων για μελλοντικούς ψεκασμούς των κτηνοτροφικών μονάδων από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.
Επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δεσμεύτηκε να  επικοινωνήσει  με τον αρμόδιο υπουργό ζητώντας να υπάρξει μέριμνα ώστε οι κτηνοτρόφοι που θα προβούν σε αγορά εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών, να αποζημιωθούν βάση των τιμολογίων, που θα προσκομίσουν και βάση του ζωικού τους κεφαλαίου.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας εξεδόθη το ακόλουθο Δελτίου Τύπου.




           
                                      
                                  ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
                  Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας εξεδόθη το ακόλουθο Δελτίου Τύπου.
Με Υπουργική Τροπολογία που κατατέθηκε στις 12-09-2014 στη Βουλή των Ελλήνων και στα πλαίσια της συζήτησης του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής και άλλες διατάξεις» προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:
1)    «Από 1-1-2015 το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας λειτουργεί ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου».
Η θετική αυτή εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα επίμονης και επίπονης προσπάθειας του Βουλευτή Ευρυτανίας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την πολιτική ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και προς τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιου Μπούρα.
Συνέδραμαν σε αυτή τη προσπάθεια, Τοπικά Αυτοδιοικητικά στελέχη, το Προεδρείο του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Καρπενησίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο. Η αυτοτέλεια του θεραπευτηρίου ήταν και είναι απαίτηση όλων των πολιτών του Νομού μας.
Εξάλλου, θυμίζουμε ότι ο Βουλευτής Ευρυτανίας, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στις διατάξεις του Ν. 4109/2013 και στο άρθρο 9 § 3, που προέβλεπε τη συνένωση των θεραπευτηρίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – Τ.Λ. ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ Ανοιχτή επιστολή με πολλούς αποδέκτες

Ημερομηνία: 04-09-2014
Αρ.   Πρωτ.: 1

ΠΡΟΣ :
-Δ/ντή Δ/βαθμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας, κ. Λ. Δημητρίου
Περιφ/κό Δ/ντή Εκπ/σης Στ. Ελλάδας, κ. Η. Παλιαλέξη

ΚΟΙΝ:
- Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κ. Κοντογεώργο
- Δήμαρχο Αγράφων κ. Θ. Μπαμπαλή
- Δ.Σ. Δήμου Αγράφων
- Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Γρανίτσας, κ. Α. Ζαχαράκη
- ΕΛΜΕ Ευρυτανίας
- Τοπικό Τύπο και ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Άμεση συμπλήρωση των κενών  σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο-Τ.Λ. Γρανίτσας

Αυτό κι αν είναι απ΄ τ΄ άγραφα… Ανέβαζαν στη διαύγεια συμφωνητικά έργων και συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, πάνω από 1 εκατ. Ευρώ, μέχρι το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου 2014 !!!

Αυτά συμβαίνουν μόνο
στο Δήμο Αγράφων !!!


Ανεξήγητα είναι τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στον πολυπαθή Δήμο Αγράφων. Δεν έφτασε το απαράδεκτο γεγονός, που δεν παρουσιάστηκε ΚΑΝΕΝΑΣ, από την απερχόμενη Δημοτική αρχή για να ενημερώσει τον νέο Δήμαρχο για τα τεκταινόμενα στον Δήμο, παρότι κάτι τέτοιο το είχε ζητήσει εδώ και μέρες ο Θοδωρής Μπαμπαλής, δεν έφτασε και η καταδικαστέα πράξη, να μην παραστεί ΚΑΝΕΙΣ στην τελετή ορκωμοσίας, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δια των «ειδικών» της συμβούλων, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα, προκειμένου να μην αφήσει τίποτε όρθιο στον Δήμο, έφτασε μέχρι το σημείο, να μοιράζει αδιάκοπα χρήμα προς διάφορες κατευθύνσεις, ανεβάζοντας στο διαδίκτυο (diavgeia), συμφωνητικά κατασκευής έργων, αναθέσεις και συμβάσεις, μέχρι τις 3,24,02 το πρωί της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου 2014,
δηλ. ακόμη και την ημερομηνία που την Διοίκηση του Δήμου είχε αναλάβει και επισήμως η Δημοτική Αρχή Μπαμπαλή, ποσά ύψους πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Βέβαια άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσόν είναι ακόμη μεγαλύτερο, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Παρουσία του Δημάρχου Αγράφων Θεόδωρου Μπαμπαλή και δημοτικών συμβούλων ,ο αγιασμός για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Κρέντης και του Κερασοχωρίου


Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.Στους γονείς των μαθητών, να συνεχίζουν να στηρίζουν τα παιδιά τους, με υπομονή και δύναμη.
Παράλληλα, εύχομαι στους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Αγράφων καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο παιδαγωγικό τους έργο,παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα σοβαρά προβλήματα που επικρατούν στα σχολεία του δήμου.
Ως Δημοτική Αρχή Αγράφων δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους έχοντας μία πολύ καλή συνεργασία προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας.

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τη νέα σχολική χρονιά



Λαμία, 11 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ξεκινάει σήμερα η σχολική χρόνια και το μόνο που μπορεί κανείς να ευχηθεί είναι ένα έτος δημιουργικό, γεμάτο μάθηση και γνώση προσβάσιμη σε όλους τους μαθητές.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη μεταφορά των μαθητών, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία τους. Οποιαδήποτε προβλήματα τυχόν προκύψουν στην πορεία, θα αντιμετωπιστούν άμεσα από τις υπηρεσίες μας. Γιατί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναυθαίρετο κι εμείς οφείλουμε να το διασφαλίσουμε.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ανεπιθύμητος ο Χρυσοχοΐδης στη Φθιώτιδα - Ξεκίνησε πόλεμος για τα διόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεπιθύμητος ο Χρυσοχοΐδης στη Φθιώτιδα - Ξεκίνησε πόλεμος για τα διόδια (ΒΙΝΤΕΟ) 11/9/2014 Το λάβαρο της επανάστασης για τα διόδια που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στο νομό σηκώθηκε - Καζάνι που βράζει η τοπική κοινωνία στη Φθιώτιδα. Λάδι στη φωτιά έριξε και η προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών . «Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι ανεκδιήγητος και ανεπιθύμητος στην περιοχή μας. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να μην κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες ο Υπουργός που δεν προλάβαινε να διαβάσει τα μνημόνια, αλλά τα ψήφιζε...»,

.Όλους μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο έργο" Θεόδωρος Μπαμπαλής Δήμαρχος Αγράφων

"Εύχομαι και στους πέντε αντιδημάρχους καλή δύναμη και καλή θητεία για το καλό του τόπου μας.Όλους μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο έργο"

«Ορισμός αντιδημάρχων και καθορισμός αρμοδιοτήτων»

Ο Δήμαρχος Αγράφων

Α. Ορίζει τους παρακάτω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους του Δήμου Αγράφων, με θητεία από 10-09-2014 έως 28-02-2017 της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 13 δήμοι από όπου ξεκινά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

 Σε 13 δήμους της χώρας θα ξεκινήσει πιλοτικά για ένα εξάμηνο η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Μέσα στο 2015, θα γίνει επέκταση στο σύνολο του πληθυσμού. Αρχικά, με την πιλοτική εφαρμογή, το κονδύλι θα φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε πλήρη εφαρμογή αναμένεται να ωφεληθούν από τη συγκεκριμένη παροχή 700.000 άτομα, από συνολικά 850 εκατ.-1 δισεκατομμύριο.

"H κινητήρια δύναμη του Δήμου Aγράφων είναι οι υπάλληλοι του"..



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Δημάρχου Αγράφων, Θεόδωρου Μπαμπαλή,
με τους εργαζομένους του Δήμου

Συνάντηση γνωριμίας με τους εργαζομένους του Δήμου πραγματοποίησε τη δεύτερη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της η νέα δημοτική Αρχή Αγράφων.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα το πρωί συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Μπαμπαλής και δημοτικοί σύμβουλοι, με όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, πλην των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», συνάντηση που αναμένεται να γίνει στις επόμενες ημέρες.
Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και κλίμα συνεργασίας είχε ως κύριο σκοπό τη γνωριμία της νέας δημοτικής αρχής με τους υπαλλήλους, αλλά και τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων για τη σωστή λειτουργία του Δήμου.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει η πρώτη (ειδική) συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Αγράφων.

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει η πρώτη (ειδική) συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Αγράφων.
Θα διεξαχθεί στις 12:00 μ.μ.με τα παρακάτω θέματα:
1. Εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου
2. Εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής
3. Εκλογή μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
4.Εκλογή εκπροσώπου για την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας