Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Τα μεταλλαγμένα στο πιάτο μας με πρόταση της ελληνικής προεδρίαςΕυάγγελος Αποστόλου
Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ
Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

10/6/2014
ΔΗΛΩΣΗ«Μπαίνει αύριο για συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. το ζήτημα της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένων) σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Και δυστυχώς η πρόταση αυτή προωθείται από μια Ελληνική Προεδρία, ένα από τα λίγα κράτη -μέλη της Ε.Ε. που ήταν παραδοσιακά αντίθετο στα μεταλλαγμένα .
Η κατάπτυστη αυτή πρόταση δημιουργεί σοβαρό θέμα ουσίας αλλά και κύρους για τη χώρα μας, αφού φαίνεται ότι υπαγορεύτηκε στην Ελληνική πλευρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάτω από κρυφές διαβουλεύσες και πιέσεις. Την ίδια βέβαια στιγμή μαθαίνουμε κιόλας ότι η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πρόταση που έφερε στο τραπέζι την οποία μάλιστα βαφτίζει «Συμβιβαστική Πρόταση για τα Γενετικά Τροποποιημένα».
Είναι να απορεί κανείς για το τι είδους συμβιβασμό εννοούν ότι πέτυχαν οι φωστήρες στο ΥΠΕΚΑ ;
Έχουν άραγε συνειδητοποιήσει πόση ζημιά προκαλούν με την πρωτοφανή στα χρονικά επιπόλαιη αυτή ενέργεια;
Αλήθεια αν εγκριθεί η πρόταση της Ελληνικής Προεδρίας και παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως προγραμματίζεται μέχρι το τέλος του 2014, ποια θέση θα πάρουν οι Κυβερνητικοί Ευρωβουλευτές αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων; Θα ψηφίσουν κατά βούληση ή θα ακολουθήσουν την γραμμή των μεγάλων Ευρωπαϊκών κομματικών συνασπισμών ;»

Βαγγέλης Αποστόλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.


Ως δημότης Δομνίστας και πρώην Δήμαρχος Δομνίστας, θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για τη μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ετήσια εκδήλωση για την Έναρξη του Ένοπλου Αγώνα της Εθνικής μας Αντίστασης στις 7 Ιουνίου 1942 από τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.
Μια Ιστορική εκδήλωση που από το 1982, οι τότε κοινοτικές αρχές, παρά τις μικρές τους δυνάμεις κατάφεραν να την κάνουν γνωστή στα πέρατα του κόσμου και να καταστεί το χωριό μας τόπος προσκυνήματος για τους ανά την Ελλάδα Αγωνιστές και Δημοκράτες.
Φέτος πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές και τυπικές διαδικασίες, χωρίς έκδοση οποιασδήποτε ανακοίνωσης ή πρόσκλησης, χωρίς παρουσία κάποιου από τους Δημοτικούς Άρχοντες. Ο Σύλλογος του χωριού και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου με την παρουσία μας, περίπου 20 άτομα, επιτελέσαμε το ιστορικό μας καθήκον και προβληματιστήκαμε για το λόγο της τιμωρίας της Δομνίστας. Εκτός και εάν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προσφερόταν για μπάνια και ως εκ τούτου οι ιστορικές εκδηλώσεις μπορούν να περιμένουν.
Λυπούμε και εγώ και οι συγχωριανοί μου γι αυτό το φαινόμενο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ