Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Ντέκα,Με αφορμή την εγγραφή στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Ιούνη 2014


Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Θέμα: Θεματολογία συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Με αφορμή την εγγραφή στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Ιούνη 2014 του θέματος που αφορά στον ιδιωτικό αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Μοσχοπλάι» Δ.Καρπενησίου – το οποίο εκκρεμεί επί σχεδόν 2 χρόνια με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ- σημειώνω ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα ορισμένα σοβαρά θέματα για τα οποία το τρέχον Δημοτικό Συμβούλιο έχει την πολιτική και ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί.

Αυτά αφορούν
-          τους υπόλοιπους φακέλους που αφορούν γνωμοδότηση για έργα ΑΠΕ και χρονίζουν στα συρτάρια του Δήμου χωρίς να υπάρχει καν ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

-          το θέμα του ν. 4250/26-3-14, της λεγόμενης  «αξιολόγησης» και της έκδοσης αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώναπό τον Δήμαρχο ή τον ΓΓ του δήμου όπως αναφέρει η απαράδεκτη κυβερνητική εγκύκλιος που ανοίγουν το δρόμο σε απολύσεις υπαλλήλων, παραπέρα αντιδράστική ανατροπή εργασιακών σχέσεων και την υποβάθμιση έως και κλείσιμο διευθύνσεων και τμημάτων

Ζητώ τα παραπάνω θέματα να τεθούν στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης.


Νίκος Σερετάκης
Λαϊκή Συσπείρωση Καρπενησίου


ΖΗΤΩ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Με το παρόν σχόλιό μου έρχομαι μετά τις Εκλογές για την ανάδειξη Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου, να ευχαριστήσω από βάθους καρδίας όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους που στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Ιδιαίτερα μάλιστα εκείνους που αν και δεν ανήκουν στον ιδεολογικό και πολιτικό χώρο μου έκαναν την υπέρβαση και απέδειξαν πρωτόγνωρη ωριμότητα και στήριξαν ανθρώπους μεταξύ των οποίων και εμένα και μάλιστα απέδειξαν να ξεχωρίζουν ανθρώπους με προσωπικότητα και ήθος. Και μάλιστα πέρα και έξω από κάθε προεκλογική υπόσχεση, συμμαχία ή συναλλαγή.

Βόμβα μεγατόνων στο Δήμο Αγράφων - Σύμφωνα με το Νόμο και την επίσημη ανακήρυξη του Συνδυασμού του Θ. Μπαμπαλή, μεγάλες ανακατατάξεις στην εκλογή των Δημοτικών Συμβούλων Ποιοι Δ.Σ. μένουν εκτός, ποιοι εκλέγονται

Εξελίξεις που επιφέρουν ανακατατάξεις στην εκλογή των Δημοτικών Συμβούλων, έχουμε στο Δήμο Αγράφων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας του Συνδυασμού του Θοδωρή Μπαμπαλή, που έγινε σήμερα το μεσημέρι και με βάση τον Νόμο, Δημοτικοί
Σύμβουλοι εκλέγονται οι 27 πρώτοι σε ψήφους στην Γενική Κατάταξη του ψηφοδελτίου και όχι οι πρώτοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Αυτό προβλέπει ο Νόμος σε περιπτώσεις ενός μόνο υποψηφίου στις Εκλογές. Με βάση αυτά τα δεδομένα και με κάθε επιφύλαξη στην ερμηνεία του Νόμου, στην Δ.Ε Απεραντίων εκλέγονται 4 Δ.Σ, στην Δ.Ε. Φραγκίστας 7, στη Δ.Ε Βίνιανης 6, στη Δ.Ε. Αγράφων 5 και 5 στη Δ.Ε. Ασπροποτάμου. Άρα έχουμε αλλαγές σύμφωνα με την σταυροδοσία και έτσι στον πρώην Δήμο Βίνιανης  εκλέγονται και οι 6 υποψήφιοι, στον π. Δήμο Φραγκίστας κατά πάσα πιθανότητα 7 από 5, στον Απεράντιο 4 από 7 και στην Δ.Ε. Ασπροποτάμου 5 από 6.
Με βάση την ανακήρυξη του Συνδυασμού και του Νόμου εκλέγονται ως Τακτικά Μέλη οι 27 πρώτοι σε ψήφους στην Γενική Κατάταξη και ακολουθούν οι Αναπληρωματικοί:

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑ

Θερμά συγχαρητήρια στον Κώστα Μπακογιάννη για την εκλογική νίκη του. Ηταν νίκη όλων των Ευρυτάνων και των Στερεοελλαδιτών, οι οποίοι πίστεψαν στο «καινούργιο». Μας έκανε όλους  περήφανους. Επίσης συγχαρητήρια στον Αρη Τασιό και εύχομαι και στους δύο να μην διαψεύσουν τις προσδοκίες του Ευρυτανικού λαού. Θέλω από βάθους καρδιάς, να ευχαριστήσω και εγώ, όσους Ευρυτάνες λεοντόκαρδους, με τίμησαν με την ψήφο τους, στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές
και οι οποίοι δεν ενέδωσαν σε κάθε είδους πιέσεις. Επίσης και αυτούς οι οποίοι γνωρίζω ότι η καρδιά τους ήταν μαζί μου  και υπό διαφορετικές συνθήκες, πάλι θα με τιμούσαν. Για ένα πράγμα τους διαβεβαιώ. Οτι θα είμαι παρών και πάντα θα αγωνίζομαι για το καλό του τόπου.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΜΠΟΥΡΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ
(πρώην Δήμαρχος Αγράφων και νυν
Περιφ.Σύμβουλος) Γ’ Σεπτεμβρίου 13
Τηλέφ. 210-5238617 και 6974748965
ΑΘΗΝΑ

Άρωμα Γυναίκας Ποιες γυναίκες "έκλεψαν" τις καρδιές των Ευρυτάνων

Τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους Δήμους εκλέχτηκαν εκπρόσωποι του ωραίου φύλου, οι οποίες κατάφεραν και "έκλεψαν " τις καρδιές των Ευρυτάνων κι αυτό φάνηκε με τη ψήφο προτίμησης στα πρόσωπά τους.