Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Το μήνυμα του Πολιτευτή Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα για την 25η ΜαρτίουΑρ.Πρωτ Α/018      Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014


Το μήνυμα του Πολιτευτή Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα για την 25η Μαρτίου και την επέτειο εορτασμού της έναρξής της επαναστάσεως των ανυπότακτων και υπερήφανων Ελλήνων.


«Ελευθερία ή θάνατος», το εθνικό σύνθημα της Ελλάδος και των ελεύθερων αδελφών αγωνιστών Ελλήνων είναι μήνυμα περισσότερο επίκαιρο και ουσιαστικό παρά ποτέ.
Η Λευτεριά περνά μέσα από την ψυχή την σκέψη και την στάση ζωής της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα αδελφού μας.

Δήλωση Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για την 25η ΜαρτίουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Ευρυτανία και το Καρπενήσι βρέθηκε σήμερα, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας και την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης του 1821. Στη συνέχεια, παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Ρόδος, 24-03-2014
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Φίλες και φίλοι,
δηλώνω ότι συμπαρατάσσομαι με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Ρόδος – ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ». Η απόφαση αυτή πάρθηκε με ανιδιοτέλεια, αίσθημα ευθύνης, αγάπη για τον τόπο μας, διάθεση δημιουργικότητας και παραγωγής έργου, που θα έχει αποδέκτη τον πολίτη του νησιού μας. Η παρουσίαση των αρχών - θέσεων της παράταξης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Πρόσκληση 
                       
Γιο το Διοικητικό Συμβούλιο  
          ο Πρόεδρος

ΚΩΣΤΑΣ Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Γραμματέας

ΗΛΙΑΣ Γ. ΛΙΑΣΚΟΣ


Η Πανευρυτανική Ένωση σας προσκαλεί
στην παρουσίαση του  δίτομου έργου «Ιστορία και
Πολιτισµός της Δηµοτικής Ενότητας Φουρνάς  Ευρυτανίας (Πρακτικά Συνεδρίου, Φουρνάς - Βρόχα - Κλειτσός, 20,21,22 Ιουλίου 2012)>>,
που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο  της Παλαιάς  Βουλής Σταδίου l3, Αθήνα το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, ώρα 11.00.
Παρακαλούμε να µας τιμήσετε  µε  την παρουσία  σας.ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ
ΓΡΑΦΕΙΑ: Κλεισθένους 17- 10552 Αθήνα
Πληροφορίες: Κ
.Α. Παπαδόπουλος
Τηλ.: 6977366813 - 2106920004
www.panevrytaniki.gr
E-mail: panevrytanikienosi@gmail.com

        
       

Συνδιοργάνωση
Δήµος
Καρπενησίου,
Πολιτιστικοί Σύλλογοι
   Φουρνά, Βράχας και Κλειτσού
Χορηγός έκδοσης:
      Ηλίας Ντζιώρας


Ανακοίνωση Συνδυασμού «Ανανέωση – Προοπτική»


        Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, μαζί με  φίλους και συνεργάτες , βλέπουμε να καρποφορεί η προσπάθεια συσπείρωσης  και η συγκρότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών,  οι  οποίοι επιλέγουν έναν Δήμο Αγράφων  μακριά από τα πρότυπα του παρελθόντος. Με  την ένταξη στο Συνδυασμό  «Ανανέωση - Προοπτική» της Αντιδημάρχου Αγράφων,   κας Βάσως Φεγγούλη  - την οποία καλωσορίζουμε θερμά - ,   ενός νέου ανθρώπου με παιδεία και ξεχωριστή δυναμική που αποδείχτηκε στην πράξη , συγκροτείται μία μεγάλη  Παράταξη, πολυσυλλεκτική , μια ευρύτατη   Παράταξη  ευθύνης ,  πάνω σε στερεή προγραμματική βάση.

ΠΟΙΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ;

Την απάντηση έδωσε πρόσφατα η 6η έκθεση της ομάδας Δράσης Ράϊχενμπαχ, με την οποία ο Κώστας Μπακογιάννης  υπέγραψε σύμβαση για το Δήμο Καρπενησίου, εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η έκθεση αυτή ρητά αναφέρεται στους πέντε Δήμους μεταξύ αυτών και στον Δήμο Καρπενησίου, που δέχτηκαν να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις και τα συμφωνηθέντα της ομάδας δράσης  και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κεφάλαιο περί ενέργειας.  Παραθέτουμε αποσπάσματα της έκθεσης:
Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα
Έκτη έκθεση δραστηριοτήτων
Μάρτιος 2014
(περίοδος αναφοράς: Οκτώβριος 2013 - Ιανουάριος 2014)
………………………………………………………………….
12. ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Όσον αφορά την ενέργεια, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να εξασφαλιστεί ότι είναι εφικτή η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με οικονομικά βιώσιμο τρόπο και στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στοιχεία που αμφότερα ορίζονται ως δεσμεύσεις στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Η τεχνική βοήθεια για τη μεταρρύθμιση του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άρχισε να εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2013 με την πρόσληψη ελλήνων και γερμανών εμπειρογνωμόνων σε θέματα ενέργειας. Στόχος αυτής της τεχνικής βοήθειας είναι να βελτιωθεί το γενικό πλαίσιο για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Οι υφιστάμενες προκλήσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί από τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες με εκτεταμένες συζητήσεις με διάφορους δημόσιους και  ιδιωτικούς φορείς του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έχουν εντοπιστεί τομείς προτεραιότητας για την τεχνική βοήθεια από κοινού από τις ελληνικές αρχές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος.
………………………………………………………………………………..
Βασικές αναμενόμενες εξελίξεις:
 Τρεις εμπειρογνώμονες σε θέματα ενέργειας θα βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο πλαίσιο για την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων διαρκή χρηματοδότηση. ]

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Έχουν αποφασίσει χωρίς εμάς τους πολίτες, την εγκατάσταση  μεγάλης κλίμακας ανεμογεννητριών και υδροηλεκτρικών για την Ευρυτανία, με οικονομικά βιώσιμο τρόπο (για τις μεγάλες εταιρείες), με διαρκή χρηματοδότηση και με ευθύνη του Δημάρχου και μόνο, έχουμε δεσμευτεί ως Δήμος Καρπενησίου σε αυτό το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής αφού συμφώνησε η ομάδα δράσης σε εκτεταμένες συζητήσεις με διάφορους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ και ιδιωτικούς φορείς.
«Ποιος κοροϊδεύει ποιόν».

Βαγγέλης Καρφής
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
στο Δήμο Καρπενησίου