Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/3/2014

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»


 Σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί επικείμενης διακοπής των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το 2005 οι Θεσσαλονικείς άκουγαν πως σε 6,5 χρόνια θα μετακινούνται στην πόλη τους με ένα Μετρό ¨καλύτερο από αυτό της Αθήνας¨. Τον Αύγουστο του 2013 ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μας διαβεβαίωνε πως ήταν αποφασισμένος να ¨ξεμπλοκάρει¨ το έργο του Μετρό, ώστε ¨αυτό να είναι παραδοτέο βάσει του επικαιροποιημένου χρονοδιαγράμματος, στο τέλος του 2016 ή τις αρχές του 2017¨.
Το Δεκέμβριο του 2013 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος πήρε τη σκυτάλη, δηλώνοντας πως ¨οι εργασίες του Μετρό εκτελούνται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και έτσι όπως είναι σήμερα το χρονοδιάγραμμα, είναι απολύτως εφικτή η παράδοσή του το 2017, για το ανατολικό μέρος του, μετά τα πανεπιστήμια¨.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΛΑΩΡΑΣ Μια υπέροχη βραδιά από υπέροχες γυναίκες
Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, η δυναμική Πρόεδρος Κική Κλεφτοσπύρου - Κουτσοκώστα, εκπαιδευτικός και το Δ.Σ. του νεοσύστατου Συλλόγου Γυναικών Βελαώρας, διοργάνωσαν άψογα μια απόλυτα πετυχημένη βραδιά, με κέφι και γλέντι που κράτησε μέχρι αργά, για να τιμήσουν τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

ΣΟΚ στο Κρίκελλο - Τέσσερις ψόφιες αγελάδες πέριξ του χωριού Σοβαρή εστία μόλυνσης - Τί έδειξαν τα αποτελέσματα της ανάλυσης
Τέσσερις ψόφιες αγελάδες και κατασπαραγμένες από άγρια ζώα έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο Κρίκελλο. Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο χωριό μετά και την ανακάλυψη της τελευταίας αγελάδας που βρέθηκε από κτηνοτρόφο πριν δέκα ημέρες περίπου λίγο έξω από το χωριό. «Δεν πάει άλλο με τις εγκαταλειμμένες αγελάδες», κατήγγειλε στον ΕΠ ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κρικέλλου κ. Δημήτρης Πανάρας.
“Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά τους τελευταίους δύο μήνες, βρίσκουμε τη μία ψόφια αγελάδα μετά την άλλη”, συνεχίζει αγανακτισμένος ο Πρόεδρος. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Πανάρας, το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζει το χωριό εδώ και 15 χρόνια περίπου, ενώ τους δύο τελευταίους μήνες βρίσκεται σε έξαρση, καθώς βρέθηκαν τέσσερις (4) αγελάδες μισοφαγωμένες από άγρια ζώα. Η μία βρέθηκε 500 μέτρα μακριά από τη τελευταία κατοικία και η άλλη 1,5 χιλιόμετρο έξω από το χωριό. Ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες ψόφιες αγελάδες μέσα στο δάσος και στα ρέματα μας δήλωσε ο Πρόεδρος, γιατί από ένα κοπάδι 25 εγκαταλελειμμένων ζώων, αυτή τη στιγμή είναι λιγότερες από 15. 

ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

Χαλκίδα, 20 Μαρτίου 2014Κύριε Υπουργέ
Κυρίες και Κύριοι


Σας καλωσορίζω όλους και σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας, για τη σημερινή ημερίδα που διοργανώνουμε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στόχος της συνάντησής μας σήμερα είναι να επικοινωνήσουμε, να συζητήσουμε και πάνω απ΄όλα να ενημερωθούμε για την Κοινή Αλιευτική Πολιτική που ήδη έχει τεθεί σε ισχύ από την πρώτη Γενάρη του 2014.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Η εξαγγελλόμενη από την κυβέρνηση επαναλειτουργία των δομών του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι η επαναλειτουργία των μονάδων του Οργανισμού, πραγματοποιείται με λιγότερο προσωπικό και με πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες στο λαό μας.
Αυτό που προκύπτει για το λαό και τους ασθενείς είναι λιγότερες υγειονομικές μονάδες με λιγότερους γιατρούς και άλλους υγειονομικούς, εργαστήρια και ακόμα λιγότερες δωρεάν παροχές με το περιορισμένο "βασικό πακέτο" του ΕΟΠΥΥ.

Θέμα: Η τραγική πορεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ (ΕΒΖ)
Αθήνα, 17/3/2014
                                                           
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών


Στις 12.9.2013 κατέθεσα την 1549/12.9.2013 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την απαξιωτική  πορεία της ΕΒΖ. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε ότι το Υπουργείο του δεν είναι αρμόδιο και θα απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών που είναι αρμόδιο, το οποίο βέβαια ουδέποτε απάντησε.

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στην ΕύβοιαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την περιοδεία του στην Εύβοια συνεχίζει σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης επισκεπτόμενος το Αλιβέρι, την Αμάρυνθο και το Γυμνό, την Ερέτρια και τη Χαλκίδα όπου θα παραμείνει και την Παρασκευή.

Χθες κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του, ο επικεφαλής του συνδυασμού « Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας», βρέθηκε κοντά στους πολίτες και τους φορείς της Νότιας Εύβοιας.