Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΪΜΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ !


Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφοριες που μας μετέφεραν, το λιγνιτικο εργοστάσιο παραγωγή της ΔΕΗ σήμερα βγήκε από το δίκτυο λόγω κόστους !

Άμεση διακοπή και επανεξέταση της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην Φθιώτιδα και Ευρυτανία
14/03/2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό για το οποίο έπρεπε να υπάρχει ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα ενεργειακού σχεδιασμού για τη μείωση της παραγωγής από ορυκτά καύσιμα και την ανάπτυξη των ΑΠΕ χωρίς βεβαίως την αναιτιολόγητη οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών. Το ΠΑΣΟΚ όμως και η ΝΔ επέλεξαν μέχρι σήμερα την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και μέσω των ΑΠΕ πρόκριναν το μοντέλο της κάθετης συσσώρευσης μεγάλων εγκαταστάσεων και μακρών δικτύων μεταφοράς με βάση το πρότυπο της μεγάλης ενεργειακής βιομηχανίας. Γι’ αυτό και δικαιολογημένα αντιδρούν οι κάτοικοι των περιοχών εγκατάστασης .

Στο νοτιότερο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου, στα όρια της Δυτικής Φθιώτιδας και της Ανατολικής Ευρυτανίας σε υψόμετρο από 1.550 έως 1.900 μέτρα εγκρίθηκε με συνεχόμενες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας (2787/23879923-12-2013, 2552/210065/15-1-2014 και 228/18048/30-1-2014) η εγκατάσταση 62 ανεμογεννητριών στις θέσεις «Καστρί Κοκκάλια», «Καράβι-Αλογοβούνι» και «Τύμπανο-Τρυπήρι», συνολικής ονομαστικής ισχύος 55,8 MW.
Οι εγκρίσεις αυτές έγιναν παρά την εκφρασμένη αντίθεση των κατοίκων και φορέων της περιοχής. Περισσότεροι από 7.500 πολίτες έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στο αναφερόμενο σχέδιο και μαζί με αυτούς πολλοί φορείς επαγγελματιών, τοπικοί σύλλογοι, ο σύλλογος ξενοδόχων , η πρώην  Ν.Α. Φθιώτιδας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου καθώς και η Επιτροπή Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πολλαπλά Εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή για τις υπόγειες συμφωνίεςΕνσωματωμένη εικόνα 1
Πολλαπλά και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη είναι η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος και της Νέας Δημοκρατίας και επίδοξος φιλοκυβερνητικός περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12 Μάρτη για τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force).  Θυμίζουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει υποβάλλει 2 φορές  ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να πάρει ουσιαστική απάντηση.

Ανακοίνωση Υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών │Δευτέρα Κώστας Μπακογιάννης