Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Θέμα: Έγγραφη ερώτηση προς το Δήμαρχο Καρπενησίου που δεν έχει απαντηση....

Προς: Κώστα Μπακογιάννη, Δήμαρχο Καρπενησίου  
Κοιν: Χρήστο Ντέκα, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
           Τοπικός Τύπος

Κύριε Δήμαρχε

Σας έχω απευθύνει από τις 10 Φλεβάρη 2014 έγγραφη ερώτηση σχετικά με τα αιολικά στην οποία έθεσα τα παρακάτω συγκεκριμένα ζητήματα - ερωτήματα:

  • Έχουν υποβληθεί στο Δήμο φάκελοι αιολικών για γνωμοδότηση;  
  • Ποιοι, πόσοι και πότε έφτασαν στο Δήμο;  
  • Γιατί δεν έχουν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα και πότε σκοπεύετε να τους φέρετε προς συζήτηση;

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι, στα πλαίσια του προγράμματος επιτήρησης και ελέγχου της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (ΣΕΒ)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                                                                             Λαμία,  11  Μαρτίου  2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι, στα πλαίσια του προγράμματος επιτήρησης και ελέγχου της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (ΣΕΒ), το οποίο εφαρμόζεται ανελλιπώς από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, έστειλε στις 20 Φεβρουαρίου 2014 από την κτηνιατρική υπηρεσία της περιοχής Αταλάντης δείγματα από εννέα (9) βοοειδή εκ των οποίων όπως διαπιστώθηκε από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Λάρισας (Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς  ΜΣΕ) δύο δείγματα ήσαν θετικά στην ΣΕΒ.
Αμέσως μετά την γνωστοποίηση των θετικών δειγμάτων οι Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Π.Ε. Φθιώτιδας έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως αυτά προβλέπονται από την ισχύουσα Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία όπως:
1. Την απομόνωση όλων των ζώων εντός των ορίων της εκμετάλλευσης.
2. Την απαγόρευση εισόδου νέων ζώων στην εκμετάλλευση.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.
Με αφορμή τις  τελευταίες  εξελίξεις  και την κατάληξη της ανοιχτής εκδήλωσης  που σκοπό είχε να σχηματισθεί ένα ευρύ μέτωπο για τις δημοτικές εκλογές  κρίνουμε αναγκαίο να  ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα που πιθανώς δεν έγιναν ποτέ κατανοητά, ή δεν υπήρξε η βούληση να γίνουν,  από  όσους βρεθήκαμε να συζητάμε  για μια κοινή πορεία προς τις εκλογές.
Δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση πράγμα που από την αρχή  ξεκαθαρίσαμε στους συνομιλητές μας να επιβάλουμε πρόσωπα και πολιτικές. Και κυρίως δεν υπήρξαν φιλοδοξίες  να ηγηθούμε του οποιουδήποτε σχήματος. Αυτό τουλάχιστον  έχει διατυπωθεί με μεγάλη σαφήνεια και κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί.
Είναι βέβαια άλλο πράγμα η άποψή μας για την τοπική αυτοδιοίκηση που θεωρούμε ότι δεν είναι ξεκομμένη από τη γενικότερη πολιτική που ασκείται, για το ρόλο της και την παρέμβαση που πρέπει να έχει στο πολιτικό γίγνεσθαι. Το ότι δεν μπορέσαμε να πείσουμε μέρος των κοινωνικών δυνάμεων αυτό είναι ένα πρόβλημα που το αναγνωρίζουμε. Δυστυχώς φαίνεται να επικρατεί και να έχει επικοινωνηθεί  με αριστοτεχνικό τρόπο ότι μπορούμε να πάμε όλοι μαζί χωρίς δεσμεύσεις , χωρίς πρόγραμμα μόνο με αόριστα ευχολόγια να κερδίσουμε το  Δήμο και  να αναθέσουμε  σε κάποιους να μας σώσουν για άλλη μια φορά και  να είμαστε απλοί χειροκροτητές. Είναι το πρότυπο του «ελέω θεού αρχόντων», που το έχουμε βιώσει δεκαετίες τώρα.