Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Δήλωση του Γ. Μαρίνου για τα χαράτσια στην υγεία

4/03/2014

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί ενάντια σε κάθε μορφής χαρατσιών
που φορτώνουν νέα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών. Έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις πανελλαδικά και στη Στερεά Ελλάδα στην ανάπτυξη αγώνων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που μετατρέπουν την υγεία του λαού μας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Αποτελεί πρόκληση η δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Υγείας για τη
γενικευμένη επιβολή του χαρατσιού των 5 ευρώ στις επισκέψεις των ασθενών
στο ΠΕΔΥ, καθώς και της παράδοσης των ανασφάλιστων ασθενών στο κυνήγι της εφορίας επειδή νοσηλεύονται στα κρατικά νοσοκομεία και δεν έχουν να πληρώσουν.

«Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους έως 29 ετών». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                 Λαμία 05-03-2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                          

                         Προς ΜΜΕ    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατόπιν παρέμβασης και επικοινωνίας του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας           κ. Κλέαρχου Περγαντά με την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και  Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κα Άννα Δαλαπόρτα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δε θα εξαιρεθεί από τη δυνατότητα μετατροπής της πρακτικής άσκησης των καταρτιζομένων σε συμβάσεις εργασίας  και  την τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με τίτλο: «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους έως 29 ετών».


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                 Λαμία 05-03-2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                           


                         Προς ΜΜΕ    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με βάση τα στοιχεία των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης από την 30 Ιουνίου 2011, οπότε οι περιφέρειες ανέλαβαν επίσημα τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, έως και  την 31 Δεκεμβρίου 2013,  όπου τυπικά έληξε η διαχειριστική περίοδο 2007-2013, πιστοποιείται με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας σε απορρόφηση  κοινοτικών πόρων, με ποσοστό 95,5%.
 Εξάλλου ακριβώς την ίδια διαπίστωση έκανε ο αρμόδιος επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Johannes Hahn  κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Λαμία στις 7 Φεβρουαρίου 2014.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα στελέχη τους προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους στις εκλογές του Μάη
                                                                         Του Θωμά Κώτσια
 «Σε εκλογές δεν έχω δει  τέτοιο κουτί ρημάδι, μ’ ανεξαρτήτους το πρωί κ’ εξαρτημένους βράδυ»

Παραφράζοντας μια παλιά σατιρική Κρητική μαντινάδα από ανώμαλες περιόδους της ιστορίας του τόπου μας , ένα νέο δείγμα πολιτικαντισμού στιγματίζει  τα πολιτικά ήθη με το οποίο ξεκίνησαν τον προεκλογικό τους αγώνα τα κόμματα της συγκυβέρνησης(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ). Για να μη χρεωθούν τη συνεχώς διογκούμενη οργή του λαού μας στα ψηφοδέλτια που θα στηρίξουν στις εκλογές, ανακάλυψαν την όψιμη «ανεξαρτησία» των κομματικών τους στελεχών που θα είναι υποψήφιοι, μια ανεξαρτησία που αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας για τους εμπνευστές της.
Αν βέβαια τους ψηφίσουμε, η ανεξαρτησία τους σταματάει το βράδυ των εκλογών, ο αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας μας θα γεμίσει με «μπλε και πράσινους κόκκους» ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες στα κανάλια τους θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο λαός μας, επιβράβευσε την πολιτική τους υπερψηφίζοντας τους υποψηφίους τους.

Αγραφιώτης, πίκρα και απογοήτευση από την δημοσιογραφική προχειρότητα την οποία παρουσίασε ο Δημοσιογράφος κ Μάνεσης.ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  «Τ΄ ΑΓΡΑΦΑ»
ΑΡΙΘΜ.ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤ.  591/1976
ΤΖΩΡΤΖ  24  Τ.Κ  106 82  ΑΘΗΝΑ
Τηλ 210- 2913566
                                                                                              Αθήνα  25-02-2014ΘΕΜΑ: Ρεπορτάζ  κ. Μάνεση   60΄ ΕΛΛΑΔΑ

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή το ρεπορτάζ για τ΄ Άγραφα και ένοιωσα ,σαν  
Αγραφιώτης,  πίκρα και απογοήτευση από την δημοσιογραφική προχειρότητα την οποία παρουσίασε ο Δημοσιογράφος  κ  Μάνεσης.

Ανακοίνωση υπ. Δημάρχου Αγράφων Θόδωρου Μπαμπαλή.

       Αγαπητοί συμπατριώτες – συνδημότες του Δήμου Αγράφων,       Ο Δήμος μας,  αποτελεί πλέον μετά τη διοικητική αναδιάρθρωση του 2010,  το 53% του Νομού Ευρυτανίας και τον απαρτίζουν 32 τοπικές κοινότητες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, προβλήματα και ανάγκες , αλλά και μοναδικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες . Η διαχείριση και η διοίκησή του κάτω από τις νέες αυτές συνθήκες αλλά και μέσα στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας σίγουρα δεν αποτελούσε μια εύκολη υπόθεση. Κανείς όμως δεν περίμενε τον απολογισμό της σημερινής δημοτικής αρχής. Αναξιοκρατία, ανικανότητα, κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, έλλειψη συντονισμού, σχεδιασμού και προγραμματισμού, απουσία οράματος είναι όσα αφήνουν πίσω τους απερχόμενοι. Και είναι όλα αυτά που οδήγησαν το Δήμο Αγράφψν στην πλήρη διάλυσή του σε όλα τα επίπεδα.

       Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Δήμος μας  στο επίπεδο της διοικητικής του λειτουργίας , αλλά και σε επίπεδο υποδομών και οποιασδήποτε στήριξης του ντόπιου πληθυσμού στον καθημερινό του αγώνα για την επιβίωση ,όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά  διογκώθηκαν επικίνδυνα. Το κυριότερο  πρόβλημα στην περίπτωση του Δήμου Αγράφων δεν ήταν η απουσία μηχανισμών υποστήριξης από την κεντρική διοίκηση ,αλλά η αδυναμία και η απουσία θέλησης της απερχόμενης δημοτικής αρχής για πραγματική προσφορά στον τόπο μας.

       Στα χρόνια που πέρασαν χάθηκε μια μεγάλη  ευκαιρία : να αποτελέσει ο Δήμος Αγράφων έναν σύγχρονο Καλλικρατικό Δήμο με αυτοδύναμη λειτουργία, με οργάνωση και πραγματική προσφορά στους δημότες του.

       Τώρα είναι ευθύνη όλων μας ο Δήμος μας να γυρίσει σελίδα.

       Είναι ευθύνη δική σου Αγραφιώτη και Αγραφιώτισσα, να επιλέξεις τους ανθρώπους εκείνους που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις ελπίδες και στις προσδοκίες σου ,  στις ανάγκες και στα προβλήματα σου .

       Εμείς, ο επικεφαλής και τα πρόσωπα που αποτελούμε το συνδυασμό Ανανέωση - Προοπτική,  μετά από 3,5 χρόνια χαμένων ευκαιριών και σε ένα διάστημα που εμείς δείξαμε και υπευθυνότητα και πολιτική  ψυχραιμία ,  θεωρούμε υποχρέωσή μας,  όλοι μαζί να δώσουμε το παρόν στις εκλογές του Μαΐου διεκδικώντας την ψήφο σου. Θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση των δημοτών και του τόπου μας έχοντας  γνώση της περιοχής μας, των αναγκών, των ιδιαιτεροτήτων και των ιδιομορφιών ολόκληρου του Δήμου Αγράφων.

        Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε και να προτείνουμε ένα ενιαίο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που θα   οδηγήσει την περιοχή μας εκεί που της αξίζει και θα δημιουργήσει τις σημαντικές προϋποθέσεις ανάδειξης  κάθε χωριού μας, ώστε να πετύχουμε ορθολογική , πραγματική ,  ισόρροπη και υπεύθυνη ανάπτυξη που σέβεται ανθρώπους , τόπους, ιστορία  και περιβάλλον.

·                     Θέλουμε να δουλέψουμε με ιεραρχημένες προτεραιότητες στο δήμο μας συνολικά και σε κάθε τοπική κοινότητα ξεχωριστά.

           Θέλουμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε για το δήμο μας.

           Ξέρουμε να συνθέτουμε τα τοπικά αιτήματα με κεντρικές πολιτικές .


           Μπορούμε να μεταφέρουμε πειστικά τις ανάγκες του τόπου μας στα κέντρα  λήψης των αποφάσεων της χώρας.

           Μας ενώνει όλους το κοινό πάθος για την προκοπή του τόπου μας.

       Με γνώση, με όραμα, με ιδέες, σχέδιο και σκληρή δουλειά, μακριά από αναχρονιστικές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις που μόνο κακό έκαναν, είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα,  καλώντας  Παναγραφιώτικο Προσκλητήριο ανθρώπων και δυνάμεων, Καθαρό και Ανεξάρτητο ,  χωρίς  κομματικές αγκυλώσεις,  με μοναδικό μας στόχο την επανίδρυση και την ανάπτυξη του Δήμου μας.

       Στο προσκλητήριο αυτό αγαπητή Αγραφιώτισσα και αγαπητέ Αγραφιώτη οφείλεις να είσαι παρών. Παρών,    συμμετέχοντας, επιλέγοντας και διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο Αγράφων, το Δήμο μας.

Θεόδωρος Μπαμπαλής  
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων
Επικεφαλής Συνδυασμού Ανανέωση-Προοπτική.