Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Κατσιφός προς Κώτσια: «Συνεργασία για ανάπτυξη από την Αυτοδιοίκηση. Το απαιτούν οι πατριώτες μας».Κατσιφός Ευάγγελος                                                                  Άγραφα 14 Φεβρ 2014
Οικονομολόγος-Δ/ντής Αγροτικής Τράπεζας
Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων & πρώην Δήμαρχος
Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας
email: ekatsifos@yahoo.gr     Τηλ: 6973.699657                  
Κατσιφός προς Κώτσια:  «Συνεργασία για ανάπτυξη από την Αυτοδιοίκηση. Το
                                                       απαιτούν οι πατριώτες μας».

Επανέρχομαι με σκοπό να απαντήσω σε συνεργάτες μου και κυρίως να προάγουμε τον αυτοδιοικητικό πολιτικό διάλογο με τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ.
1.      Το έγγραφό μου 29/1/2014 στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ το υπέγραψα ως Βαγγέλης Κατσιφός γραμματέας και όχι ως Επιτροπή ΠΑΣΟΚ. Καλώς έγραψα «συναποφασίσαμε» για: α)Λειτουργία των γραφείων, β)Συνοχή-συσπείρωση, γ)Ευρύτερες συνεργασίες τον Μάη 2014, δ)Προτάσεις μας για νέες πολιτικές. Έγραψα για την αυτοκριτική μας, που άλλα Κόμματα δεν κάνουν. Λέμε συχνά «επιστροφή στη 3η Σεπτέμβρη». Λέμε για τη μεγάλη Κεντροαριστερά & το Σοσιαλισμό, που πρέπει νάναι τρόπος σκέψης, έκφρασης, δράσης, κοινωνικής, επαγγελματικής, καθημερινής ζωής. Στάση ζωής είναι ο Σοσιαλισμός, αλλά και ο αριστερός. Για τη «Χαριλάου» υπάρχει καταστατικό. Δεν είμαι υπάλληλος κάθε συντρόφου. Πρέπει να επανέλθουμε στις συλλογικότητες, στις συνεργασίες, στη συντροφικότητα. Συντροφικά & ανθρώπινα να είμαστε ψύχραιμοι, θετικοί, δημιουργικοί. Καλύτερα να καθίσουμε σπίτι μας, παρά να είμαστε αρνητικοί.
2.      Δεν ευλογώ τα γένια κανενός, αλλά στον 1,5 χρόνο του Παπανδρέου έγινε έργο (που το καταπλάκωσε η Οικονομική κρίση): Καλλικράτης, Διαύγεια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, πράσινη ανάπτυξη, δημοσιότητα νομοσχεδίων πριν ψήφιση, Ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καταγραφή δημ. υπαλλήλων & συνταξιούχων, νόμος για τις μίζες των εξοπλιστικών, νόμος για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μείωση ελλειμμάτων στις ΔΕΚΟ,  μείωση ΝΠΔΔ, και δυστυχώς το μαύρο αναγκαίο μνημόνιο που έπρεπε να ψηφιστεί και από τη Ν.Δ. (παρ. 9). Υπόψη ότι διεθνείς Οργανισμοί δηλώνουν ότι: η κρίση άρχισε το 2007, ότι το 2009 το έλλειμμα ήταν 15,6% και το χρέος 315 δις € (ενώ το 2004 ήταν 4% και 150 δις). Έπρεπε να παρθούν παρόμοια μέτρα από 2004-06, αλλά!