Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Τα Άγραφα άντεξαν για χρόνια τον Τούρκικο ζυγό.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Γ. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

Τα Άγραφα άντεξαν για χρόνια τον Τούρκικο ζυγό. Στέκουν αγέρωχα και με τόση επιβλητικότητα που δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να απεμπολήσει δικαιώματα αυτοδιάθεσης που επικρατούν για αιώνες.
Με αφορμή το δημοσίευμα στο aftodioikisi.gr περί κατάργησης ορισμένων Δήμων μεταξύ αυτών και τον Ιστορικό Δήμο Αγράφων λόγο μη κατάρτισης προϋπολογισμού ενημερώνω τους υπευθύνους τα παρακάτω: Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και τώρα. Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να συντάξουν προϋπολογισμό και όχι μόνο για τη μη κατάργηση του Δήμου αλλά και για τη λειτουργία του.
Πάντα ο προϋπολογισμός δεν συντάσσονταν στην ώρα του και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι. Το φωνάζω εδώ και δυο χρόνια. Τον Απρίλιο του 2013 ψηφίστηκε ομοφώνα ο προϋπολογισμός και μέχρι το τέλος του έτους όχι μόνο δεν υπήρχαν προμήθειες για τη σωστή λειτουργία του Δήμου αλλά φρόντισαν κάποιοι να μείνουν απλήρωτοι και οι άνθρωποι ρίχνοντας μάλιστα ευθύνες στους Ανεξάρτητους με τη δήθεν άρνηση των υπογραφών των.

Όπερ και Εγένετο. Οι ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές της Ευρυτανίας.Αναμενόμενο και συνάμα μη αποδεκτό χαρακτηρίζει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας στην επιστολή διαμαρτυρίας&εναντίωσης  του το τίμημα που καλείται να πληρώσει η Ευρυτανία ως αποτέλεσμα διαχρονικών λανθασμένων πολιτικών επιλογών κρούοντας τον κώδωνα για το επόμενο υποψήφιο θύμα αυτών των επιλογών, την Λίμνη Κρεμαστών θέτοντας εαυτόν στις υπηρεσίες των Ευρυτάνων πολιτών προκειμένου να σταματήσει το επικείμενο περιβαλλοντικό-οικολογικό έγκλημα.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ευρυτανία, ένας ευλογημένος τόπος και συνάμα ένας ξεχασμένος και συνειδητά εγκαταλελειμμένος και εξαθλιωμένος τόπος στο στόχαστρο επενδυτικών οδοστρωτήρων οι οποίοι δε σταματούν μπροστά σε τίποτα και χαίρουν της στήριξης της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ενώ οι Δούρειοι Ίπποι έπαιξαν αριστοτεχνικά το ρόλο τους και εντος του Νομού. Σήμερα καλούμαστε να σώσουμε ότι σώζεται και κυρίως να καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε την τοπική κοινωνία η οποία δείχνει σημάδια κόπωσης, αδυναμίας αντίστασης και κατανόησης των επερχομένων.

Διεθνή τουριστική έκθεση στην Ουτρέχτη Ολλανδίας από 14 μέχρι 19/01 του 2014 και η εκπροσώπηση της από τους Τσιτσάνη Λάμπροκαι οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων .ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου                                       Καρπενήσι   27/01/2014
                 Καρπενήσι                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       
     Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά και του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε η συμμέτοχή της Περιφέρειας στο “Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2013-2014”.
     Με απόφαση επίσης του Περιφερειάρχη και με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Τουρισμού κ. Παπαθωμά Φανής  αποφασίστηκε η συμμέτοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση στην Ουτρέχτη Ολλανδίας από 14 μέχρι 19/01 του 2014 και η εκπροσώπηση της από τους Τσιτσάνη Λάμπρο, Περιφερειακό Σύμβουλο Ευρυτανίας και Πέππα Νικόλαο , Διευθυντή Τουρισμού Εύβοιας.
     Υπήρξε συνεργασία με τον ΕΟΤ,  χρησιμοποιήθηκε το υπάρχον τουριστικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που διέθεσαν η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και οι Δήμοι Καρπενησίου και  Αγράφων .
     Πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις, ομιλίες, συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων κρατών, με φορείς, συζητήσεις και προβολές με τουριστικούς πράκτορες, με εκπροσώπους της ομογένειας καθώς επίσης και ουσιαστική ενημέρωση και προβολή σημαντικών τουριστικών προορισμών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια ,Ευρυτανία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα), ανάδειξη ορεινών όγκων , θρησκευτικού τουρισμού, αρχαίας Ελληνικής τέχνης, αρχαίας Ελληνικής ιστορίας και κάθε είδους αξιοθέατα που προσελκύουν τουρίστες από κάθε μέρος του κόσμου.
     Εκτός βέβαια από τον ήλιο, το κλίμα ,τη θάλασσα , το βουνό, την ιστορία , την τέχνη και τον πολιτισμό αξίζει να τονιστεί ότι η ελληνική κουζίνα προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες από εύρωστα μέρη. Άρα απαιτείται περισσότερος επαγγελματισμός σε αυτόν τον τομέα.
     Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα αρκετά θετικό κλίμα υπέρ της Ελλάδας από πολλά κράτη αρκεί με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε να το αξιοποιήσουμε. Πιστεύω ότι πέρα από την ευθύνη της πολιτείας για την τουριστική προβολή της χώρας μας είναι και υπόθεση εκτός των επαγγελματιών και του καθένα μας χωριστά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
                                                                                                           Με εκτίμηση
                                                                                                      Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης