Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τα Άγραφα άντεξαν για χρόνια τον Τούρκικο ζυγό.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Γ. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

Τα Άγραφα άντεξαν για χρόνια τον Τούρκικο ζυγό. Στέκουν αγέρωχα και με τόση επιβλητικότητα που δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να απεμπολήσει δικαιώματα αυτοδιάθεσης που επικρατούν για αιώνες.
Με αφορμή το δημοσίευμα στο aftodioikisi.gr περί κατάργησης ορισμένων Δήμων μεταξύ αυτών και τον Ιστορικό Δήμο Αγράφων λόγο μη κατάρτισης προϋπολογισμού ενημερώνω τους υπευθύνους τα παρακάτω: Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και τώρα. Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να συντάξουν προϋπολογισμό και όχι μόνο για τη μη κατάργηση του Δήμου αλλά και για τη λειτουργία του.
Πάντα ο προϋπολογισμός δεν συντάσσονταν στην ώρα του και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι. Το φωνάζω εδώ και δυο χρόνια. Τον Απρίλιο του 2013 ψηφίστηκε ομοφώνα ο προϋπολογισμός και μέχρι το τέλος του έτους όχι μόνο δεν υπήρχαν προμήθειες για τη σωστή λειτουργία του Δήμου αλλά φρόντισαν κάποιοι να μείνουν απλήρωτοι και οι άνθρωποι ρίχνοντας μάλιστα ευθύνες στους Ανεξάρτητους με τη δήθεν άρνηση των υπογραφών των.

Όπερ και Εγένετο. Οι ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές της Ευρυτανίας.



Αναμενόμενο και συνάμα μη αποδεκτό χαρακτηρίζει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας στην επιστολή διαμαρτυρίας&εναντίωσης  του το τίμημα που καλείται να πληρώσει η Ευρυτανία ως αποτέλεσμα διαχρονικών λανθασμένων πολιτικών επιλογών κρούοντας τον κώδωνα για το επόμενο υποψήφιο θύμα αυτών των επιλογών, την Λίμνη Κρεμαστών θέτοντας εαυτόν στις υπηρεσίες των Ευρυτάνων πολιτών προκειμένου να σταματήσει το επικείμενο περιβαλλοντικό-οικολογικό έγκλημα.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ευρυτανία, ένας ευλογημένος τόπος και συνάμα ένας ξεχασμένος και συνειδητά εγκαταλελειμμένος και εξαθλιωμένος τόπος στο στόχαστρο επενδυτικών οδοστρωτήρων οι οποίοι δε σταματούν μπροστά σε τίποτα και χαίρουν της στήριξης της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ενώ οι Δούρειοι Ίπποι έπαιξαν αριστοτεχνικά το ρόλο τους και εντος του Νομού. Σήμερα καλούμαστε να σώσουμε ότι σώζεται και κυρίως να καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε την τοπική κοινωνία η οποία δείχνει σημάδια κόπωσης, αδυναμίας αντίστασης και κατανόησης των επερχομένων.

Διεθνή τουριστική έκθεση στην Ουτρέχτη Ολλανδίας από 14 μέχρι 19/01 του 2014 και η εκπροσώπηση της από τους Τσιτσάνη Λάμπροκαι οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων .



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου                                       Καρπενήσι   27/01/2014
                 Καρπενήσι    



                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       
     Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά και του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε η συμμέτοχή της Περιφέρειας στο “Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2013-2014”.
     Με απόφαση επίσης του Περιφερειάρχη και με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Τουρισμού κ. Παπαθωμά Φανής  αποφασίστηκε η συμμέτοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση στην Ουτρέχτη Ολλανδίας από 14 μέχρι 19/01 του 2014 και η εκπροσώπηση της από τους Τσιτσάνη Λάμπρο, Περιφερειακό Σύμβουλο Ευρυτανίας και Πέππα Νικόλαο , Διευθυντή Τουρισμού Εύβοιας.
     Υπήρξε συνεργασία με τον ΕΟΤ,  χρησιμοποιήθηκε το υπάρχον τουριστικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που διέθεσαν η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και οι Δήμοι Καρπενησίου και  Αγράφων .
     Πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις, ομιλίες, συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων κρατών, με φορείς, συζητήσεις και προβολές με τουριστικούς πράκτορες, με εκπροσώπους της ομογένειας καθώς επίσης και ουσιαστική ενημέρωση και προβολή σημαντικών τουριστικών προορισμών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια ,Ευρυτανία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα), ανάδειξη ορεινών όγκων , θρησκευτικού τουρισμού, αρχαίας Ελληνικής τέχνης, αρχαίας Ελληνικής ιστορίας και κάθε είδους αξιοθέατα που προσελκύουν τουρίστες από κάθε μέρος του κόσμου.
     Εκτός βέβαια από τον ήλιο, το κλίμα ,τη θάλασσα , το βουνό, την ιστορία , την τέχνη και τον πολιτισμό αξίζει να τονιστεί ότι η ελληνική κουζίνα προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες από εύρωστα μέρη. Άρα απαιτείται περισσότερος επαγγελματισμός σε αυτόν τον τομέα.
     Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα αρκετά θετικό κλίμα υπέρ της Ελλάδας από πολλά κράτη αρκεί με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε να το αξιοποιήσουμε. Πιστεύω ότι πέρα από την ευθύνη της πολιτείας για την τουριστική προβολή της χώρας μας είναι και υπόθεση εκτός των επαγγελματιών και του καθένα μας χωριστά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
                                                                                                           Με εκτίμηση
                                                                                                      Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης
                                                

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«Διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την κοπή της πίτας των Σαρακατσαναίων στο Αγρίνιο»



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
ΜΥΚΗΝΩΝ 17-19 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΥΠΕΥΘ. ΕΠΙΚ: ΜΟΥΤΣΙΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΗΛ:2310 225002  2310284037
 ΚΙΝ:       6945992388 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΜΠΟΥΚ(ΟΥ)ΒΑΛΑ  2014 «Διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την κοπή  της πίτας των  Σαρακατσαναίων στο Αγρίνιο»



Εξέπληξε ευχάριστα η δυναμική των επισκεπτών και των συμμετεχόντων στην πόλη του Αγρινίου το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου με σκοπό την κοπή της Σαρακατσάνικης πίτας (Μπουκ(ου)βάλας). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά την ημέρα του Σαββάτου στον χώρο του Εμπορικού Επιμελητήριου Αγρινίου και την Κυριακή στο κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ της  πόλης. Οργανώθηκε μετά από συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων με τον τοπικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων  Βάλτου Ξηρομέρου και Ευρυτανίας.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου μηχανήματα μέτρησης μικροσωματιδίων αιθαλομίχλης Καρπενήσι 23-01-2014


Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας                                      
Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου                                      Καρπενήσι 23-01-2014



                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          

                                                      
    Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στις 22-01-2014 στη Λαμία.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τα μέλη, ότι λόγω του προβλήματος της αιθαλομίχλης που ανέκυψε από την μεγάλη κατανάλωση καυσόξυλων, τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις θα τοποθετηθούν σε εμφανές σημείο μηχανήματα μέτρησης μικροσωματιδίων αιθαλομίχλης σε έξι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα, Άμφισσα, Καρπενήσι. Θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία στις Περιφερειακές Ενότητες, θα λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση και θα είναι συνδεδεμένα με τα τμήματα Περιβάλλοντος της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και όλα θα συνδέονται με την έδρα της Περιφέρειας – την Διεύθυνση Περιβάλλοντος στη Λαμία.
  Θα γνωρίζουν έτσι οι Πολίτες καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου το ποσοστό αιθαλομίχλης που θα υπάρχει στην πόλη τους.
  Επίσης η Επιτροπή συζήτησε και ψήφισε ομόφωνα το θέμα : <<Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠ) σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της WIND ΕΛΛΑΣ στη θέση ¨Κούκωτος¨ Μάραθου του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας >>
  Ο σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται μεν εντός περιοχής NATYRA, είναι όμως ήδη εγκατεστημένος οπότε δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη περιοχή διότι η πρόσβαση εξασφαλίζεται από υφιστάμενο χωματόδρομο.
  Τα μόνα απόβλητα που θα προκύπτουν από τη λειτουργία του σταθμού θα είναι οι εξαντλημένοι συσσωρευτές μολύβδου και ο απορριπτόμενος ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ο οποίος θα προωθείται για ανακύκλωση.
  Τέλος συμφώνα με τη Μελέτη Ραδιεκπομπών  η επιβάρυνση από όλες τις πηγές ραδιοσυχνοτήτων στην περιοχή μελέτης είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας .
  Πέραν της θετικής μου στάσης ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στο ανωτέρω θέμα αλλά και για παρόμοια θέματα που έχουν σχέση με την καλυτέρευση της παροχής των υπηρεσιών προς τους πολίτες θα πρέπει α) να υπάρχει και να εφαρμόζεται αυστηρή Νομοθεσία για την προστασία της υγείας των πολιτών και β) οι επικοινωνίες όπως και μια σειρά τομείς στρατηγικής σημασίας θα πρέπει να είναι σε δημόσιο φορέα διαχείρισης και οι υπηρεσίες τους να θεωρούνται κοινωνικό αγαθό με μοναδικό κριτήριο την κάλυψη αναγκών των πολιτών.
        
      Με Εκτίμηση                                                                                                                                                                                                                       Τσιτσάνης Λάμπρος
                                                                     Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος


         

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η σημερινή ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας να ανοίξει ένα διάλογο με τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ



ΗΜΕΡΙΔΑ
Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

Λιβαδειά, 23 Ιανουαρίου 2014



Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω όλους και σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας. Στόχος της συνάντησής μας σήμερα είναι να επικοινωνήσουμε, να συζητήσουμε και πάνω απ΄όλα να ενημερωθούμε για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που θα ισχύσει την περίοδο 2015-2020.
Η σημερινή ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας να ανοίξει ένα διάλογο με τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας. Μέσα απ΄αυτή τη διαδικασία θέλουμε να συνθέσουμε και διαμορφώσουμε την πρότασή μας προς το ΥΠΑΑΤ, πριν αυτό καταλήξει στις τελικές αποφάσεις για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη χώρα μας.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΜΑ: «Κενά Νηπιαγωγείων» Δήμος Αγράφων με τη μη λειτουργία δύο Νηπιαγωγείων, αυτών των Αγράφων και της Γρανίτσας,




ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο

Κοιν.:
1. Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας
κ. Αθανάσιο Κυριαζή
2. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας
κ. Αθανάσιο Τσαπρούνη

ΘΕΜΑ: «Κενά Νηπιαγωγείων»


Κύριε Υπουργέ,
Δια του παρόντος θα ήθελα να σας ενημερώσω εγγράφως, πως μετά το υπόμνημα που κατέθεσα αυτοπροσώπως στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζή, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο Καρπενήσι στις 28/10/2013 και τη λεπτομερή συζήτηση που είχαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος Αγράφων με τη μη λειτουργία δύο Νηπιαγωγείων, αυτών των Αγράφων και της Γρανίτσας, δυστυχώς από πλευράς Υπουργείου μέχρι και σήμερα δεν λάβαμε επισήμως καμία απάντηση.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Θέμα: Παράταση προσωρινής άδειας λειτουργίας στα γήπεδα, Κερασοχωρίου, Παλαιοκατούνας, Γρανίτσας, Ραπτόπουλου, Δ. Φραγκίστας.




ΠΡΟΣ:
ΕΠΣ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΚΟΙΝ:
1.       Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας
2.       Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδος – Θεσσαλίας


Δια της παρούσης σας κάνουμε γνωστό ότι από την πλευρά του Δήμου Αγράφων παρότι δεν ενημερώθηκε ΠΟΤΕ επισήμως για τα αποτελέσματα του Ελέγχου, που διενεργήθη στις 4-12-2013, από 5μελή Επιτροπή της οποίας ήμουν μέλος, έχουν δρομολογηθεί όλες οι υποδεικνυόμενες παρεμβάσεις από την Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας των γηπέδων του Δήμου Αγράφων, προκειμένου αυτά να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις με βάση την υπ΄αριθμ. 856/101244/10-6-2013 απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος, αλλά και τις κείμενες από το νόμο διατάξεις. 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιοποίησε την 2η Πρόσκληση του μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ




Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιοποίησε την 2η Πρόσκληση του μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Σύμφωνα με την πρόσκληση αυτή καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης / φακέλους υποψηφιότητας από 18 Μαρτίου 2014 έως 16 Μαϊου 2014, οι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) που εγκαταστάθηκαν ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, είναι ηλικίας 18-40 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Ορεινών ή Μειονεκτικών περιοχών ή Δημοτικών κοινοτήτων κανονικών περιοχών με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων.

Πρόσκληση Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων (Ο.Ε.Σ) σας προσκαλεί το Σάββατο στη Λαμία

Πρόσκληση
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων (Ο.Ε.Σ) σας προσκαλεί το Σάββατο , 15-02-2014, στις 18.30, στο Σύνδεσμο Ευρυτάνων Ν. Φθιώτιδος, στην οδό Τσακάλωφ 3, Λαμία, στην παρουσίαση του Λευκώματος για τα 25 χρόνια (1988-2013) παρουσίας της στα Ευρυτανικά δρώμενα.
Παράλληλα θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.
Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά. Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως προτεραιότητα την προβολή των αγροτικών προϊόντων ποιότητας που περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Καλάθι της Περιφέρειας»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Υψηλάντη1, Τ.Κ. 35100-Λαμία
Τηλ.: 2231351277, 2221353792
Fax.: 2231051964,2221036056



Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως προτεραιότητα την προβολή των αγροτικών προϊόντων ποιότητας που περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Καλάθι της Περιφέρειας» με τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η τοπικότητα, η πολιτιστική κληρονομιά κ.λ.π., αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας αυτών και την προώθησή τους στην εθνική και διεθνή αγορά, θα συμμετάσχει στην 25η AGROTICA Διεθνή Εκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων,

Δελτίο τύπου υπογράφει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με το λουκέτο στα Νηπιαγωγεία Παλαιοκατούνας, Αγράφων και Γρανίτσας


 
Αρ.Πρωτ Α/012                                     Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο τύπου υπογράφει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με το λουκέτο στα Νηπιαγωγεία Παλαιοκατούνας, Αγράφων και Γρανίτσας και σχολιάζει την απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε σχετική ερώτηση κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που κατέθεσε για λογαριασμό του ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, δηλώνοντας την ντροπή που νιώθει ο ίδιος προσωπικά για την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας σε Εθνικό και Τοπικό επίπεδο για το αναφαίρετο δικαίωμα στην γνώση για όλα τα Ευρυτανόπουλα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Υποκρισία, εμπαιγμός και αδιαφορία χωρίς τέλος !
Ο Υπουργός της Συγκυβέρνησης απαντά με γενικόλογες αναφορές μη δίδοντας ημερομηνία αναπλήρωσης εκπαιδευτικού στο νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας.
Χάθηκαν στους αριθμούς και ξέχασαν τον άνθρωπο.
Μια κυβέρνηση βουτηγμένη σε τεχνοκράτες πλεονάζουσας κοινωνικής ανεπάρκειας.
Εμείς ως οφείλαμε χτυπήσαμε εγκαίρως το καμπανάκι στην κυβέρνηση με ερώτηση μας από 9-12-13 και ενώ το νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας έχει βάλει λουκέτο ήδη από τον Νοέμβριο του 2013 και ενώ τα Ευρυτανόπουλα δεν έχουν ανοιχτό το νηπιαγωγείο τους, οδεύουμε στον Φεβρουάριο του 2014.
Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τι απαντά; Οψόμεθα.
Προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας τόσο στην Παλαιοκατούνα όσο και στο σύνολο του Νομού Ευρυτανίας σας επισυνάπτουμε την απάντηση του Υπουργού και αφήνουμε τα συμπεράσματα στην δική σας κρίση.
Ο κος Βουλευτής Ευρυτανίας αν και απασχολημένος με την Ελληνική Δικαιοσύνη αυτή την περίοδο τι έχει ν απαντήσει για τις υποσχέσεις του ότι στις 8 Ιανουαρίου θα πήγαινε η νηπιαγωγός στην Παλαιοκατούνα; Έχασε το δρόμο;
Ίδια κατάσταση επικρατεί στα νηπιαγωγεία Αγράφων και Γρανίτσας.
Πολίτες καταδικασμένοι σε μαρασμό και εξαθλίωση Ευρυτανόπουλα καταδικασμένα στην αμάθεια, γιατί η ζωή τα έφερε σ έναν ιερό και ευλογημένο τόπο με ανύπαρκτο κράτος και πολιτικούς ανεύθυνουπεύθυνους!
Θα φανούν στις εκλογές τότε που όλα θα παρουσιαστούν καλώς καμωμένα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ



 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                             Λαμία 20-01-2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                         Αρ. Πρωτ. 6819/64
Υψηλάντη 1
35100 Λαμία                                              
Τηλ. 22310-52992                                      
FAX:22310-32957                                         
ΠΡΟΣ: κ. Αθανάσιο Μπουραντά
          
ΚΟΙΝ. – κ.κ.  Αντιπεριφερειάρχες
 -  Περιφερειακούς  Συμβούλους Εύβοιας
 -  Γ.Δντή Αναπτ/κου Προγρ/σμού    
    Περιβάλλοντος και υποδομών     
    κ.Αν. Παπαναστασίου
 - Προϊσταμένους Υπηρεσιών Π.Ε. 
   Εύβοιας 


κ. Μπουραντά
Είναι γνωστό, ότι σας έχουν αφαιρεθεί με απόφασή μου όλες οι αρμοδιότητες αφού σύμφωνα με το Νόμο τις αρμοδιότητες των Αντιπεριφερειαρχών καθορίζει ο Περιφερειάρχης (αρθρ. 160 παρ. 3γ του Ν.3852/2010).

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Πόρισμα-φωτιά για την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε

.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου καταγράφουν ευθύνες στη διοίκηση της «Ευρυτανίας ΑΕ», η οποία, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, αντί να εκκαθαρίσει την εταιρεία, που είχε καταγράψει ζημιές που έφταναν τα 5 εκατ. ευρώ, «επέλεξε τη διαιώνιση της κατάστασης με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν υπέρογκες δαπάνες λειτουργίας, τις οποίες μετά τη λήψη του τελευταίου δανείου καλείται να καλύψει το ελληνικό Δημόσιο». 
Επίσης στο πόρισμα των επιθεωρητών αναφέρεται ότι “η παροχή εγγύησης από τη Νομαρχία προς την εταιρεία ήταν παράνομη αφού εκλαμβάνεται ως επιχορήγηση, κάτι που αντιτίθεται στον ιδρυτικό νόμο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης”, ενώ παράνομο χαρακτηρίζεται στο πόρισμα και το δάνειο μαμούθ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που ελήφθη με παροχή εγγύησης από τη Νομαρχία Ευρυτανίας που ήταν και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ-ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2014»

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ-ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2014»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης «ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ – ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ» που πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Ιανουαρίου 2014 στην πόλη του Αγρινίου. Για αυτόν τον λόγο, θα αναφερθούν παρακάτω ονομαστικά όλα τα άτομα που πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους  για επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

Φεστιβάλ Ορειβατικού σκι Καρπενήσι 17-19 Ιανουαρίου 2014





Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου



18.30 Έναρξη
19.00 Χαιρετισμοί
19.05 From Poseidon to Zeus 10'
             Τσούτσιας Χρήστος/Klaoudatos ski tv GR
Την Άνοιξη του 2013 τρεις αθλητές της εταιρίας Dynafit επισκέφτηκαν τον Όλυμπο με σκοπό να ανεβούν από την θάλασσα στην κορυφή του βουνού με ιδίες δυνάμεις σε μία μέρα, χρησιμοποιώντας τα τρία αγαπημένα τους αθλήματα, ποδήλατο, τρέξιμο και σκι. Αφού οι αθλητές πήραν τις ευλογίες του Ποσειδώνα έβαλαν τα δυνατά τους με σκοπό να συναντήσουν την ίδια μέρα το Δία.Αυτός είχε άλλη γνώμη, σταματώντας την προσπάθεια τους και κρατώντας τους απέναντι απ΄ το θρόνο του μια μέρα ακόμη, δίνοντας τους την ευκαιρία να ζήσουν για μια νύχτα στην κατοικία των Θεών.

Παρουσίαση λευκώματος Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων (Ο.Ε.Σ.) για τα 25 χρόνια λειτουργίας της .




Ο . Ε . Σ                                                             Αριθ.Πρωτ. 2/14-01-2014
Κλεισθένους 17
Τ.Κ. 105-52
Αθήνα Τηλ.-
Fax: 210 3834451                                                                
 Mail: oesevrytanias@gmail.com

                                           ΔΕΛΤΙΟ  – ΤΥΠΟΥ
Κυριακή 12 Ιανουαρίου-Μια ξεχωριστή ημέρα για την ΟΕΣ




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από την  Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων (Ο.Ε.Σ.) την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 στην αίθουσα " Αντώνης Τρίτσης",  η παρουσίαση του Λευκώματος  αποτελούμενο  από (429 σελ.) για τα 25 χρόνια διαδρομής και δράσης της ΟΕΣ στα Ευρυτανικά «γίγνεσθαι», από τους: Λάμπρο Τσιτσάνη, Δημ. Καλύβα, Λάμπρο Γατή, Ηλία Προβόπουλο και με συντονιστή της όλης άψογης και επιτυχημένης εκδήλωσης τον κ. Ηλία Μπουμπουρή. Τα σχόλια που ακούστηκαν μέσα και έξω από την αίθουσα ήταν πολύ θετικά, το δε λεύκωμα έγινε ανάρπαστο.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η ΠΑΣΕΓΕΣ διοργανώνουν Ημερίδα την Πέμπτη, 23η Ιανουαρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 16-01-2014
ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η ΠΑΣΕΓΕΣ διοργανώνουν Ημερίδα την Πέμπτη,
23η Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00 πμ, στο ιοικητήριο της Περιφερειακής
Ενότητας Βοιωτίας, στη Λιβαδειά με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα
Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» με σκοπό την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση
των αγροτών της Περιφέρειας για τις αποφάσεις και τις εφαρμογές της Κοινής
Αγροτικής Πολιτικής της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2014 - 2020) στη
χώρα μας.

Παρακαλούνται οι αντιπροσωπείες των Συλλόγων , Σωματείων ή Φορέων μελών της Ομοσπονδίας , να συμπληρώσουν τα παρακάτω στοιχεία ούτως ώστε να επικαιροποιήσουμε την κατάσταση της Ομοσπονδίας και η επικοινωνία μας να γίνεται απρόσκοπτα και συντομότερα.




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Παρακαλούνται οι αντιπροσωπείες των Συλλόγων , Σωματείων ή  Φορέων μελών  της Ομοσπονδίας ,  να συμπληρώσουν τα παρακάτω στοιχεία ούτως ώστε να  επικαιροποιήσουμε την κατάσταση της Ομοσπονδίας και η επικοινωνία μας   να γίνεται απρόσκοπτα και συντομότερα.

Σύλλογος Αγραφιωτών Αγράφων Ευρυτανίας " Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

 

       (19/01/2014) 
        " Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και οι εκδηλώσεις (Καλοκαίρι-2013) "    

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αγραφιωτών Αγράφων Ευρυτανίας σας προσκαλεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το Νέο Έτος.
Σας περιμένουμε όλους.     Με εκτίμηση   Το Δ.Σ. του Συλλόγου 
        Τα γραφεία του Συλλόγου Αγραφιωτών  Ευρυτανίας βρίσκονται στην Αθήνα στην διεύθυνση  Τζώρτζ 24,  πλατεία Κάνιγγος Τ.Κ. 10682   Τηλ.  ( 6939-550903 )   210-2932858
    email: gatis_l@otenet.gr

GPS:   N=37.98645 o    E=23.73203 o   ΥΨΟΜ.= 106Μ
( δείτε το χάρτη για οδηγίες πρόσβασης στο σύλλογο )
   

    
                         

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Περιφερειακού Συμβουλίου


Σας προσκαλούμε στην 1η (ΕΙ ΙΚΗ) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και
ώρα 11.30π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς
Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαμία), με το ακόλουθο θέμα:
ΘΕΜΑ 1ο: Απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και της
Εκτελεστικής Επιτροπής, σε ότι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης,
την οικονομική κατάσταση και τη #ιοίκηση της Περιφέρειας. Παρουσίαση της ετήσιας
έκθεσης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.(Ν.3852/10,
αρθ.185).

Μπακογιάννης για Λιάπη: Να τελειώνουμε με τα golden boys και τους τσαμπατζήδες

«Καίει» τον Μιχάλη Λιάπη και ο έλεγχος του φακέλου της πολεοδομίας που έδειξε ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου είναι 233, ενώ κατά την τελευταία τριετία, τα δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το αρχείο της ΔΕΗ, αντιστοιχούν σε 70 τ.μ, ήτοι προκύπτει μια διαφορά 250 ευρώ ετησίως....

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ Εγγραφή θεμάτων στην ημερήσια διάταξη όπως προβλέπετε από το άρθρο 67 του δημοτικού κώδικα περί σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου κατόπιν αιτήσεως του 1/3 των μελών του ως εξής :

                            ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
                                                                                               ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
                                                                                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

     ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                              
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ                                                                   
             Δ.Σ ΑΓΡΑΦΩΝ                                                                                                 
          ΤΗΛ: 6974437507



ΘΕΜΑ: Εγγραφή θεμάτων στην ημερήσια διάταξη όπως προβλέπετε από το άρθρο 67 του δημοτικού κώδικα περί σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου κατόπιν αιτήσεως του 1/3 των μελών του ως εξής :

Θέμα 1. Άμεση απόδοση αντιγράφων όλων των χρηματικών ενταλμάτων που κόπηκαν το 2013 στον επικεφαλή της μειοψηφίας.
 
Θέμα 2. Η κατάσταση οφειλών όπως ημερομίσθια εργατών και μηχανημάτων του δήμου από 01/01/2011 έως και σήμερα να έρθει αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο.

Θέμα 3. Δρομολόγηση διαδικασίας τακτοποίησης των παλαιών οφειλών των καποδιστριακών δήμων από την συναίνεση των οποίων προέκυψε ο νέος καλλικρατικός δήμος Αγράφων.  



Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι :

ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΙΑΜΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΙΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΕΛΩΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 
ΓΚΟΡΟΓΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΜΑΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ