Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Το παιδί ζωή: ζωή τίποτ’ άλλο!ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ



ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Τα παιδιά θέλουν παπούτσια
τα παιδιά θέλουν ψωμί
θέλουνε και φάρμακα
δούλεψε και συ.
Τούτη είναι η ζωή μας
τούτο το μεγάλο, τίποτ’ άλλο
γέλα κλάψε, πες ό,τι θες
Το παιδί ζωή: ζωή
τίποτ’ άλλο!
Γιάννης Ρίτσος

Περισσός 1/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το παιδί ζωή: ζωή  τίποτ’ άλλο!

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για στοχευμένη κοινωνική προσφορά σε μια εποχή που αποδομείται συστηματικά η έννοια του Προσώπου, η ‘Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας αγκαλιάζει από τα τρίσβαθα της ύπαρξής της, την πρόταση των εκατοντάδων μελών και φίλων και διοργανώνει 2 ημέρες παρουσίασης των δράσεων του Σωματείου μας αλλά και Αλληλεγγύης για τα Παιδιά με Καρκίνο !!!! το Σάββατο 13 και την Κυριακή14/12/2014 από τις  12:00  έως και τις 20:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου στον Περισσό (Μακελαράκη και Σαλαμίνος).
Ο μεγάλος ποιητής της Ρωμιοσύνης Γιάννης Ρίτσος μας συγκλονίζει κυριολεκτικά με το απόσπασμα αυτό που αποτελεί την προμετωπίδα των επικείμενων δράσεών μας γιατί αναδεικνύει το μεγαλειώδες και συντριπτικό μήνυμα που εγκολπώνεται στην ευθύνη, την προσωπική, την Συλλογική, την κοινωνική για τα παιδιά μας. Όταν η ευθύνη ζυμώνεται με την ειλικρίνεια, την αξιοπρέπεια, το ζήλο και την επίγνωση, τότε μπορεί να παράγει έργα αγαθά. Τότε δικαιώνεται η έννοια του Προσώπου και συνθλίβεται το όποιο Προσωπείο.

Αυτά έχοντας κατά νου, καλούμε κάθε παλλόμενη από ευαισθησία ψυχή να προσφέρει από το περίσσευμα της ζώπυρης αγάπης της
·        Βιβλία,
·        Χειροποίητα / παραδοσιακά τρόφιμα,
·        γλυκά και ποτά,
·        Διακοσμητικά – είδη δώρων
·        και Οτιδήποτε συνιστά για εσάς δώρο και θέλετε να μας το εμπιστευθείτε!
Όλως ιδιαιτέρως, απευθύνουμε έκκληση να συγκεντρωθούν
·        σεντόνια μονά λευκά
·        μαξιλαροθήκες λευκές
·        κουβέρτες πικέ μονές χρωματιστές
·        πιάτα με παιδικές παραστάσεις για το πρωινό των παιδιών
·        κουτάλια – μαχαίρια – πιρούνια ανοξείδωτα. 
 Παράλληλα θέλοντας να ενισχύσουμε την Κοινωνική Ιματιοθήκη, Φαρμακείο και Παντοπωλείο του Δήμου μας,  θα συγκεντρώσουμε  Φάρμακα, Τρόφιμα και Ρούχα.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι σε αυτό το σάλπισμα Αλληλεγγύης, θα συμβάλουμε όλοι. Άλλωστε αυτό το έχουν αποδείξει όλες και όλοι που μας στηρίζουν αδιαλείπτως. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε. Αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί στην προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκαν πολλοί και πολλές.
Ευχαριστούμε
·          την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας που μας υπέδειξε τί χρειάζονται οι Δομές που διατηρεί
·          την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία  Σοφία», το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»  και το Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» που μας υπέδειξαν τρόπους συνδρομής του έργου τους (σε είδη πρώτης ανάγκης)
·          τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης www.zonews.gr, και www.ionianet.gr που μας προσέφεραν απλόχερα τη σχετική αβραμιαία χορηγία επικοινωνίας,
·          τα εκατοντάδες μέλη και φίλους μας που εργάζονται αριπρεπώς και αριζήλως για την επιτυχία του Διημέρου.
Το  Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:30, ειδικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν τι σημαίνει Δότης μυελού των οστών. Παράλληλα όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί άμεσα να προβεί σε σχετική εξέταση.
Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

          Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 θα διοργανωθεί το Μεγάλο Παραδοσιακό γλέντι με χορούς απ όλη την Ελλάδα!! Συμμετέχουν όλα μας τα Τμήματα και όχι μόνο!!!

Σας περιμένουμε!
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να είναι κοντά μας ας μη διστάσουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6979047801, ή στο Email: enosiroumeliotonionias@yahoo.gr ή Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας.

Η ζωή κερδίζεται με το ρίσκο του μεγάλου  και την τόλμη του καινούργιου!!!!