Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΝΑΚΑ

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Από τις πολυπληθέστερες εκδηλώσεις αυτού του χαρακτήρα και σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τιμήν του Σαρακατσάνου τραγουδιστή και εθελοντή της Ομοσπονδίας, Κώστα Νάκα, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Λαρίσης «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ», τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς, και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου , Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Λαρισαίων.


Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Μουτσιάνα Ν. Γεώργιου, που τόνισε χαρακτηριστικά ό,τι «Ανταμώσαμε, όλοι εμείς, εδώ στην Λάρισα, δίπλα στην γενέτειρα του, οι Σαρακατσαναίοι από τον Μωριά ως την Βουλγαριά ,για να τιμήσουμε τον Κώστα Νάκα, έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές της Παράδοσης μας, όπως του πρέπει». Ακολούθως στους χαιρετισμούς τους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λάρισας κ. Παναγιώτης Κατσαρός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγιάς κ. Γαλλής Δημήτριος αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και την μεγάλη προσφορά στην Σαρακατσάνικη παράδοση του εκλιπόντος καλλιτέχνη.

Ανάλογοι ήταν και οι χαιρετισμοί του Αντιδημάρχου της Λάρισας κ. Σιάπκα και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαδημόπουλου.

Εκ μέρους της οικογένειας μίλησε ο γιός του Κώστα Νάκα, Βασίλης Νάκας, που συγκίνησε το κοινό , αναφερόμενος στις αξίες της προσωπικότητας του πατέρα του, τόσο ως τραγουδιστή αλλά κυρίως ως κεφαλή της οικογένειας τους...

Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Μόσχος Αθανάσιος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην αυθεντικότητα του Κώστα Νάκα ως τραγουδιστή της μουσικής παράδοσης , ενώ επιχείρησε με επιτυχία μια ιχνηλασία στην πορεία του τραγουδιστή στο δημοτικό τραγούδι καθώς και την συμβουλή του στην Σαρακατσάνικη Παράδοση.
Ιδιαίτερη θετική εντύπωση προκάλεσε το τηλεοπτικό αφιέρωμα Δημοσιογράφου και Τηλεοπτικού Παραγωγού κ. Παντελή Σούλη με θέμα «Ότι δεν πήρα μαζί μου....!» όπου έγινε μια απεικόνιση της ζωής του εκλιπόντος τραγουδιστή.

Στην συνέχεια ο Μουσικός Παραγωγός και Ιδιοκτήτης της General Music κ. Ανδρέας Σταματελάτος περιέγραψε όλη την Δισκογραφική Διαδρομή του Κώστα Νάκα και παρουσίασε τη συλλεκτική κασετίνα που αποτελείται από τέσσερα CD με επιλεγμένα τραγούδια του Κώστα Νάκα, με τίτλο: « Αυτά που ήθελα και δεν πρόλαβα...........», τα οποία διατίθενται για το κοινό από την Ομοσπονδία.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συναυλία με ερμηνεία τραγουδιών του Κώστα Νάκα με καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του σε επιμέλεια του Νίκου Γιαννακού τραγουδιστή.
Συμμετείχαν οι Τραγουδιστές:
1. Αλαφροπάτης Μίλτος
2. Γιαννακός Νικόλαος
3. Γκόβαρης Γιάννης
4. Γαρέφης Κώστας
5. Ιγγλέζος Κώστας
6. Κυρίτσης Αντώνιος
7. Λιάκος Τέλης
8. Μπόνια Κατερίνα
9. Μπόνιας Σταύρος
10. Σερμπέζης Βασίλης
11. Τσιάτσιος Γιάννης
12. Χατζηπλής Δημήτριος
Έπαιξαν οι Μουσικοί:
1. Γιαννακός Βαλάντης
2. Ζαραλής Ανδρέας
3. Ζαραλής Κώστας
4. Μποκόρος Σπύρος
5. Νεοφώτιστος Λάκης
6. Παλιογιάννης Δημήτριος
7. Τζαχρής Απόστολος
8. Τσούμπος Παυλάκης
9. Τσουμάνης Αλέξανδρος
Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνετέλεσε και η εξαιρετική παρουσίαση της κ. Αθηνάς Παππά, Δημοσιογράφου από την Πρέβεζα.
Χορηγοί Επικοινωνία ήταν: ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο της Ομοσπονδίας «ΡΑΔΙΟ ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ».