Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Απογραφή Ζωικού Κεφαλαίου και πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης




ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                                                                                                Λαμία   19 Νοεμβρίου 2014
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στους κτηνοτρόφους της ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους.
Ο κάτοχος εκτροφής, πρέπει στο διάστημα από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Δεκεμβρίου να απογράψει το ζωϊκό του κεφάλαιο ώστε να του καταβληθούν τα ποσά της Εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων.
Ειδικότερα για τους δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης αυτό πρέπει να γίνει μέχρι 30.11.2014 ώστε η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης να γίνει μέχρι 31.12.2014.

Επιπλέον σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Α.Α.Τ.
1ο Η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου δεν θα επηρεασθεί  από τις απώλειες που είχαν οι κτηνοτρόφοι από τον καταρροϊκό πυρετό, καθώς ως βάση λαμβάνεται υπόψη το ζωικό κεφάλαιο που ήταν καταγεγραμμένο, έως τον Μάιο του 2014. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης λόγω των απωλειών από τον καταρροϊκό πυρετό.
2ο Προκειμένου να διευκολυνθούν οι κτηνοτρόφοι που είναι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων στα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή και είχαν προβλήματα μετακινήσεων των εκτροφών τους, λόγω καταρροϊκού πυρετού και καραντίνας, πάρθηκε απόφαση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να μην αποτελεί αιτία απόρριψης της αίτησης για εξισωτική αποζημίωση για το 2014, η μη τήρηση της  προβλεπόμενης υποχρεωτικής 5μηνης μετακίνησης των εκτροφών τους και να τους καταβληθεί κανονικά η εξισωτική αποζημίωση.
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε όλους τους κτηνοτρόφους να προβούν εγκαίρως στην απογραφή του ζωϊκού τους κεφαλαίου.
Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, όσοι κτηνοτρόφοι θέλουν να πληρωθούν την εξισωτική αποζημίωση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την απογραφή μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014.
Παράλειψη διενέργειας ή κοινοποίησης απογραφής θα έχει ως αποτέλεσμα την , περικοπή των αποζημιώσεων από την αρμόδια αρχή πληρωμής (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.