Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η Περιφερειακή Αρχή αρωγός της συγκυβέρνησης στην περικοπή του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας.




4/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε χθες η 11η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και όπως αναμενόταν κύριο θέμα συζήτησης αναδείχθηκε η έγκριση απόφασης της 7ης  τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2014, όπως εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής στις 26 Οκτωβρίου.
Μετά την εισήγηση του θέματος από τον Περιφερειάρχη, ζήτησε και πήρε το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αποστόλου. Αναφέρθηκε καταρχάς στη δήλωση-απάντηση του κου Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας σε σχέση με την αντίστοιχη δική του τοποθέτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η υπόνοια ότι ο ίδιος επιθυμεί να μαζέψει ψήφους και όχι να υπηρετήσει τους πολίτες της Περιφέρειας αποτελεί μία συμπεριφορά εκτός του πλαισίου του πολιτικού πολιτισμού που υποτίθεται ότι πρεσβεύει ο κος Μπακογιάννης.
«Όλοι γνωρίζουν την πολιτική πορεία και τη δράση του καθενός και τι μπορούμε να προσφέρουμε στον πολίτη που μας στήριξε. Και βεβαίως υπηρετώ την Περιφέρεια αλλά βρίσκομαι και ανήκω και σε ένα πολιτικό χώρο, γεγονός το οποίο ποτέ δεν απέκρυψα-σε αντίθεση με άλλους-και είμαι περήφανός γι’ αυτό».
Ο Βαγγέλης Αποστόλου συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ως παράταξη και από το πρόγραμμα μας θα διεκδικούμε πόρους και θα είμαστε διεκδικητικοί ακόμα και αν είχαμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπροστά μας και αυτό που ο περιφερειάρχης βάφτισε ως νοικοκύρεμα και προσαρμογή, καμία σχέση δε μπορεί να έχει με το διεκδικητικό χαρακτήρα που οφείλουμε να έχουμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο.
Χαρακτήρισε την απόφαση Μπακογιάννη ως λανθασμένη και μείζον πολιτικό ζήτημα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είχε το δικαίωμα να προβεί σε εκπτώσεις στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα  που είχε ήδη εγκριθεί για την πενταετία». 
Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης απευθύνθηκε στο σώμα και ζήτησε από τους περιφερειακούς συμβούλους να πιέσουν και οι ίδιοι ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα.
«Έχετε πληροφορηθεί ως περιφερειακοί σύμβουλοι τι συμβαίνει, τι θα πείτε σε όσους σας ρωτήσουν στις περιφερειακές ενότητες σας;» «Θέλουμε συγκεκριμένη ενημέρωση για το θέμα, λίστα των έργων που κόβεται και μια συζήτηση έστω με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας» και κατέληξε ότι «όχι μόνο δε συμφωνούμε με αυτή την τροποποίηση αλλά και με αυτού του τύπου τις διαδικασίες και τις πρακτικές».