Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων , η Πανευρετανική Ένωση και η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών , συνεορτάζουν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 την μνήμη των δώδεκα Ευρυτάνων Αγίων στον Ι Ναό του εκ Γρανίτσης Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ που Βρίσκεται στον Βύρωνα , οδός Απόλλωνος 2 στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής.



                                                  Αριθ.πρωτ.62/18-11-2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ                                  Κλεισθένους 17 -Τ.Κ. 105-52  - Αθήνα
Τηλ- Fax: 210 3834451 -6980764652
 Εmail: oesevrytanias@gmail.com                                                                 
www.oes.gr   
                                                                                    
Η ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων , η Πανευρετανική Ένωση και η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών , συνεορτάζουν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 την μνήμη των δώδεκα Ευρυτάνων Αγίων  στον Ι Ναό του εκ Γρανίτσης Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ που Βρίσκεται  στον Βύρωνα , οδός Απόλλωνος 2 στην Ιερά Μονή  της Ζωοδόχου Πηγής.
Η λειτουργία,  με προεξάρχοντα τον Πατέρα Δημήτριο Σκόνδρας, θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα τελειώσει με την αρτοκλασία. Στη συνέχεια   θα ακολουθήσουν προσφωνήσεις, σύντομοι χαιρετισμοί και εκκλησιαστικοί Βυζαντινοί ύμνοι  ενώ   ο Πατέρας Δημήτριος Σκόνδρας θα αναπτύξει ομιλία με θέμα σχετικό με τον βίο και την πολιτεία του Αγίου Νικολάου  του Καρπενησιώτη , ενώ στο τέλος θα  ακολουθήσει μικρή και λιτή δεξίωση.

 Καλούνται όλοι  οι σύλλογοι και  οι Ευρυτάνες φίλοι μας   να τιμήσουν με την παρουσία τους την ημέρα αυτή την μνήμη των Αγίων μας και όλοι μαζί  να συζητήσουμε τα προβλήματα του τόπου μας,   ανταλλάξουμε απόψεις που αφορούν τους Συλλόγους μας, τις δραστηριότητές τους και γενικώς θέματα που άπτονται της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Ευρυτανίας.
Ευελπιστούμε  ότι στην μοναδική  αυτή ετήσια γιορτή  που πλέον έχει καθιερωθεί ,να μην λείψει κανείς ,και  αισιοδοξούμε στην ανταπόκριση του καλέσματός μας  . Έτσι , όλοι μαζί θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις ,σκέψεις, αλλά και να δημιουργήσουμε  πατριωτικές  σχέσεις και φιλίες ,που όλοι αυτή την εποχή έχουμε τόσο ανάγκη.

                                      Διατελούμε με ιδιαίτερη τιμή


     Η Πρόεδρος                    Η Γενική Γραμματέας
Αγγελική Σκοτίδα                                        Νίκη Ρέκκα –Τζανάκου