Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Mήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



      
 Η 28η  Οκτώβρη του 1940 και το έπος της Αντίστασης αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει για την ανεξαρτησία του και τα δικαιώματά του. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο.
      Η  28η  Οκτώβρη αποτελεί και την ιστορική μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό, που αποδείχτηκε ο καλύτερος συνεργάτης των οικονομικά ισχυρών και βύθισε τους λαούς στη φρίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ξεθώριασμα της μνήμης, μαζί με την οικονομική και πολιτική κρίση, είναι ισχυρός παράγοντας ανάπτυξης σήμερα, φασιστικών νεοναζιστικών μορφωμάτων που  ξεπροβάλλουν και ενισχύονται μέσα από  τις  πολιτικές λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους και καταστροφής   μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.
       Σήμερα, η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα συνδέονται με την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν. Με τον αγώνα για μια άλλη πολιτική που θα έχει στον πυρήνα της τις ανάγκες της κοινωνίας, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια."

                     ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ