Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Eγκαίνια εκλογικού κέντρου και παρουσίαση υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Ευρυτανίας




------------------ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-----------------




Σε κλίμα ενθουσιασμού και ελπίδας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014  στο Καρπενήσι, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Μαρίας Γαλανού με τον συνδυασμό  «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ».
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς κ.Αθανάσιος Γιαννόπουλος ,ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ.Βασίλης Καραμπάς,πλήθος κόσμου που με την παρουσία τους τίμησαν τον συνδυασμό, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης για τις επικείμενες εκλογές.
Ο κ.Γιαννόπουλος μετά την τελετή εγκαινίων παρουσίασε τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ευρυτανίας.



Ολόκληρη η ομιλία της κ.Γαλανού  έχει ως εξής:

Eυρυτάνισσες και Ευρυτάνες.
Πλησιάζουν οι εκλογές της 18ης - 25ης Μαίου 2014 στις οποίες θα κληθείς μεταξύ άλλων, να επιλέξεις και την περιφερειακή αρχή η οποία θα σε εκπροσωπήσει για την επόμενη 5ετία.Διάστημα μεγάλο χρονικά και επικίνδυνο οικονομικά.
Τί ζητούσαμε πάντα ως πολίτες της περιφέρειας; Αποκέντρωμένη διοίκηση από μάς για μας. Τελικά αυτό έγινε με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Δυστυχώς, λόγω συγκυριών και εφαρμογής του Μνημονίου, δόθηκε η εξουσία της αυτοδιοίκησης στους πολίτες της κάθε περιφέρειας, αλλά χωρίς να συνοδεύεται από την ανάλογη «προίκα» της. Ετσι φτάσαμε στο σήμερα. Ενα σήμερα που έχει γίνει δύσκολο και αφόρητο για τον μέσο πολίτη, πολύ δε περισσότερο για τον κάτοικο της Ευρυτανίας, που έμαθε πάντα να ζεί με τα ελάχιστα, και να αρκείται στα λίγα. 
Αυτό ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, το αρνούμαι με αγανάκτηση και θέλω να το αλλάξω. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας οι Ευρυτάνες. Να ζήσουμε στον τόπο μας είναι συνειδητή και όχι αναγκαστική επιλογή.Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει και οφείλει να μας αποδώσει τα οφειλόμενα, τα οποία άλλωστε προέρχονται από την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, τα οποία και θα διεκδικήσουμε και θα πάρουμε.
Το ψηφοδέλτιο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ» και όσοι το απαρτίζουμε, αποτελούμε μιά ομάδα ανθρώπων , αυτοδημιούργητων επαγγελματικά με ένσημα μόνο στον ιδιωτικό τομέα και στο ελεύθερο επάγγελμα, εμπειρων κοινωνικά, νεαρών ορισμένων με ορμή και θέληση, και κυρίως με άγχος και προβληματισμό για το αύριο της Ευρυτανίας την οποία υπεραγαπούμε. Κυρίως όμως είμαστε μιά ομάδα ανθρώπων χωρίς κομματικές ή άλλες εξατρήσεις από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, φανερές ή κρυφές σμφωνίες , γνωστές ή και άγνωστες ακόμα στους Ευρυτάνες, οι οποίοι πάντως την επόμενη των εκλογών θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα αυτών των εξαρτήσεων.
Ευρυτάνες, 
είμασταν πάντα λαός ο οποίος έλεγε ανοιχτά την γνώμη του ακόμα και άν αυτή δεν ήταν αρεστή στον συνομιλητή του. Ορισμένοι αυτή την ευθύτητα την λένε «βλαχιά», εγώ την λέω απλώς ειλικρίνεια και που συνήθως δεν ταιριάζει και με την λέξη πολιτική. Και στον ειλικρινή άνθρωπο καλά θα κάνεις να συμπεριφερθείς και εσύ με ειλικρίνεια.Αυτή την ειλικρίνεια ζητούμε να δείξεις και με την ψήφο σου.Να σκεφτείς καλά όλους αυτούς αλλά και όλα όσα έκαναν εις βάρος της Ελλάδας και της Ευρυτανίας ειδικότερα, και να μήν χαρίσεις - χαραμίσεις την ψήφο σου. Θυμήσου: Οι αρχαίοι Αθηναίοι έδιναν δικαίωμα ψήφου μόνον στους ελεύθερους πολίτες και όχι στους δούλους.Γιατί το θεωρούσαν τιμητικό και ταυτόχρονα υπέρτατο δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε πολίτη τoυς. 
Σε καλούμε λοιπόν στις 18 - 25 Μαϊου να δώσεις το παρόν στις κάλπες,να πάψεις να είσαι μέρος των εκλογέων «δεν ξέρω – δεν απαντώ» αφήνοντας άλλους να αποφασίζουν για σένα, και να ψηφίσεις κατά συνείδηση. Μια συνείδηση που μετά τις εκλογές δεν θα νοιώθει ένοχη γιατί συνήργησε και συναίνεσε σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες λύσεις, οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα και τους Ελληνες σε διεθνή επαιτεία, και οι οποίες πάλι εμφανίζονται μπροστά μας με αξιώσεις για έναν νέο γύρο και υπό άλλους πολιτικούς συσχετισμούς. Λύσεις και προτάσεις που συνήργησαν στην καταστροφή της χώρας μας , άλλες δια πράξεων ως κυβέρνηση, και άλλες δια παραλείψεων ως αντιπολίτευση.
Και τέλος - τέλος, άν δεν σε αφορά αυτό, μια συνείδηση που δεν θα νοιώθει ένοχη, όταν κοιτάζεις τα παιδιά σου στα μάτια και σου ζητούν το 5ευρο για καφέ, ακόμα και άν έχουν φτάσει τα 30 τους χρόνια, και ο τοίχος του επαρχιακού σου σπιτιού αδυνατεί να χωρέσει άλλα πτυχεία και περγαμηνές ή σκοτώνονται στην δουλειά , και υποχρεώνονται να βάζουν την ζωή τους σε “αναβολή - αναστολή λειτουργίας” λόγω οικονομικής ύφεσης. 
Αυτό το μέλλον οραματίζεσαι για σένα, τα παιδιά σου και την Ευρυτανία;
Είναι στο χέρι σου να το ορίσεις και να το αλλάξεις επιτέλους.
Με εκτίμηση και αγάπη για τον κάθε Ευρυτάνα και την Ευρυτανία πάντα.



Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στο νομό Ευρυτανίας με αλφαβητική σειρά είναι:

1. ΖΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

2. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΑΝΝΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

3. ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

4. ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

5. ΤΣΙΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ