Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Ευημερίας της Μεγάλης και Ισχυρής, της Υπερήφανης και Παραγωγικής Ευρυτανίας, του Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα






Τηρώντας την δέσμευση του ο Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας με το συνδυασμό του Ιατρού Θανάση Γιαννόπουλου «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ»  δίνει στην δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 την προγραμματική του σύμβαση με τους όπου γης Ευρυτάνες αδελφούς του. Ενός προγράμματος για την Ανάπτυξη και την Ευημερία της Ευρυτανίας, μιας Ευρυτανίας Μεγάλης και Ισχυρής, Υπερήφανης και Παραγωγικής και Ισόρροπα Αναπτυσσόμενης.
Το όραμα του και οι προτάσεις του για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας δημοσιεύτηκαν πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2012 και όχι σε περίοδο προεκλογική, έχοντας πίστη και μεθοδευμένη στρατηγική έτσι ώστε να κάνει πράξη το όραμα του για την Ευρυτανία μας.
Ταυτόχρονα προχωρά σε μια καινοτόμο ιδέα συμμετοχικής διαδικασίας για τους Ευρυτάνες.
Καλεί κάθε υποψήφιο μεμονωμένα ως πρόσωπο αλλά και ως συνδυασμό για την περιφέρεια να καταθέσουν το όραμα τους και τα προγράμματα τους δηλώνοντας άπαντες στον Ευρυτανικό λαό τι προτίθενται να πράξουν σε περίπτωση μη τήρησης του προγραμματικού τους λόγου.
Τέλος δηλώνει πως όταν άλλοι θα σπέρνουν διχασμό θα αγωνίζεται να ενώσει και να δραστηριοποιήσει τους Ευρυτάνες πέρα και πάνω απ όλα για ένα τόπο που δικαιούται να έχει μέλλον για όλους μας και κυρίως για την νέα γενιά που ακολουθεί γεμάτη εφόδια και διάθεση για δημιουργία και ανάπτυξη.


Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Ευημερίας της Μεγάλης και Ισχυρής, της Υπερήφανης και Παραγωγικής Ευρυτανίας,
του Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα

Όπως υποσχέθηκα στους συμπατριώτες μου Ευρυτάνες προχωρώ στην αναδημοσίευση του προγράμματος μου, των προτάσεων μου, αλλά και του οράματος μου για την Ανάπτυξη και την Ευημερία της Ευρυτανίας, μιας Ευρυτανίας Μεγάλης και Ισχυρής, Υπερήφανης και Παραγωγικής και Ισόρροπα Αναπτυσσόμενης.
Το όραμα μου και οι προτάσεις μου για την Ευρυτανία δημοσιεύτηκαν από τον Φεβρουάριο του 2012 και όχι σε περίοδο προεκλογική.
Εμμένω στην ρητή και κατηγορηματική μου δέσμευση, και δηλώνω ότι σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» του Ιατρού Θανάση Γιαννόπουλου και δικής μου στην θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Ευρυτανίας οφείλω να ολοκληρώσω το έργο αυτό στην διάρκεια της 5ετους θητείας μου, ενώ σε περίπτωση μη έναρξης και ολοκλήρωσης μέρους του έργου αυτού οφείλω να αποσυρθώ από την ενεργό πολιτική δράση στην Ευρυτανία μου ως ελάχιστο ίχνος ήθους και αξιοπρέπειας απέναντι στις Ευρυτάνισσες και τους Ευρυτάνες αδελφούς μου, γνωρίζοντας παράλληλα την αδυναμία εξεύρεσης πόρων την συγκεκριμένη περίοδο για ένα τόσο μεγαλόπνοο σχεδιασμό. Τόσο όμως στην κεντρική πολιτική όπου δραστηριοποιούμαι αδιάλειπτα εδώ και δυο χρόνια στο Νομό μας, όσο και στο δεύτερο βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχω τώρα ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, γνωρίζω πως κάθε εκλεγμένος οφείλει να κάνει εφικτό αυτό που φαντάζει ανέφικτο, με όραμα και δημιουργικότητα. Πίστη και αφοσίωση.
Παράλληλα με τον προγραμματικό μου σχεδιασμό, θα κατατεθεί και το κεντρικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας  ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ».








1)Ισόρροπη αύξηση του ζωικού κεφαλαίου στους δυο δήμους μας με λειτουργία Σφαγείου μικρών ζώων στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγράφων ταυτόχρονα  με την λειτουργία και του σφαγείου στο Δήμο Καρπενησίου
Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε αύξηση του ζωικού κεφαλαίου στην Ευρυτανία δίνοντας κίνητρα και λύσεις ώστε να καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε τόσο το πρωτογενή τομέα όσο και τον δευτερογενή και γιατί όχι τον τριτογενή τομέα στο κλάδο της Ευρυτανικής κτηνοτροφίας, προσφέροντας ανταγωνιστικά-ονομαστά και ποιοτικά προϊόντα δημιουργώντας έτσι θέσεις εργασίας.
Παράλληλη υποστηρικτική δράση ενημέρωσης, προώθησης και διαφήμισης των παραγόμενων προϊόντων δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εξαγωγής τους.

2)Αξιοποίηση επιτέλους και ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών
Με σκοπό και στόχο την ισόρροπη και υγιή ανάπτυξη των γύρω χωριών της Δυτικής Ευρυτανίας (παρά την διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση του υδροηλεκτρικού όσο και της επιφανειακής χρήσης της λίμνης όπου με κάθε τρόπο οφείλουμε να σταματήσουμε) διεκδικούμε την τουριστική αξιοποίηση της Λίμνης κερδίζοντας σταθερή στάθμη και ελεύθερη χρήση της επιφανειακής χρήσης της, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Προχωρούμε στην χάραξη ζωνών  παραλίμνιας αναψυχής, ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, κατασκευή παραλίμνιου οδικού άξονα, δημιουργία προβλητών, προγράμματα Αγροτουρισμού, ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, διεκδίκηση
υδατοδρομίου για χρήση υδροπλάνων τώρα που υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο (ήδη τουριστικοί προορισμοί όπως η λίμνη Πλαστήρα προχωρούν στην λειτουργία γραμμής αερομεταφορών με υδροπλάνα) τόσο για τουριστικούς λόγους όσο και για μεταφορικούς καθώς και για αεροδιακομιδές. Άδειες εκτέλεσης πλόων για τουριστικά
και περιηγητικά σκάφη , ανάπτυξη ζωνών ήπιας δόμησης πολυτελών κατοικιών-συγκροτημάτων για προσέλκυση υψηλού βιοτικού επιπέδου παραθεριστών και γιατί όχι μόνιμης κατοικίας. Ανάδειξη θρησκευτικού τουρισμού, καταγράφοντας και αναδεικνύοντας μια περιηγητική ζώνη θρησκευτικών μνημείων, όπως το Μοναστήρι της Τατάρνας, η Σωτήρα Ανατολικής Φραγκίστας, καθώς και η δημιουργία πιστού αντιγράφου του Βυζαντινού Ναού της Επισκοπής του 8ου αιώνα αφιερώματος στην Παναγία, επανακτώντας τους βυζαντινούς θησαυρούς του Ναού καθώς και τις τοιχογραφίες, οι οποίες φυλάσσονται και εκτίθενται στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών επανατοποθετώντας τες εκεί που ανήκουν. Στο τόπο τους.

3) Ίδρυση και λειτουργία Μουσείου Ιστορικού της Λίμνης Κρεμαστών σε συνεργασία με το Δήμο Αγράφων
Συγκέντρωση και αξιοποίηση υλικού που αντλεί ιστορικά θρησκευτικά και πάσης φύσεως στοιχεία από την ιστορία της περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών και των βυθισμένων χωριών της περιοχής όπως και του Βυζαντινού Ναού της Επισκοπής του 8ου αιώνα όπου ήταν αφιερωμένος στην Παναγιά, καθώς επίσης η έρευνα και η ανάδειξη οπτικοποιημένου υλικού με στοιχεία και μαρτυρίες του βίαιου ξεριζωμού των κατοίκων της περιοχής.

4) Ελικοδρόμια
Κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων ελικοδρομίων με προδιαγραφές 24ωρης λειτουργίας σε κάθε πρώην έδρα των καποδιστριακών δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.
Συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας με τα αρμόδια Υπουργεία Εθνικής Αμύνης, Εσωτερικών και Μεταφορών με σκοπό την πιστοποίηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για ασφαλείς πτήσεις των ελικοπτέρων τόσο για κοινωνικό όφελος(αεροδιακομιδές), την άμυνα της χώρας, όσο και για τις μεταφορές επισκεπτών υψηλού βιοτικού επιπέδου και τουριστικών περιηγήσεων ανοίγοντας μια νέα προοπτική στην μεταφορική δυνατότητα του Νομού Ευρυτανίας, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις για υψηλού βιοτικού επιπέδου τουρίστες,. Απαιτείται σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά την λειτουργία αυτών σε 24ωρη βάση.






5) Τριψήφιος Αριθμός παροχών Τηλεϊατρικής
Παροχή στους πολίτες όσο και στους τουρίστες του νομού μας ολοκληρωμένων πολύγλωσσων υπηρεσιών τηλεϊατρικής με τριψήφιο αριθμό επείγουσας δωρεάν κλήσης αξιοποιώντας τόσο την ΕΙΝΚΥΕ όσο και τον Ιατρικό Σύλλογο Καρπενησίου. Συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας με το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την ενεργοποίηση και του Στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού για το σκοπό αυτό, σε υποστηρικτικό κέντρο 24ωρης λειτουργίας συνεργαζόμενο τόσο με το ΕΚΑΒ Ευρυτανίας όσο και με το Νοσοκομείο Καρπενησίου, το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και κάθε αγροτικό και περιφερειακό Ιατρείο του Νομού μας.

6) Εμπορικό και βιοτεχνικό πάρκο
Πάγιο αίτημα της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας με σκοπό και στόχο την παράγωγη και προώθηση Ευρυτανικών προϊόντων μέσα σε ελεγχόμενη περιοχή προστατεύοντας το περιβάλλον και λειτουργώντας σε σύγχρονο εργασιακό κλίμα με ενιαίο υποστηρικτικό σύγχρονο διοικητικό τμήμα καθώς και διαφημιστικό που θ αναλαμβάνει δράσεις άντλησης χρηματοδοτήσεων και στήριξης επιχειρηματικών πλάνων καθώς και προώθησης των παραγόμενων προϊόντων στην τοπική, εθνική και διεθνή αγορά οργανώνοντας δράσεις και συμμετοχές σε εκθέσεις, διαγωνισμούς καθώς επίσης σχεδιασμός&ανάπτυξη άλλων προωθητικών ενεργειών των προϊόντων αυτών σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας, του Επιμελητήριου Ευρυτανίας καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού μας

7) Προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων ενδυνάμωση και στήριξη των υπαρχόντων, καθώς και παράλληλες υποστηρικτές πρωτοβουλίες του τουριστικού προϊόντος.
Τουριστικό προϊόν 365 μέρες το χρόνο ανταγωνιστικό, διεθνών προδιαγραφών, εφάμιλλο πολυτελών ορεινών τουριστικών προορισμών με προσέλκυση νέων
επενδύσεων όπως πολυτελή θέρετρα SPA, αθλητικά κέντρα, θέσπιση νέων μέτρων και προγραμμάτων για τον αγροτουρισμό, σε συνδυασμό με τον περιβαλλοντικό, θρησκευτικό, συνεδριακό τουρισμό, ανάπτυξη της τουριστικής αλιείας στην λίμνη και στα ποτάμια μας σεβόμενοι την αειφορία του τόπου, με παράλληλη στήριξη, ενίσχυση, ανάπτυξη καθώς και διαφημιστική προώθηση των εν λειτουργία τουριστικών μονάδων, σε έναν ενιαίο φορέα τουριστικής αξιοποίησης του Νομού με
συμμάχους την Αντιπεριφέρεια, το Σύλλογο Ξενοδόχων και κάθε αρμόδια δημόσια
υπηρεσία, ενώ παράλληλα με έργα και δράσεις, «ενεργοποιώντας τον κοιμώμενο γίγαντα» τους Ευρυτάνες της διασποράς, να συνεργαστούμε με σκοπό την λειτουργία γραφείων τουριστικής προώθησης και πώλησης τουριστικών πακέτων της Ευρυτανίας, στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ρωσία και στην Αυστραλία, έχοντας άμεση online πλατφόρμα με όλες τις τουριστικές παροχές της Ευρυτανίας καθώς και παράλληλη στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρυτανίας με δυνατότητα ενημέρωσης σε Online πλατφόρμα των προς διάθεση ακινήτων στο Νομό Ευρυτανίας για μόνιμη ή τουριστική κατοικία .(Μια μικρή Ευρυτανία σε κάθε γραφείο μας στο εξωτερικό).

8) Η Ευρυτανική κουζίνα σε μια εποχή γαστρονομικής αναζήτησης ανά τον κόσμο, αποκτά φωνή. Η Ευρυτανία στο επίκεντρο δια της γαστρονομίας.
Προώθηση πακέτων γνωριμίας μέσω των τουριστικών καταλυμάτων και γραφείων μας με την παραδοσιακή Ελληνική Ευρυτανική κουζίνα με πιάτα στο σύνολο του νομού και σε όλα τα καταστήματα της εστίασης με κοινή ονομασία τιμή και γεύση, με παρασκευή τους από αγνά παραδοσιακά Ευρυτανικά προϊόντα, προβάλλοντας τα μέσα από αγορά τηλεοπτικού χρόνου σε εκπομπές γαστρονομίας του εξωτερικού.

9) Σύγχρονοι Είσοδοι – Έξοδοι Νομού Ευρυτανίας προς όμορους Νομούς
Τέρμα πια οι μελέτες και τα ηθελημένα χαμένα χρόνια για τον Άξονα Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο καθώς και η σύνδεση της Ευρυτανίας μας με την Καρδίτσα.
Άμεση κατασκευή όλων των εισόδων – εξόδων της Π.Ε. Ευρυτανίας για ασφαλή, απρόσκοπτη και ελεύθερη διακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων, ενεργοποιώντας τον υγιή και θεμιτό ανταγωνισμό καθώς και την επιχειρηματικότητα στην Π.Ε.


Ευρυτανίας με τις όμορες Π.Ε. Υψίστης σημασίας προβλέπεται πως θα είναι η βοήθεια που θα παράσχει η σύγχρονη οδική σύνδεση της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών μεταξύ των νοσοκομειακών μονάδων Καρπενησίου και Καρδίτσας-Αγρινίου.
Καταγραφή των προβλημάτων του επαρχιακού οδικού δικτυού Ευρυτανίας.
Άμεση συνεργασία περιφέρειας και δήμων με σκοπό την επισκευή τους καθώς και σύγχρονη οδική σήμανση στο σύνολο του οδικού δικτύου μας
Ένταξη των έργων σε  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Άξονας Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο: Όχι άλλες μελέτες, όχι άλλη υποσχεσιολογία όχι άλλα κούφια λόγια σε προεκλογικές περιόδους .Χρόνια περιμένουμε οι Ευρυτάνες τον οδικό άξονα έτσι ώστε να αρθεί η απομόνωση και η μη ασφαλής και χρονοβόρα μετακίνηση των Ευρυτάνων πολιτών αλλά και των επισκεπτών του νομού. Είναι θέμα ύψιστης σημασίας.
Παραμεγδόβιος: Η συνολική απόσταση μεταξύ Καρδίτσας και Αγρινίου είναι 160 χλμ. εκ των οποίων όλα είναι ασφαλτοστρωμένα εκτός από ένα κομμάτι μόλις 18 χλμ. μεταξύ Νεράιδας – Μαυρομμάτας, καθώς και η Γέφυρα του Μέγδοβα που έπρεπε ήδη να έχει κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες..
Τριφύλλα (Αγ. Άννα) – Μαυρόλογγος: Οι αποστάσεις ενδεικτικά που καλύπτουν χωμάτινο οδικό δίκτυο διασύνδεσης του Νομού και που απαιτείται ασφαλτόστρωση είναι ελάχιστα χιλιόμετρα και συγκεκριμένα: Τριφύλλα (Αγ. Άννα) - Μαυρόλογγος μόλις 6 χλμ. και μέχρι τα πρώτα χωριά τις Καρδίτσας Νεράιδα – Σαραντάπορο κατά προσέγγιση 4 χλμ..

10) Κάλυψη της Ευρυτανίας με ΑΤΜ’S
Κάλυψη με ΑΤΜ’S στο νομό Ευρυτανίας πέρα από το Καρπενήσι, σε κάθε πρώην έδρα Καποδιστριακού δήμου , με σκοπό και στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση στους λογαριασμούς, τόσο των πολιτών του Νομού για πληρωμές λογαριασμών, μισθοδοσία, πληρωμή συντάξεων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών εξαλείφοντας παράλληλα την κοστοβόρα-χρονοβόρα μετακίνηση
τους απ όλη την Ευρυτανία στο κέντρο του Νομού το Καρπενήσι ή το Ραπτόπουλο σε καιρούς που η κάθε μετακίνηση κοστίζει αφόρητα για τις οικονομικές δυνατότητες των Ευρυτάνων όσο και των επισκεπτών-τουριστών του νομού μας έτσι ώστε να πραγματοποιούνται συναλλαγές σε μικροκαταστήματα καθώς και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια στα χωριά μας με σκοπό και στόχο «το άνοιγμα της αγοράς» στο σύνολο του νομού.
Φτάνει πια ο αποκλεισμός των χωριών της Ευρυτανίας. Ισόρροπη ανάπτυξη για όλους.

11)Τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, Ευρυζωνικότητα, Ηλεκτροδότηση
Διαρκής-μόνιμη και ποιοτική κάλυψη στο σύνολο του νομού σε τηλεπικοινωνιακά Ευρυζωνικά δίκτυα, ηλεκτροδότηση στο σύνολο του νομού, παρέχοντας υπηρεσίες που θα εγγυώνται 365 μέρες το χρόνο απρόσκοπτη και διαφανή πρόσβαση όλων των πολιτών στην πληροφορία και τα συστήματα επικοινωνίας, καθώς και στο κοινωνικό αγαθό της παροχής ενέργειας για την εκπλήρωση των αναγκών τους.

12) Ανάδειξη και αξιοποίηση μνημείων, καθώς και περιοχών φυσικού κάλους σε ειδικές διαδρομές ιστορίας πολιτισμού και θρησκευτικότητας.
Αξιοποιούμε , Γνωστοποιούμε, Σεβόμαστε , και αναδεικνύουμε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στο Νομό Ευρυτανίας δίδοντας την μέγιστη δυνατή προβολή του έργου αυτού με ειδική σήμανση στα σημεία αφετηρίας των ειδικών αυτών διαδρομών και με ειδικούς χάρτες απεικόνισης. Εκπαίδευση των Ευρυτάνων πολιτών από τα σχολειά καθώς και σε κέντρα δια βίου μάθησης ώστε να γίνει γνωστή η αξία της Ευρυτανικής Ιστορίας, του πολιτισμού και της θρησκευτικότητας του τόπου μας.
Ανάπτυξη ειδικών διαδραστικών χαρτών σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ελλάδος ως μέσο ανάδειξης της ιστορίας του πολιτισμού και της θρησκευτικότητας του Νομού μας ανοίγοντας δρόμο στην τεχνολογική υπεροχή του Νομού Ευρυτανίας, ενώνοντας το χτες με το σήμερα. Μια σύγχρονη τεχνολογική απεικόνιση της ιστορίας μας.


13) Διαρκής ανάπτυξη διεύρυνση και αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Βελουχίου
Σταθερή μόνιμη και εντατικοποιημένη αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Βελουχίου, του χειμερινού τουριστικού γίγαντα της ανάπτυξης της Ευρυτανίας με γνώμονα υψίστης ποιότητας παροχές προς τους επισκέπτες με διαρκώς αναπτυσσόμενες νέες  υποδομές όπου απαιτείται, σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο πρόσβασης, καθώς και νέες μεθόδους πρόσβασης από το κέντρο του Καρπενησίου με την κατασκευή τελεφερίκ (τηλεκαμπίνας) στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου.

Προχώρησα στην δημοσίευση του οράματος μου για την Ευρυτανία που σίγουρα όλοι ανεξαιρέτως αγαπάμε και έχουμε στην καρδιά μας, απευθυνόμενος στους συμπατριώτες μου με μια και μόνη προϋπόθεση. Σε αυτή την διαδρομή, σ αυτό το ταξίδι δημιουργίας και ευημερίας ο κάθε Ευρυτάνας οφείλει και πρέπει να σταθεί συνοδοιπόρος με κάθε τρόπο. Για το λόγο αυτό δεσμεύομαι πως σε περίπτωση εκλογής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος του συνδυασμού «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» και δικής μου στην θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Ευρυτανίας θα υπάρχει κάθε μήνα δημόσια διαβούλευση στα όρια των δήμων μας, Καρπενησίου και Αγράφων. Τα θέματα θα τίθενται σε διαβούλευση από τους πολίτες ενώ το αποτέλεσμα και τα συμπεράσματα θα βγαίνουν κατόπιν ψηφοφορίας των πολιτών σε κάλπη με εμένα απλό εκφραστή της ψήφου τους και της φωνής τους στο περιφερειακό συμβούλιο.
 Η διαβούλευση θα διεξάγεται τόσο για τους πολίτες του Δήμου Καρπενησίου όσο και για τους πολίτες του Δήμου Αγράφων στο τέλος κάθε ημερολογιακού μήνα.

Ο Νομός μας μπορεί να διεκδικήσει και να καταφέρει να κερδίσει άμεσα αυτά που του οφείλουν. Η Ευρυτανία δεν είναι κομματικό μαγαζί μπλε, πράσινο, κόκκινο, ούτε εστία διχασμού. Είναι τόπος συμπόρευσης με όλες τις δημιουργικές και άξιες δυνάμεις. Ο σκοπός και ο στόχος μας είναι κοινός. Τεχνητά διλήμματα που σπέρνουν εντεταλμένοι συνειδητά ανάμεσα μας με πολιτικές μεθόδους του 1950 εντάσσοντας με όπου βολεύει τους εντολείς τους, επιστρέφονται ως απαράδεκτα για το μέλλον και την ευημερία του τόπου. Δε θα πάψω ποτέ ν αγωνίζομαι, μέχρι να δω με τους όπου γης Ευρυτάνες το τόπο μας Μεγάλο και Ισχυρό, Υπερήφανο και Παραγωγικό.

Καλώ κάθε υποψήφιο μεμονωμένα ως πρόσωπο αλλά και ως συνδυασμό για την περιφέρεια να καταθέσουν τα προγράμματα τους και να δηλώσουν άπαντες στον Ευρυτανικό λαό τι προτίθενται να πράξουν σε περίπτωση μη τήρησης του προγραμματικού τους λόγου. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» κύριοι..

Η Ευρυτανία θα πορευτεί στο αύριο με όλους μας συνοδοιπόρους, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να κρατούν το τόπο στο χτες εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε.
Όταν άλλοι θα σπέρνουν διχασμό θα αγωνίζομαι να ενώσω και να δραστηριοποιήσω τους Ευρυτάνες πέρα και πάνω απ όλα για ένα τόπο που δικαιούται να έχει μέλλον για όλους μας και κυρίως για την νέα γενιά που για πρώτη φορά ενεργοποιείται τόσο δυναμικά σε όλα τα ψηφοδέλτια για το οποίο μόνο Ευρυτανικά  υπερήφανος μπορώ να νιώθω.

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας
«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ»