Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ







Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων
Δημητρόπουλος Χρήστος
Τηλ.: 6974327377
Ιστοσελίδα: http://dsagrafa.blogspot.gr/





Δελτίο Τύπου

Καρπενήσι 4/5/2014

 Με αφορμή την έκδοση της Δικαστικής Απόφασης ( Διοικητική Πράξη η οποία μπορεί να ανακληθεί ) του  Πρωτοδικείου Ευρυτανίας , χτες 3/5/2014, σύμφωνα με την οποία, επί της ουσίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ στον συνδυασμό μας να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών, στον Δήμο Αγράφων, γνωστοποιώ τα παρακάτω:   
Πέρα από τον οφειλόμενο Σεβασμό στις Δικαστικές αποφάσεις, ο Νομικός Πολιτισμός, παραχωρεί και επιτρέπει, στον καθένα από εμάς, το δικαίωμα του νομικού σχολιασμού και την αντιπαράθεση νομικών επιχειρημάτων που κατατείνουν στην ακύρωση κάθε Δικαστικής Απόφασης, δια των ενδίκων μέσων.
Εν πάσει περιπτώσει και δεδομένου ότι με το θέμα αυτό ασχολούνται ήδη οι δικηγόροι μας, προσωπικά νοιώθω την ανάγκη και προς ενημέρωση των δημοτών μας να τονίσω ότι:
1.- Τίποτα μέσα στα πλαίσια του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, ΔΕΝ μπορεί-  και δεν επιτρέπεται - να στερήσει ή να περιορίσει ή να παρεμποδίσει το Συνταγματικό Δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών όχι μόνο να εκλέγουν  τα αντιπροσωπευτικά θεσμικά όργανα αλλά και να εκλέγονται σε αυτά.
2.- Τα αρμόδια όργανα πρέπει να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες και όχι να την παρεμποδίζουν στηριζόμενα ή μάλλον εκμεταλλευόμενα  απλές ατέλειες ή τυπικές παραλείψεις.
Η εμμονή σε γραφειοκρατική λαγνεία, είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη αν στοχεύει στην παρεμπόδιση (σκόπιμα ή όχι) αυτού του ΚΥΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ των πολιτών.
3.- Η επίκληση - στην δική μας περίπτωση -της εξ αμελείας απλής παράλειψης ορθής συμπλήρωσης των εκ της εκλογικής νομοθεσίας απαιτούμενων τυπικών εγγράφων για τη συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές, οδήγησε στην εξής εφιαλτική , θα ’λεγα και πρωτοφανή πραγματική κατάσταση.
Ενώ υπήρξε εκπεφρασμένη θέληση δεκάδων συμπολιτών μας για ενεργή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία,  αφ ενός μεν πρακτικά πλέον  στερούνται αυτού του Συνταγματικού Δικαιώματος  και αφ ετέρου το σύνολο των ενεργών συμπολιτών μας, στερείται της δυνατότητας επιλογής εναλλακτικού δημοτικού συνδυασμού του  και ωθούνται έτσι υποχρεωτικά να στηρίξουν τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, πράγμα που υπ αυτές τις συνθήκες είναι ανώφελο, αφού έστω και με μία μόνο ψήφο, θα αναλάβει την ηγεσία του Δήμου μας.
Αφήνω στην κρίση κάθε σκεπτόμενου μέσου πολίτη, αν αυτή η δημιουργηθείσα κατάσταση εξυπηρετεί  τα συμφέροντα τις τοπικής κοινωνίας ή αντίθετα αντιστρατεύεται τις στοιχειώδεις αρχές του Πολιτεύματός μας, αφού μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ υποψήφιο.  
Μετά τα ανωτέρω θέλω να καταστήσω σαφές ότι ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», οποιαδήποτε απαγόρευση δεν θα σταθεί ικανή να με αποτρέψει από την ειλικρινή διάθεση μου να υπηρετώ τους συμπολίτες μου, να είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε δυσκολία τους και ταυτόχρονα τους καλώ με τρόπο ευγενικό και ψύχραιμο να αντιμετωπίσουν την δημιουργηθείσα κατάσταση η οποία πιστεύω ότι θα ανατραπεί από τα αρμόδια δικαστήρια. 
Τέλος νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το σύνολο των ανθρώπων που είναι δίπλα μου σε αυτή την δύσκολη στιγμή και να τους διαβεβαιώσω ότι ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ.       



Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
                                                               ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ