Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τράπεζα Θεμάτων Φυσικής της Πρώτης Λυκείου από την Ε.Ε.Φ



Eνωση Ελλήνων Φυσικών
Αθήνα  26/5/2014

Δελτίο Τύπου



Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με ευαισθησία προς τους μαθητές, αναρτά ενδεικτικές ερωτήσεις και ασκήσεις Φυσικής Α΄ Λυκείου για τις προαγωγικές εξετάσεις Ιουνίου.
Τα θέματα αυτά διαμορφώθηκαν μετά ομαδική εργασία μελών της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έχουν συγγραφεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το ΙΕΠ, καλύπτουν όλη την εξεταστέα ύλη, αφορούν και τα τέσσερα θέματα και είναι ταξινομημένα ανά θέμα. Το σύνολο των ερωτήσεων και ασκήσεων που προσφέρονται για την στήριξη και την καλή προετοιμασία των μαθητών ξεπερνούν τις 300.
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών λειτούργει καινοτομικά με διαμορφωμένες απόψεις για τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει μια τράπεζα θεμάτων και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς το μέλλον είναι μια τράπεζα θεμάτων για όλες τις τάξεις, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και ευχόμαστε και για το Υπουργείο.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών απευθύνει κάλεσμα προς όλα τα μέλη της που εμπλέκονται με τη διδασκαλία της φυσικής στην εκπαίδευση να εμπλουτίσουν αυτό το υλικό, στέλνοντας ερωτήσεις ή ασκήσεις ή οποιαδήποτε άλλη πρωτοπόρα πρόταση. Για τις ερωτήσεις και ασκήσεις που θα αναρτώνται θα γίνεται αναφορά του ονόματος των δημιουργών τους
Κάθε πρόταση, ιδέα και πρωτοπόρα σκέψη από συναδέλφους είναι δεκτή από την επιστημονική ομάδα και θα αναρτάται.
Για να μπορέσει κάποιος να δει / κατεβάσει τις εκφωνήσεις των θεμάτων θα βρει τα links στο site της Ένωσης www.eef.gr 
Συντονιστής Τράπεζας Θεμάτων Μίχας Νικόλαος nikmichas@windowsive.com 6930852051.
Σύντομα θα αναρτηθούν και  οι λύσεις.





Το Γραφείο Τύπου