Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

«Θα με κρίνετε απ αυτά που κάνω και όχι από τα λόγια μου» Κώστας Μπακογιάννης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     «Θα με κρίνετε απ αυτά που κάνω και όχι από τα λόγια μου» είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  Κώστας Μπακογιάννης σε ανοικτή συζήτηση την Τρίτη 1η Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


Σε μια ειλικρινή, δυναμική και παραγωγική συζήτηση όπου ετέθησαν χωρίς ωραιοποιήσεις τα προβλήματα των ανθρώπων της εργασίας και των ανέργων, εξελίχθηκε η συνάντηση που είχε την Τρίτη 1η Απριλίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης  στο Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας.

«Η εποχή του ψέματος, της φαυλότητας και της κοροϊδίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εγώ σκοπεύω να σας πείσω με τα έργα μου και όχι με τα λόγια μου. Θα με κρίνετε απ αυτά που θα κάνω» απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης στα μέλη του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας που διατύπωσαν το ευλόγως οργισμένο παράπονο «μας έχουν πει πολλά ωραία λόγια πώς να σας πιστέψουμε;»


Στη συζήτηση στην οποία παρενέβησαν με ερωτήσεις αρκετοί εργαζόμενοι, άνθρωποι που εργάζονται αλλά δεν πληρώνονται, άνθρωποι αντιμέτωποι καθημερινά με το φάσμα της ανεργίας και της ανέχειας, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η ανεργία είναι το νούμερο 1 πρόβλημα της χώρας. Το βιώνει σκληρά η Εύβοια. Το βιώνετε κι εσείς το ίδιο σκληρά  καθημερινά. Δύο μήνες πριν τις εκλογές συνήθως γίνεται παρέλαση υποψηφίων και ακούγονται πολλές υποσχέσεις και λόγια. Εγώ θέλω να μιλάω με τη γλώσσα της αλήθειας. Η Περιφέρεια δεν μπορεί μόνη της να ανατρέψει δια μαγείας τα δεινά της κρίσης και να αλλάξει την οικονομία της  Ελλάδας» είπε.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια μπορεί να αξιοποιήσει με σχέδιο και σκληρή προσπάθεια τα πλεονεκτήματα κάθε νομού, να συνδράμει την επιχειρηματικότητα, μικρή και μεγάλη, η οποία σε συνδυασμό με τις δημόσιες επενδύσεις είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
 
Κάλεσε το Εργατικό Κέντρο, τους φορείς, τους εκπροσώπους παραγωγικών και επαγγελματικών τάξεων από όλους τους νομούς να διατυπώσουν τις προτάσεις τους καθώς ανέφερε «τα πράγματα δεν αλλάζουν με κούφια λόγια και θεωρητικές μάχες. Τα πράγματα και η ζωή των ανθρώπων αλλάζει με προτάσεις, σχέδιο δράσης, επιμονή στην επίτευξη -όχι πάντα ιδανικών- αλλά πάντως λύσεων που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα».

Αυτό επανέλαβε και στη συνάντηση που είχε με το Σωματείο Ταξί της Χαλκίδας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι η δική του μάχη εστιάζεται όχι μόνο να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια που δικαιούται η Περιφέρεια από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους αλλά στη διεκδίκηση αποκατάστασης των αδικιών που περιέχει ο νέος χρηματοδοτικός σχεδιασμός για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και την επίσκεψη στις Βρυξέλλες και τη συνάντηση με τον κοινοτικό επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάν την ερχόμενη εβδομάδα.  Όπως ανέφερε το κρίσιμο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζήτημα του «στόχου 2» μπορεί να επιλυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό και κεντρικό επίπεδο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε ότι ο ίδιος και η Περιφέρεια δεν σκοπεύει να περιχαρακωθεί πίσω από τις αρμοδιότητες της αλλά θα τις υπερβαίνει δυναμικά όπου αυτό είναι αναγκαίο για να εξασφαλίζει δραστική επίλυση αδυναμιών και προβλημάτων.

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του συνδυασμού του επέμεινε με έμφαση: «Θα σταθούμε πέρα και πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες. Η κοινωνία να βγει μπροστά από τους πολιτικούς. Οι πολίτες να διεκδικήσουν μαζί μας μια νέα εποχή προόδου» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης δεσμευόμενος εκ νέου μια υπερκομματική «ομάδα εργασίας» που με συνεργασία, συνεννόηση και καθημερινό αγώνα θα προσπαθήσει για τη νέα αρχή που έχει ανάγκη η Στερεά Ελλάδα .