Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στην Εύβοια

                                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ








Σε  Αλιβέρι, Αμάρυνθο, Ερέτρια, Χαλκίδα και Νέα Αρτάκη βρέθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Το σχέδιο για μετατροπή των υπηρεσιών της Περιφέρειας στον  κύριο  «σύμμαχο» των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας περιέγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης  κατά τις σημερινές του συναντήσεις στην Εύβοια.
Στη Νέα Αρτάκη, όπου εδρεύουν και οι μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες της χώρας, ο κ. Μπακογιάννης άκουσε τους εκπροσώπους των πτηνονοτρόφων και κτηνοτρόφων της Εύβοιας να ζητούν την άρση της γραφειοκρατίας, με την οποία βρίσκονται πολύ συχνά αντιμέτωποι.

Όπως ανέφεραν οι επιχειρηματίες του κλάδου, ένα από τα βασικά τους προβλήματα  είναι η έλλειψη ευελιξίας και ταχύτητας στην έκδοση των σχετικών αδειών και ζήτησαν από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη καλύτερη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Άμεση και σαφής ήταν η δέσμευση του Κώστα Μπακογιάννη, ότι η Περιφέρεια θα καταστεί «σύμμαχος» της  επιχειρηματικότητας, διότι μόνον έτσι όπως είπε, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που πλήττει ιδιαίτερα τον Νομό της Εύβοιας.
Ωστόσο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» επισήμανε στους συνομιλητές του, ότι η στήριξη και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας από τις δομές και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος λόγω της θητείας του στο Δήμο Καρπενησίου γνωρίζει από πρώτο χέρι την αναγκαιότητα  στενής συνεργασίας των Δήμων και της Περιφέρειας, είχε συναντήσεις με την δημοτική Αρχή Κύμης – Αλιβερίου αλλά και της Ερέτριας.
Σ αυτές τις συναντήσεις ανέλαβε τη δέσμευση μια φορά το χρόνο να πραγματοποιείται σε κάθε δήμο της Περιφέρειας ένα ανοικτό δημοτικό συμβούλιο, όπου οι φορείς και πολίτες θα μπορούν να διατυπώσουν προβλήματα και προτάσεις με αποδέκτη απευθείας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη σημερινή περιοδεία στην Εύβοια, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν περιορίστηκε στις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκπροσώπους και τους φορείς . 
Στο Αλιβέρι ,την Αμάρυνθο και την Ερέτρια κατέβηκε στην αγορά, συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες. Πολλοί εκ των οποίων εξέφρασαν πέρα από τις  αγωνίες και τα παράπονά τους και την στήριξή τους στην προσπάθεια εκλογής του.
Στην Χαλκίδα, όπου θα βρίσκεται και αύριο Παρασκευή ο Κώστας Μπακογιάννης,  είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, η οποία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος έχει περάσει σε μεγάλο τραπεζικό όμιλο. Οι εργαζόμενοι διατύπωσαν  την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς όπως ανέφεραν στον κ. Μπακογιάννη δεν υπήρξε πρόβλεψη για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.
Ο Κώστας Μπακογιάννης συμμερίστηκε την εύλογη ανησυχία  τους και δεσμεύθηκε να διερευνήσει σε κεντρικό επίπεδο τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να διευθετηθεί με τον καλύτερο τρόπο η εργασιακή τους εκκρεμότητα.
Τέλος ο κ. Μπακογιάννης μετέβη το βράδυ της Πέμπτης στο νέο κτίριο που φιλοξενεί το σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Χαλκίδα. Εκεί ιδιοκτήτες και οδηγοί των ΚΤΕΛ του διατύπωσαν τα παράπονά τους, διότι ενστάσεις και πολιτικές παρεμβάσεις. όπως ανέφεραν έχουν εμποδίσει την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων.