Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τσιτσάνης Λάμπρος έβαλε ως έκτακτο θέμα προς συζήτηση το θέμα των ανεμογεννητριών που προέκυψε πρόσφατα στην περιοχή του τέως Δήμου Δομνίστας



ΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου                                                           Καρπενήσι 07/02/2014
              Καρπενήσι
                                                  

                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στις 06/02/2014 στη Λειβαδιά. Πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τσιτσάνης Λάμπρος έβαλε ως έκτακτο θέμα προς συζήτηση το θέμα των ανεμογεννητριών που προέκυψε πρόσφατα στην περιοχή του τέως Δήμου Δομνίστας ,ύστερα από την υπογραφή για άδεια εγκατάστασης αιολικού πάρκου από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης(Λάρισα) κ. Γερακούδη και ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σανίδα Ηλία, να ενημερώσει την Επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα που αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής (Άμπλιανη, Στάβλους, Κρίκελλο, Δομνίστα).

     Ο πρόεδρος τόνισε ότι το θέμα ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με θετική γνωμοδότηση της Νομαρχίας Ευρυτανίας και αρνητική της Νομαρχίας Φθιώτιδας. Το καλοκαίρι του 2012 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου στο Κρίκελλο και πήρε αρνητική απόφαση. Τον Ιανουάριο του 2014 υπογράφει την άδεια εγκατάστασης των ανεμογεννητριών η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Λάρισα). Η σημερινή Επιτροπή Περιβάλλοντος από τη σύστασή της –λειτουργία της (Ιανουάριος 2011) μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση έλαβε για το συγκεκριμένο θέμα είτε θετική είτε αρνητική και ούτε καν ρωτήθηκε.
    Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και αποφασίστηκε να γίνει εκτενέστερη αναφορά, ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε επόμενη συνεδρίαση, να καταδειχθεί η αντίθεση της Επιτροπής και να καταδικαστεί η ωμή αυτή παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών σε αυτή την απείρου κάλλους περιοχή.

                                                                                           Με εκτίμηση
                                                                                     Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης
                                                        Περιφερειακός Σύμβουλος -Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος