Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Σύσκεψη υπό τον Καραμπά για την Πολιτική Προστασία ενόψει της Χειμερινής Περιόδου 2013-2014 Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας

Την περασμένη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.
Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά, της Αναπλ. Δημάρχου Αγράφων κ. Βασιλικής Φεγγούλη και του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Καρπενησίου κ. Παντελή Χαλκιά , φορέων και συλλόγων, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο με θέμα: 
«Σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων, στην αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιόνια και παγετό χειμερινής περιόδου 2013 – 2014».

Επίτιμος δημότης Αγράφων ο Ευρυτάνας Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ.κ. Δημήτριος


Επίτιμο Δημότη Αγράφων ανακήρυξε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, άξιο τέκνο της Αγραφιώτικης γης, σε πανηγυρική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Κερασοχώρι στις 10 Νοεμβρίου 2013.
Ο Μητροπολίτης κατάγεται από το Ραπτόπουλου και είναι εν ενεργεία Επίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας, από γονείς όμως καταγόμενους από το Ραπτόπουλο, 
το γένος Μαυρογόνατου
Ο Σεβασμιώτατος, αποφοίτησε το 1972 από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών και διετέλεσε καθηγητής στη Μέση και την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 8-9-1975 και Πρεσβύτερος στις 14-1-1976 στην Καβάλα.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΑΠΗΡΟ (ακρωτηριασμένο) ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 17 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Γράφει ο Θωμάς Κωτσιας  υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ που αυτές της ήμερες ακούει τα προβλήματα των Αγραφιωτων σε περιοδεία του στα χωριά των ΑΓΡΑΦΩΝ     Ο παραλογισμός, η ανευθυνότητα της πολιτείας και η κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα μας, βρίσκουν την απόλυτη έκφραση τους στα σχολεία της δυτικής Ευρυτανίας του δήμου Αγράφων.
Το στάδιο της εγκυμοσύνης μιας Νηπιαγωγού στο χωριό Παλαιοκάτουνο δεν στάθηκε ικανό να ενεργοποιήσει την διαδικασία αντικατάστασης της. Έτσι όταν ήρθε η ώρα της γυναίκας να γεννήσει, κρίθηκε ότι έπρεπε να πάρει μαζί της και τα κλειδιά του Νηπιαγωγείου αφού δεν διατέθηκε αντικαταστάτρια για να συνεχίσει η λειτουργία του Σταθμού. Στους διαμαρτυρόμενους γονείς από τα κοντινά χωριά προτάθηκε σαν «λύση» η μεταφορά των παιδιών στη Φραγγίστα, μια απόσταση 17 χιλιομέτρων στους κακοτράχαλους δρόμους της Ευρυτανίας με φροντίδα των ίδιων των γονιών, ακόμα στην περίπτωση γονιού με αναπηρία. Ο παραλογισμός όμως και η ανευθυνότητα έχουν και συνέχεια.