Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

«Πώς μπορείς να ζεις άνετα όταν παιδιά πεθαίνουν από την πείνα;»


«Κάθομαι τα απογεύματα στη βεράντα και καραολίζω μέχρι που φτάνει το μάτι. Απεραντοσύνη... Επέστρεψα στη Γρανίτσα και το οξυγόνο με ανανέωσε τόσο, που τα περισσότερα από τα προβλήματα τα ξεχνώ. Οποιος θέλει τον Λευτέρη τον Θεοδώρου θα έρχεται εδώ να τον βρίσκει, θα τον φιλοξενώ στο φτωχικό μου κι από δω δεν φεύγω. Εδώ θα πεθάνω...»
Ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος τού είχε πει: «Λευτέρη, πρόσεξε· εκεί που πατάς υπάρχουν κάποιες πέτρες, κάποιες ρίζες, κάποια ξύλα που κάτι θέλουν να σου πουν, μην τα περιφρονάς και τα πατάς. Να τα σηκώνεις, να τα ψάχνεις, κάτι θα σου βγει. Υπάρχει ένας κόσμος απροσδιόριστος, αλλά αληθινός». Στη λανθάνουσα κυνική εποχή που ζούμε, υπάρχει άνθρωπος με τέτοιο μεγαλείο πνεύματος, ώστε εύκολα να μπορεί να σε πείσει ότι το να είναι κάτι απροσδιόριστο δεν σημαίνει πως δεν είναι αληθινό;
 Τι μπούρδες κάθομαι και γράφω εγώ τώρα, μα κάποτε σε τούτη τη χώρα υπήρξε ο Ρίτσος και πολλοί είναι όσοι τελούν ακόμη υπό τη ζέση του, όπως ο λαϊκός ζωγράφος Λευτέρης Θεοδώρου, που βρήκαμε στη Γρανίτσα Ευρυτανίας.
«Τις προάλλες μάζεψα πέτρες από κει που αυτοκτόνησε -ή σκότωσαν, δεν ξέρω 'γώ τι- ο Αρης. Οχι όμορφες, αλλά με ανώμαλα σχήματα, που όμως έχουν κάτι να σου πουν. Το ψάχνεις με τη φαντασία σου και βγάζεις έναν ωραίο κόσμο από κει μέσα. Καμιά φορά αυτός ο κόσμος είναι πιο αληθινός από μία σερνάμενη πραγματικότητα. Δεν κρύβει εμπορικότητα ούτε ιδιοτέλεια, αλλά ένα θαυμασμό ψυχής, ένα απαύγασμα καλοσύνης. Αμα μπορείς και σκέφτεσαι και μεγαλώνεις μ' αυτά, αλλιώς να σκεφτείς δεν μπορείς».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμΕΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους ότι, το Πρόγραμμα Ανανέωσης και Έκδοσης των Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2013 συνεχίζεται και θα διαρκέσει  μέχρι την 31/12/2013.

Οι δικαιούχοι των δελτίων (ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους) μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ ή στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Στερεάς Ελλάδας..

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά αναφέρονται στη διευκρινιστική εγκύκλιο της Δ/νσης Προστασίας ΑμΕΑ, του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, με ΑΔΑ:ΒΛΕΖΛ-ΚΨΛ.

Στις Βρυξέλλες ο Δήμος Καρπενησίου και ο Δήμος Αγράφων Πιλοτικός Δήμος ο Δήμος ΚαρπενησίουΚαρπενήσι, 19 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις Βρυξέλλες βρέθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Άριστείδη Τασιό και η αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων, Βασιλική Φεγγούλη με το στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, Νίκο Τάκη.
Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, διοργανώθηκε ημερίδα με τη συμμετοχή ορεινών Δήμων από την Ελλάδα, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από στελέχη των διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διαχειριστών των Ευρωπαϊκών Ταμείων για τη Νέα

Στις Βρυξέλλες οι Δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων
ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓια τη Νέα Προγραμματική Περίοδο και το ρόλο των Δήμων σε αυτή
Για την πολύ σημαντική αυτή συνάντηση που είχε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, με την σειρά της η Αναπλ. Δήμαρχος Αγράφων δήλωσε: «Για πρώτη φορά ο Δήμος Αγράφων, εκπροσωπήθηκε σε μια τόσο σημαντική Ευρωπαϊκή ημερίδα, στις Βρυξέλλες, που είναι το κέντρο των αποφάσεων. Στην κορυφαία αυτή συνάντηση που συμμετείχαν οι ορεινοί Δήμοι από την Ελλάδα, ενημερωθήκαμε από στελέχη των διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διαχειριστών των Ευρωπαϊκών Ταμείων για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο και το ρόλο των Δήμων σε αυτή.
Βασικός στόχος του Δήμου Αγράφων, είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα να ετοιμάσει ένα δικό του master plan, δηλ. ένα στρατηγικό σχεδιασμό, στα πλαίσια ενός συγκροτημένου για την περιοχή μας αναπτυξιακού χρηματοδοτικού προγράμματος το οποίο θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Καρπενησίου για την συνεργασία που είχαμε στην Ημερίδα αυτή και κυρίως για την συμμετοχή του Δήμου Αγράφων σε μια τόσο κορυφαία συνδιάσκεψη όπου από τον Δήμο Καρπενησίου παρουσιάστηκε με επιτυχή τρόπο η στρατηγική για τη Χωρική Ανάπτυξη της περιοχής μέχρι το 2020.