Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Επίσημα υποψήφιος ο Θ.Γιαννόπουλος,παρουσίες και απουσίες!Αίσθηση προκάλεσε επίσης και η απουσία του δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη που οι φήμες εξακολουθούν να αναφέρουν ότι μπορεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς.


Με την παρουσία του ανεξάρτητου βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη το  μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωην υφυπουργόςΥγείας  Θανάσης Γιαννόπουλος ανήγγειλε την επίσημη κάθοδο του στις περιφερειακές εκλογές.
Στην αίθουσα του ξενοδοχείου Σαμαράς όπου έγινε η εκδήλωση ο κ. Γιαννόπουλος περιστοιχίζονταν από πολλά στελέχη της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης επι Νομαρχίας Θανάση χειμάρτα καθώς και στελέχη, κυρίως παλαιά, της Νέας Δημοκρατίας.
Παρόλα αυτά στην ομιλία του ο κ.Γιαννόπουλος τόνισε ότι δεν επιθυμεί κομματικό χρίσμα και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδος.http://www.lamiafm1.gr

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«Συνάντηση της Αναπληρώτριας Δημάρχου Αγράφων κ. Φεγγούλη με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά»



Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο Γραφείο του στην Λαμία επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα η αν απλ. Δήμαρχος Αγράφων. Ο κ. Περγαντάς υποδέχτηκε την κ. Φεγγούλη παρουσία σχεδόν όλων των συνεργατών του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικών Έργων και Μεταφορών κ. Παπαναστασίου Τάσος, η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και Υπεύθυνη των έργων ΕΣΠΑ κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασίου, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Τμήματος κ. Βασίλης Κύρκος, ο Προϊστάμενος Διοίκησης κ. Καρνάβας Ιωάννης και ο Διευθυντής του Αναπτυξιακού προγραμματισμού κ. Αντώνης Αντωνόπουλος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ,








τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Ευρυτανίας
και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας-Παράρτημα Καρπενησίου

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα

«Προσβασιμότητα: κλειδί κοινωνικής δικαιοσύνης»

την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00,
στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου

Κεντρικός Ομιλητής: Δρ. Αθανάσιος Κ. Ρισβάς, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ναυπακτίας και Δωρίδας

                


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                                                                             Λαμία,  25  Νοεμβρίου   2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Στ. Ελλάδας, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους και τους πολίτες της Περιφέρειας ότι, από τους ελέγχους που διενεργούν οι κτηνίατροι της Περιφέρειας δεν έχει διαγνωστεί κρούσμα ευλογιάς σε πρόβατα της Περιφέρειας μας.
Επειδή όμως σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόκειται για μια επιθετική επιζωοτία η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταδοτικότητα και διεισδυτικότητα, είναι αναγκαία η προσοχή όλων στη λήψη  αυξημένων μέτρων επιφυλακής ώστε να γίνεται άμεσα διερεύνηση κάθε περιστατικού το οποίο θα μπορούσε να γεννήσει κλινική υπόνοια ευλογιάς.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΑΤΟΥΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ



                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι συντάκτες ευφάνταστων άρθρων, σεναριογραφούν καθισμένοι στα γραφεία τους.

Εγώ τρέχω σε όλη την Ελλάδα, προωθώντας το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Όσο για μαξιλάρια, μου αρκούν αυτά που βρίσκω στα ξενοδοχεία που κοιμάμαι πολλές μέρες τον μήνα, μακριά από την οικογένεια μου, αλλά κοντά σε αγωνιστές Πολιτευτές, Συντονιστές και φίλους του Κινήματος».

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ο Δήμος Καρπενησίου στο The Mall Athens



Καρπενήσι, 26 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25 Νοεμβρίου  – 1 Δεκεμβρίου 2013 
Με μία ξεχωριστή δράση τουριστικής προβολής για την ενίσχυση της χειμερινής περιόδου, γίνεται η παρουσίαση του Δήμου Καρπενησίου,  στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας, στο The Mall Athens.
Δήμος Καρπενησίου, Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, Επιμελητήριο Ευρυτανίας , ξενοδοχεία, ξενώνες και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος ενώνουν τις δυνάμεις τους και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, παρουσιάζουν το Καρπενήσι και τα χωριά του ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό του χειμώνα.

Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας


                                            
                                                                 Καρπενήσι, 26/11/2013

Δελτίο τύπου

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ONIROPETRA Hotel-Café-Bar στις 6 το απόγευμα. Τα μέλη του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για καφέ και συζήτηση των θεμάτων του Συλλόγου και η συνέλευση είχε απαρτία. Αφού έγινε απολογισμός πεπραγμένων - και οικονομικός - της διετίας που πέρασε, τα μέλη του Συλλόγου όρισαν εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Δεκεμβρίου 2013, 5 – 8 μ.μ. στη Βασική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η «Σπηλιά του Καρατσίκη», στο Σέλο Μαράθου Αγράφων


Σπηλιά Καρατσίκη     Στον οικισμό Σέλο Μαράθου Αγράφων Ευρυτανίας, υπάρχει σπήλαιο με την ονομασία«Σπηλιά του Καρακίτση» ή του «Καρατσίκη», όπως τη λένε οι ντόπιοι. Η σπηλιά αυτή, όπως λέγεται, ήταν το λημέρι ενός προεπαναστατικού κλέφτη, του Καρακίτση, από τον οποίο έλαβε και το όνομά της.
                              ( γράφει ο Γιάννης Παν. Μάκκας )

          
http://www.agrafiotis.gr/content/view/306/121/

 Νέο τεύχος των   Μεγάλων Βραγγιανών,  της  Πανευρυτανικής  και  των Αγράφων
                          
    www.agrafiotis.gr    ( η ιστοσελίδα του τόπου μας ! )

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Την ερχόμενη Κυριακή 24/11 η αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων


Μόνο εννέα δημοτικοί σύμβουλοι συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στη συνεδρίαση του ΔΣ με κύρια θέματα τη ψήφιση των Δημοτικών Τελών, ούτως ώστε να συναχθεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2014.


Αν και πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγω ότι «έτυχε» και πως δεν υπολογίστηκαν καλά τα κουκιά, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία και να μπορεί να συνεδριάσει το σώμα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στη συνεδρίαση έλειπαν όλοι οι αντιδήμαρχοι, εκτός του κ. Ζαχαράκη.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αναπληρώτρια Δήμαρχο κ. Φεγγούλη μας δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι η μη παρουσία των δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση δεν κρύβει κάποιο αρνητικό ενδεχόμενο, όπου αρκετοί καλοθελητές θέλησαν να σχολιάσουν. Το μόνο αρνητικό είναι πως οι όλες διαδικασίες για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού θα πάνε μια βδομάδα πίσω και ο μόνος αντίπαλός τους είναι ο χρόνος.

Στον Ανακριτή ο πρ. Νομάρχης & 20 Νομαρχιακοί σύμβουλοι


Στο Δικαστικό Μέγαρο Καρπενησίου βρέθηκαν χθες και προχθές, ο Κώστας Κοντογεώργος και οι 20 πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι εγκαλούμενοι από τον Ανακριτή,  για την δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν το 2008 για την εξυγίανση της Αναπτυξιακής "Ευρυτανία ΑΕ" ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και πρόκληση οικονομικής ζημίας στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

"Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και Υπερμάχου Στρατηγού"





Αρ.Πρωτ Α/008                                     Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Από καρδιάς χρόνια πολλά με υγεία σε όλες τις εορτάζουσες.

Χρόνια πολλά και μακροημέρευση στο πολύπαθο έθνος των Ελλήνων, στις ένοπλες δυνάμεις μας που κάτω από αντίξοες αντεθνικές πολιτικοοικονομικές συνθήκες προασπίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία και ασφάλεια και εορτάζουν σήμερα.

Ταυτόχρονα όμως είναι και ημέρα μνήμης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής, σε όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους Έλληνες μαχητές, που προσέφεραν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, σε όλες τις χρονικές περιόδους του παρελθόντος. Σήμερα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τελώντας υπό το βάρος της κληρονομιάς τους, συνεχίζουν με υπερηφάνεια την πορεία της υπευθυνότητας και της τιμής που χάραξαν οι πρόγονοί μας.

Συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θωμά Κώτσια στον ‘ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ’


              
                 20-11-2013
ΕΡΩΤ:
 κ.Κώτσια, αυτές τις μέρες λέχτηκαν και γράφτηκαν πολλά γύρω από τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, όμως η πρόταση δεν υπερψηφίστηκε. Μήπως ο χρόνος που επιλέχτηκε ήταν λάθος, γιατί κάνατε τώρα αυτή την μομφή κατά της κυβέρνησης;
ΑΠΑΝΤ:  
Κατ’ αρχήν δεν είχαμε αυταπάτες για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ποτέ καμιά κυβέρνηση δεν έπεσε από πρόταση μομφής. Ωστόσο πρώτον: θέλαμε να επαναφέρουμε την πολιτική ατζέντα στα νέα μέτρα που φαίνεται να αποφασίζονται, μέτρα που προκαλούν τρόμο και αναδεικνύουν τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής για την οικονομία της χώρας και το λαό μας. Δεύτερον: να αποκαλύψουμε την υποκρισία κάποιων βουλευτών της συγκυβέρνησης, οι οποίοι κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους τους κάνοντας πως διαφωνούν ή  εξαντλούν τη διαφωνία τους στο γραφείο του κ. Στουρνάρα, ο οποίος δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόζει την πολιτική που όλοι μαζί αποφασίζουν. Τρίτον: θέλαμε να εξαναγκάσουμε τον Πρωθυπουργό, που είναι νομίμως απών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να έρθει στη Βουλή , ως όφειλε,  και να δώσει απαντήσεις για την πολιτική του, για την πορεία της χώρας και για τις επικείμενες συμφωνίες με την τρόικα. Τέταρτον: θέλαμε να ξεσκεπάσουμε το ρόλο της ΔΗΜ.ΑΡ. η οποία φαίνεται να «συμφωνεί διαφωνώντας» με την πολιτική της κυβέρνησης, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την επιλογή να ψηφίσει «παρών»  στην πρόταση δυσπιστίας.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

«Πώς μπορείς να ζεις άνετα όταν παιδιά πεθαίνουν από την πείνα;»


«Κάθομαι τα απογεύματα στη βεράντα και καραολίζω μέχρι που φτάνει το μάτι. Απεραντοσύνη... Επέστρεψα στη Γρανίτσα και το οξυγόνο με ανανέωσε τόσο, που τα περισσότερα από τα προβλήματα τα ξεχνώ. Οποιος θέλει τον Λευτέρη τον Θεοδώρου θα έρχεται εδώ να τον βρίσκει, θα τον φιλοξενώ στο φτωχικό μου κι από δω δεν φεύγω. Εδώ θα πεθάνω...»
Ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος τού είχε πει: «Λευτέρη, πρόσεξε· εκεί που πατάς υπάρχουν κάποιες πέτρες, κάποιες ρίζες, κάποια ξύλα που κάτι θέλουν να σου πουν, μην τα περιφρονάς και τα πατάς. Να τα σηκώνεις, να τα ψάχνεις, κάτι θα σου βγει. Υπάρχει ένας κόσμος απροσδιόριστος, αλλά αληθινός». Στη λανθάνουσα κυνική εποχή που ζούμε, υπάρχει άνθρωπος με τέτοιο μεγαλείο πνεύματος, ώστε εύκολα να μπορεί να σε πείσει ότι το να είναι κάτι απροσδιόριστο δεν σημαίνει πως δεν είναι αληθινό;
 Τι μπούρδες κάθομαι και γράφω εγώ τώρα, μα κάποτε σε τούτη τη χώρα υπήρξε ο Ρίτσος και πολλοί είναι όσοι τελούν ακόμη υπό τη ζέση του, όπως ο λαϊκός ζωγράφος Λευτέρης Θεοδώρου, που βρήκαμε στη Γρανίτσα Ευρυτανίας.
«Τις προάλλες μάζεψα πέτρες από κει που αυτοκτόνησε -ή σκότωσαν, δεν ξέρω 'γώ τι- ο Αρης. Οχι όμορφες, αλλά με ανώμαλα σχήματα, που όμως έχουν κάτι να σου πουν. Το ψάχνεις με τη φαντασία σου και βγάζεις έναν ωραίο κόσμο από κει μέσα. Καμιά φορά αυτός ο κόσμος είναι πιο αληθινός από μία σερνάμενη πραγματικότητα. Δεν κρύβει εμπορικότητα ούτε ιδιοτέλεια, αλλά ένα θαυμασμό ψυχής, ένα απαύγασμα καλοσύνης. Αμα μπορείς και σκέφτεσαι και μεγαλώνεις μ' αυτά, αλλιώς να σκεφτείς δεν μπορείς».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμΕΑ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους ότι, το Πρόγραμμα Ανανέωσης και Έκδοσης των Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2013 συνεχίζεται και θα διαρκέσει  μέχρι την 31/12/2013.

Οι δικαιούχοι των δελτίων (ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους) μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ ή στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Στερεάς Ελλάδας..

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά αναφέρονται στη διευκρινιστική εγκύκλιο της Δ/νσης Προστασίας ΑμΕΑ, του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, με ΑΔΑ:ΒΛΕΖΛ-ΚΨΛ.

Στις Βρυξέλλες ο Δήμος Καρπενησίου και ο Δήμος Αγράφων Πιλοτικός Δήμος ο Δήμος Καρπενησίου



Καρπενήσι, 19 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις Βρυξέλλες βρέθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Άριστείδη Τασιό και η αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων, Βασιλική Φεγγούλη με το στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, Νίκο Τάκη.
Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, διοργανώθηκε ημερίδα με τη συμμετοχή ορεινών Δήμων από την Ελλάδα, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από στελέχη των διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διαχειριστών των Ευρωπαϊκών Ταμείων για τη Νέα

Στις Βρυξέλλες οι Δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων




ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο και το ρόλο των Δήμων σε αυτή
Για την πολύ σημαντική αυτή συνάντηση που είχε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, με την σειρά της η Αναπλ. Δήμαρχος Αγράφων δήλωσε: «Για πρώτη φορά ο Δήμος Αγράφων, εκπροσωπήθηκε σε μια τόσο σημαντική Ευρωπαϊκή ημερίδα, στις Βρυξέλλες, που είναι το κέντρο των αποφάσεων. Στην κορυφαία αυτή συνάντηση που συμμετείχαν οι ορεινοί Δήμοι από την Ελλάδα, ενημερωθήκαμε από στελέχη των διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διαχειριστών των Ευρωπαϊκών Ταμείων για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο και το ρόλο των Δήμων σε αυτή.
Βασικός στόχος του Δήμου Αγράφων, είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα να ετοιμάσει ένα δικό του master plan, δηλ. ένα στρατηγικό σχεδιασμό, στα πλαίσια ενός συγκροτημένου για την περιοχή μας αναπτυξιακού χρηματοδοτικού προγράμματος το οποίο θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Καρπενησίου για την συνεργασία που είχαμε στην Ημερίδα αυτή και κυρίως για την συμμετοχή του Δήμου Αγράφων σε μια τόσο κορυφαία συνδιάσκεψη όπου από τον Δήμο Καρπενησίου παρουσιάστηκε με επιτυχή τρόπο η στρατηγική για τη Χωρική Ανάπτυξη της περιοχής μέχρι το 2020.


Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σύλλογος Γυναικών ΕυρυτανίαςΓενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση


                
                                                                 Καρπενήσι, 19/11/2013

Δελτίο τύπου


       Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, στο ONIROPETRA Hotel-Café- Bar (Θέση Άμπλας Καρπενήσι, 5ο χλμ Εθνικής Οδού Καρπενησίου – Λαμίας).
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας καλεί όλα τα μέλη του και όλες όσες ενδιαφέρονται να γραφτούν στο Σύλλογό μας και να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές, να προσέλθουν στη Συνέλευση για να απολαύσουμε τον καφέ μας, να γνωριστούμε μεταξύ μας και κυρίως να συζητήσουμε το μέλλον του Συλλόγου μας, ο οποίος από το 1979 δραστηριοποιείται, δηλώνει έντονα την παρουσία του και κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα του Καρπενησίου και της Ευρυτανίας.
Σας περιμένουμε όλους εκεί!


Η Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

Πετροπούλου Ιουλία                        Αρωνιάδα Ελένη-Ευαγγελία

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Επίκεντρο της εορτής των Αγίων Ταξιαρχών, στις 8 Νοεμβρίου, ο Μάραθος Αγράφων

ΚΥΡΙΑΚΉ, 17 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2013

Επίκεντρο της εορτής των Αγίων Ταξιαρχών, στις 8 Νοεμβρίου, ο Μάραθος Αγράφων, όπου δεσπόζει ο ιστορικός ομώνυμος πανηγυρίζων Ιερός Ναός και την επομένη Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στην του Αγίου Νεκταρίου, η Κρέντη αλλά και το μετόχι της Ιεράς Μονής Τατάρνης στο Καρπενήσι.

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΑΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ                                                     
        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΟΙ ΑΝΕΛ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, έκανε σήμερα (17/11/2013) την εξής δήλωση:

«Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους απαγόρευσε στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο της ένωσης της Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα, την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας :





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 15-11-2013

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας :
Ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού 2014 και τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης.



Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στη Λαμία οι δυο διαδοχικές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου : Ειδική για την έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας έτους 2014 και Τακτική με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Σε ότι αφορά την Ειδική Συνεδρίαση, συζητήθηκε και εγκρίθηκε το μοναδικό θέμα του προϋπολογισμού, ο οποίος συντάχθηκε με τα εξής χαρακτηριστικά :

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


 


Λαμία, Νοέμβριος 2013





Αν η επέτειος του Πολυτεχνείου, προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η ευκαιρία να προβληματιστούμε πάνω στην ιστορική του διαδρομή από το τότε, μέχρι το σήμερα. 

Σήμερα, τα ιστορικά γεγονότα είναι σε όλους γνωστά. Όμως τα μεγάλα γεγονότα στην πορεία των λαών και των κοινωνιών πρέπει να είναι δυναμικά και δημιουργικά στοιχεία, που επηρεάζουν τις εξελίξεις. Το Πολυτεχνείο δεν είναι μονάχα κομμάτι της ιστορίας μας, αλλά και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καρπενήσι, 15 Νοεμβρίου 2013.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Αρ. Πρωτ. : 4118
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



Ταχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1

Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι

Τηλέφωνο
: 2237350729








ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ελληνική πολιτεία για να αποδώσει έμπρακτα έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας εναντίον των κατακτητών καθιέρωσε την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η μάχη αυτή είναι σταθμός στην αντιστασιακή δράση στην Ελλάδα και αποτελεί- χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα- φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Παρακαλούμε εντός των ημερών να παραδώσετε το ασθενοφόρο στους Αγραφιώτες. ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ !!!



                        
    ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ                                                      Αγαπητοί συνδημότες πρώτα – πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρώην βουλευτή του Νομού μας κ. Ηλία  Καρανίκα για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο των Αγραφιωτών.
Ευχαριστώ επίσης θερμά τον ΟΠΑΠ  για το μεγάλο αυτό δώρο που αφορά άμεσα την υγεία των κατοίκων  στα απομακρυσμένα χωριά  των Αγράφων. Ένα δώρο που σώζει ζωές. Ένα ασθενοφόρο 4Χ4 πλήρως εξοπλισμένο.
Με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Καρπενησίου θεωρώ χρέος μου απέναντι στου Αγραφιώτες να δηλώσω τα εξής:

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Υπογράψαμε τη σύμβαση για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 11-11-2013

                                                                             
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας :
«Υπογράψαμε τη σύμβαση για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας, προϋπολογισμού 6.400.000 €, αναβαθμίζοντας τις κυκλοφοριακές συνθήκες μεταξύ Φθιώτιδας και Εύβοιας»

Υπογράφτηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΝΙΟΒΗ ΑΤΕ» η σύμβαση για την κατασκευή του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ «Κατασκευή οδού σύνδεσης ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας, τμήμα από χ.θ. 8+120 έως χ.θ. 11+627» προϋπολογισμού 6.400.000 €.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων»





              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                         Λαμία   05  - 11 - 2013
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ              


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων» στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 126.000 €.


Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» του έργου με τίτλο: «Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων», με δικαιούχο την Α.Σ. Βιο-Παραγωγή Βοιωτίας, προϋπολογισμό 126.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 60 άτομα.